Αυτό το πιάτο μπορείτε να το φτιάξετε όταν έχετε ένα παράπονο από την ζωή ή όταν θέλετε να καλοπιάσετε τον εαυτό σας και να του δώσετε ένα χάδι μέσω της τροφής. Είναι τόσο χουχουλιάρικο, νόστιμο και παρηγορητικό που θα σας αποζημιώσει για τον ελάχιστο κόπο που θα κάνετε να το ετοιμάσετε. Να πως:

Υλικά

  • 300γρ γλυκιά κολοκύθα κομμένη κυδωνάτη
  • 300γρ baby πατατούλες
  • 200γρ ανθότυρο Σύρου Ζωζεφίνος
  • Ένα ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι
  • 1κ.σ. άνηθο
  • 1κ.σ. μαϊντανό
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι, γλυκιά πάπρικα, σκόνη σκόρδου

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα μπολάκι 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας γλυκιά πάπρικα και άλλη μια σκόνη σκόρδου. Ανακατεύουμε και αφού αλατοπιπερώσουμε τα κομματάκια της κολοκύθας, τα στρώνουμε στο ταψί μας και τα αλείφουμε με το παραπάνω μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα. Στο μεταξύ βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 10-15 λεπτά. Τις στραγγίσουμε πριν βράσουν τελείως, τις αραδιάζουμε πάνω στο ξύλο κοπής μας και τις πατάμε λίγο με ένα πιρούνι ή με το εργαλείο του πουρέ, ώσπου να σκάσει η φλούδα τους, να αποκτήσουν γραμμές στην επιφάνεια, αλλά να μην διαλυθούν. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και βάζουμε εκεί τις πατάτες μας, αλείφοντας τες κι αυτές με το μίγμα του ελαιόλαδου. Τις αλατοπιπερώνουμε και αφού προσθέσουμε λίγο βραστό νερό στον πάτο του ταψιού μας, το ξαναβάζουμε στον φούρνο για άλλα 20 – 30 λεπτά ή ώσπου να ψηθούν και οι πατάτες και η κολοκύθα καλά.

Στο μεταξύ ανακατεύουμε με ένα πιρούνι καλά το ανθότυρο Ζωζεφίνος με τα μυρωδικά, το κρεμμυδάκι, λίγο αλάτι, πιπέρι και μια κουταλιά ελαιόλαδο, ώσπου το μείγμα να ομογενοποιηθεί και να θυμίζει cream cheese. Φορμάρουμε σε ένα μικρό τσέρκι ή σε κάποιο φλιτζανάκι και τοποθετούμε το “νοστιμισμένο” μας τυρί στο κέντρο του πιάτου. Ύστερα προσθέτουμε γύρω γύρω πατάτες και κολοκύθα και απολαμβάνουμε!

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!