Αν ακολουθείς τους σωστούς λογαριασμούς, είναι σίγουρο ότι το TikTok θα σου χαρίσει μπόλικη μαγειρική έμπνευση. Τουλάχιστον αυτό συμβαίνει σε εμάς. Το πιο πρόσφατο βίντεο, που μάς ενέπνευσε και μάς άνοιξε την όρεξη; Έρχεται από το Food52 και στο επίκεντρο έχει τηγανιτές πατάτες ή, όπως λέγονται οι συγκεκριμένες, τα potato pillows. 

Οι συγκεκριμένες πατάτες οφείλουν το όνομά τους στο σχήμα τους, μιας και θυμίζουν μαξιλαράκια. Όσο για την υφή τους, είναι τρομερά κρατσανιστές και εσωτερικά κούφιες, γεγονός που τις κάνει ένα ιδιαίτερα fun σνακ να απολαμβάνεις. Και η διαδικασία παρασκευής τους; Εξαιρετικά απλή και εύκολη και δεν απαιτεί και πολύ από τον χρόνο σου.

Προφανώς, το πρώτο, που θα χρειαστείς, είναι πατάτες. Καθάρισέ τις και μετά κόψ’ τις, δίνοντας τους το σχήμα παραλληλόγραμμου. Μετά πάρε ένα μαντολίνο και άρχισε να περνάς τις πατάτες από αυτό, δημιουργώντας πολύ λεπτές παραλληλόγραμμες φέτες. Έπειτα άπλωσε τις σε μία λεία επιφάνεια και πέρνα τις μισές με αλεύρι και τις άλλες μισές με ασπράδι αβγού. Πάρε τις δεύτερες και κόλλησε κάθε φέτα σε μία από τις πρώτες. Ρίξ’ τις σε μία κατσαρόλα με καυτό λάδι και μετά από ένα λεπτό βγάλ’ τις. Άφησε τις για λίγο να κρυώσουν και ξανά ρίξ’ τις μέσα μέχρι να πάρουν ένα καφετί χρώμα ολόκληρες. 

Αυτό ήταν. Μπορείς να τις απολαύσεις είτε μόνες τους, είτε βουτώντας τις μέσα στο αγαπημένο σου dip. 

@food52

☁️ Potato Pillows with @jun.and.tonic ☁️ #potatotiktok #potato #potatorecipe #potatopillow #friedpotato #foodtiktok

♬ Bubble – Official Sound Studio

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!