Εύκολα, νόστιμα και πολύ εμφανίσιμα, τα ανοιχτά πουγκιά είναι ένα σνακ που θα αγαπήσουν οι δικοί σας. Χρειάζεστε μόλις 15 λεπτά για να τα φτιάξετε με υλικά που βρίσκονται σε κάθε ψυγείο. Εμείς χρησιμοποιήσαμε ανθότυρο Ζωζεφίνος που έχει ιδιαίτερα ωραία γεύση ενώ είναι αρκετά σφιχτό και τρίβεται όμορφα.

Υλικά για 8 πουγκιά
- 4 φύλλα κρούστας
- 100 γρ φέτα σκληρή
- 150 γρ ανθότυρο Ζωζεφίνος
- Μισό κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 2%
- 1 αβγό
- 1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
- Πιπέρι και λίγο αλάτι

Εκτέλεση
Χτυπάμε μαζί τα τυριά, το γιαούρτι, το αβγό και τον άνηθο, ενώ προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι σύμφωνα με τα γούστα μας. Τοποθετούμε τρία φύλλα το ένα πάνω στο άλλο λαδώνοντας ελαφρά με το πινέλο μας. Κόβουμε σε κομμάτια 9 επί 9 εκατοστά. Το τέταρτο φύλλο το διπλώνουμε στα τρία, λαδώνουμε και κόβουμε με τον ίδιο τρόπο. Τοποθετούμε χάρτινες θήκες για cup cakes σε ένα ταψάκι για cup cakes και στρώνουμε στο κάθε ένα τα φύλλα μας ανά τρία. Ύστερα τα γεμίζουμε με το μείγμα τυριών, στήνοντας ωραία τα κομμάτια φύλλου που περισσεύουν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για είκοσι λεπτά ή ώσπου να ροδίσουν.

