Δεν ξέρω για εσένα, αλλά εγώ το καλοκαίρι κατευθύνομαι σε δύο αλκοολούχες κατηγορίες. Η μία είναι το ούζο και η άλλη τα cocktails. Σήμερα θα επικεντρωθούμε στη δεύτερη. Ελάχιστα πιο απολαυστικά πράγματα μπορώ να σκεφτώ από το να κάθομαι στην ξαπλώστρα μου στην παραλία, να είναι ηλιοβασίλεμα και να πίνω ένα τρομερά δροσιστικό cocktail. Τι cocktail; Δεν έχω συγκεκριμένες προτιμήσεις, αγαπώ όλα τα “παιδιά” μου το ίδιο. Βέβαια, η εποχή σηκώνει τις πιο τροπικές γεύσεις και εμείς σου έχουμε τις καλύτερες προτάσεις πάνω σε αυτές. Είτε θες να τις παραγγείλεις είτε να τις ετοιμάσεις μόνος σου. Μαζί με την πρόταση, σου δίνουμε και συνταγές. 

Passionfruit Hurricane

Θα χρειαστείς 29ml μαύρο ρούμι, 22ml ρούμι, 29ml χυμό πορτοκάλι, 29ml σιρόπι φρούτο του πάθους και 1κ.γ. σιρόπι γρεναδίνης. Σε ένα shaker χτύπα καλά όλα τα υλικά μαζί με πολύ πάγο. Σούρωσέ τα σε ένα ποτήρι γεμάτο με πάγο. Για γαρνίρισμα μπορείς να χρησιμοποιήσεις φλούδα πορτοκαλιού, φέτα λεμονιού ή/και ένα κερασάκι. 

Μαργαρίτα Αγγούρι-Τσίλι

Θα χρειαστείς 44ml τεκίλα, 44ml λικέρ Cointreau, ¼ της κούπας φρέσκο χυμό λάιμ, 8 λεπτές φέτες αγγούρι, πιπέρι καγιέν, μισή φέτα λάιμ και αλάτι Κοσέρ. Ρίξε σε ένα shaker την τεκίλα, το λικέρ, τον χυμό λάιμ, το αγγούρι και το πιπέρι καγιέν. Χτύπα ή ανακάτεψε τα υλικά. Πάρε ένα ποτήρι, πέρνα το χείλος του με τη φέτα λάιμ και μετά βούτα το σε ένα πιάτο με απλωμένο το αλάτι. Γέμισε το ποτήρι με πάγο και μετά άδειασε σε αυτό το shaker.

Boozy Dole Whip

Θα χρειαστείς 4 κούπες παγωμένο ανανά, 1 παγωμένη μπανάνα κομμένη στη μέση, ½ κούπα κρύο γάλα καρύδας και ½ κούπα κρύο ρούμι καρύδας. Ρίξε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και χτύπα τα διακεκομμένα για μερικά δευτερόλεπτα. Θες το μείγμα να είναι απαλό, αλλά όχι εντελώς υγρό. Να θυμίζει σορμπέ-γρανίτα. Μπορείς να το σερβίρεις είτε σε ποτήρια είτε σε μπολάκια είτε ακόμα και σε χωνάκια. Αν θες γαρνιτούρα, μπορείς να βάλεις μία φέτα ανανά ή/και νιφάδες καρύδας. 

Mango Colada

Θα χρειαστείς ½ κούπα άγλυκο χυμό ανανά, 1 κούπα ώριμο μάνγκο σε κυβάκια, 2κ.σ. φρέσκο χυμό λάιμ, ⅓ της κούπας κρέμα καρύδας, ⅓ της κούπας λευκό ρούμι και 1 κούπα θρυμματισμένο πάγο. Απλά ρίξ’ τα όλα σε ένα μπλέντερ και χτύπα τα μέχρι να έχεις ένα απαλό και παχύρευστο μείγμα. Σέρβιρε σε ένα ποτήρι με καλαμάκι. 

Sunset Daiquiri

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη #sirfixadrink (@sirfixadrink)

Ίσως το πιο όμορφο της λίστας. Θα χρειαστείς 1 κούπα παγωμένο ανανά, 1 ½ κούπα πάγο, 6κ.σ. ρούμι, 6κ.σ. αγαύη, 3κ.σ. φρέσκο χυμό λάιμ, 1 κούπα παγωμένο μάνγκο και 1 κούπα παγωμένες φράουλες. Ρίξε σε ένα μπλέντερ τον παγωμένο ανανά, ½ κούπα από τον πάγο, 2κ.σ. από το ρούμι, 2κ.σ. από την αγαύη και 1κ.σ. από το λάιμ και χτύπα τα μέχρι να έχει ένα απαλό μείγμα. Άδειασέ το σε ένα μικρό μπολ και βάλ’ το στην κατάψυξη. Ακολούθησε ακριβώς την ίδια διαδικασία και με τις ίδιες δοσολογίες για το παγωμένο μάνγκο και μετά για τις παγωμένες φράουλες. Μοναδική διαφορά ότι δεν θέλουμε το τελικό μείγμα φράουλας να μπει στην κατάψυξη.

Άρχισε να χτίζεις το “ηλιοβασίλεμά” σου. Πάρε ένα ποτήρι και ρίξε πρώτα μία στρώση από το μείγμα με ανανά, μετά μία από το μείγμα φράουλα και τέλος μία με το μείγμα μάνγκο. Αν θες γαρνιτούρα, χρησιμοποίησε φρέσκιες φράουλες.

Pirate Passionfruit Mule

Θα χρειαστείς 44ml ρούμι, 5 κομμάτια ανανά, 22ml χυμό λάιμ, 22ml πουρέ φρούτου του πάθους και 118ml τζιτζιμπίρα. Σε ένα shaker ρίξε και λιώσε τον ανανά. Πρόσθεσε το ρούμι, το λάιμ και τον πουρέ φρούτου του πάθους, ρίξε πάγο και χτύπα δυνατά. Πρόσθεσε την τζιτζιμπίρα και σούρωσε το μείγμα σε ένα ποτήρι, ιδανικά σου προτείνουμε χάλκινη κούπα. 

Piña Colada

Κλασικά και αγαπημένα καλοκαιρινά. Θα χρειαστείς 59ml κρέμα καρύδας, 59ml χυμό ανανά, 44ml λευκό ρούμι, 2 κούπες πάγο και 15ml μαύρο ρούμι. Βάλε την κρέμα καρύδας, τον χυμό ανανά, το λευκό ρούμι και τον πάγο σε ένα μπλέντερ. Χτύπα τα μέχρι να έχεις ένα απαλό και ομοιογενές μείγμα. Ρίχ’ το σε ένα ποτήρι και ρίξε το μαύρο ρούμι. Ιδανικά για γαρνίρισμα σου προτείνουμε μία φέτα φρέσκου ανανά. 

Mai Tai

Θα χρειαστείς ¼ της κούπας χυμό ανανά, 2κ.σ. λευκό ρούμι, χυμό από 1 λάιμ, 1κ.σ. ξηρό Curaçao πορτοκάλι, 1κ.σ. σιρόπι ζάχαρης, 1κ.γ. χυμό κεράσι μαρασκίνο και 1κ.σ. μαύρο ρούμι. Ρίξε σε ένα shaker τον χυμό ανανά, το λευκό ρούμι, το λάιμ, το Curaçao, το σιρόπι και τον χυμό μαρασκίνο. Γέμισέ το με πάγο και χτύπα καλά για περίπου 20 δευτερόλεπτα. Σούρωσέ το σε ένα ποτήρι γεμάτο με πάγο και ρίξε το μαύρο ρούμι. Μπορείς να γαρνίρεις με ένα κλωνάρι μέντας, με ένα κεράσι μαρασκίνο ή/και με μία φέτα ανανά. 

Mojito

Υποθέτω δεν περίμενες εμάς να σου πούμε ότι είναι καλοκαιρινό must. Θα χρειαστείς 1 λάιμ κομμένο σε κομματάκια, 2κ.γ. ζάχαρη, 2κ.σ. φρέσκα φύλλα μέντας, 59ml λευκό ρούμι και 59ml σόδα. Σε ένα shaker ρίξε το λάιμ, τη ζάχαρη και τα φύλλα. Λιώσ’ τα με μία ξύλινη κουτάλα ή -ιδανικά- με ένα γουδοχέρι. Πρόσθεσε το ρούμι και τη σόδα και ανακάτεψε, για να ενωθούν τα συστατικά. Βάλε πάγο σε ένα ποτήρι και ρίξε το ποτό σου. Προφανώς, γαρνίρεις με ένα κλωνάρι μέντας. 

Μαργαρίτα

Παραπάνω είπαμε μία πιο εναλλακτική εκδοχή της, αλλά δεν μπορούμε να μην λατρεύουμε και την κλασική. Χρειάζεσαι ¾ της κούπας τεκίλα, ½ κούπα φρέσκο χυμό λάιμ, ½ κούπα λικέρ Cointreau, ½ κούπα νερό, 1 λάιμ κομμένο σε φέτες και αλάτι. Σε μία μεσαίου μεγέθους κανάτα, ρίξε την τεκίλα, τον χυμό λάιμ, το λικέρ και το νερό. Όταν θα σερβίρεις, πέρνα το χείλος των ποτηριών με μία φέτα λάιμ και βούτηξέ το σε ένα πιάτο με το αλάτι. Βάλ’ τους πάγο και ρίξε το μείγμα. Αν θες, γαρνίρεις με τις φέτες λάιμ.