Δεν ξέρω για εσένα. Εγώ δεν έχω χειρότερο από το να κόβονται ξαφνικά σειρές που παρακολουθώ. Ειδικά όταν πρόκειται για σειρές -αποδεδειγμένα- καλή ποιότητας, ή που στο τελευταίο τους επεισόδιο δεν μάς δίνουν όλες τις απαντήσεις που χρειάζονται για να κλείσει ο κύκλος τους λίγο πιο ομαλά.  

Δυστυχώς, πολλά τηλεοπτικά προγράμματα, που κόπηκαν το 2020, ανήκουν στις δύο παραπάνω κατηγορίες. Είτε λόγω κορωνοϊού, είτε λόγω χαμηλής -ή όχι υπερβολικά υψηλής- τηλεθέασης, είτε για λόγους που δεν μάθαμε ποτέ. Μια φορά είναι σειρές που πρόσφεραν κάτι παραπάνω στο τηλεοπτικό κοινό, που σε κάποιες περιπτώσεις δεν τους δόθηκε μία πραγματική ευκαιρία και που σίγουρα άξιζαν τουλάχιστον μία ακόμα πιο ολοκληρωμένη σεζόν.  

GLOW 

Η σειρά αγαπήθηκε από το κοινό και θα έφτανε στο φινάλε της με την τέταρτη σεζόν της. Το Netflix την είχε εγκρίνει τον Σεπτέμβριο του 2019 μέχρι που έναν χρόνο αργότερα άλλαξε γνώμη. Άλλαξε, μάλιστα, γνώμη ενώ το πρώτο επεισόδιο είχε ήδη γυριστεί. Αιτία ήταν ο κορωνοϊός και οι αλλαγές που θα έφερνε στα γυρίσματα. Συγκεκριμένα, θα έπρεπε να ληφθούν υπερβολικά πολλά μέτρα προστασίας, τα οποία θα ανέβαζαν κατά πολύ το ήδη υψηλό budget της σειράς. Από τη μία, το κατανοούμε. Από την άλλη, μάς στενοχωρεί που δεν θα κλείσει, όπως πρέπει, μία σειρά που έβαλε στο επίκεντρο ένα τόσο ποικιλόμορφο καστ γυναικών. 

Glow (Netflix Series) | Page 5 | The Popjustice Forum

High Fidelity 

Δεν νομίζω ότι οι fans και το καστ της σειράς έχουν ακόμα χωνέψει το γεγονός ότι το Hulu την έκοψε. Η τηλεοπτική μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου άγγιξε πολλούς. Κυρίως γιατί ήταν η πρώτη φορά που οι μαύρες γυναίκες ένιωσαν να εκπροσωπούνται λίγο παραπάνω στη μικρή οθόνη. Ήταν μία εκπροσώπηση που δεν έμεινε στο χρώμα του δέρματός τους. Ασχολήθηκε με τον σεξουαλικό προσανατολισμό τους, με το μέγεθος του σώματός τους, με τις ευαισθησίες, με τις φιλοδοξίες και με την πολυπλοκότητά τους. Η απόφαση του Hulu να κόψει τη σειρά έχει κατακριθεί από πολλούς όχι μόνο γιατί η πλατφόρμα δεν έδωσε μία ξεκάθαρη αιτία, αλλά και γιατί δεν έχει καμία άλλη σειρά με έγχρωμες γυναίκες σε πρωταγωνιστικούς ρόλους.  

Zoe Kravitz Smoking GIF by HULU - Find & Share on GIPHY

The Society 

Ακόμα ένα θύμα του κορωνοϊού. Η σειρά βγήκε στο Netflix και κέρδισε κριτικούς και κοινό. Το σενάριο της θεωρήθηκε τρομερά καινοτόμο, ενώ ανάμεσά στους χαρακτήρες της είδαμε ένα κωφό άτομο, μία έγκυο έφηβη και αρκετά μέλη της LGBTQI+ κοινότητας. Κανένας δεν περίμενε να κοπεί. Είχε ανανεωθεί για δεύτερη σεζόν και μάς είχε αφήσει σε ένα κομβικό για την πλοκή σημείο. Ωστόσο, ο κορωνοϊός αναστάτωσε το πρόγραμμα των γυρισμάτων, ανέβασε αρκετά το budget και το Netflix αποφάσισε πως μάλλον δεν αξίζει τον κόπο.  

Pin on the society

Astronomy Club 

Βγήκε στο Netflix τον Δεκέμβριο του 2019 και φάνηκε με τη μία ότι ήρθε για να κάνει τη διαφορά. Όχι μόνο γιατί ήταν το πρώτο τηλεοπτικό show με σκετσάκια με ένα καστ αποκλειστικά μαύρων ηθοποιών. Οι δημιουργοί του είχαν αποφασίσει να θίξουν θέματα που πραγματικά αφορούν το σύνολο της κοινωνίας, μέσα πάντα από το χιούμορ. Φυλετικά και ταξικά ζητήματα συχνά πρωταγωνιστούσαν στα σκετσάκια και μάς έκαναν να νιώθουμε ότι κάτι μαθαίναμε βλέποντας το Astronomy Club. Οι κριτικοί το αποθέωσαν και στο Rotten Tomatoes ακούμπησε βαθμολογία 100%. Ωστόσο, δεν έφτασε στα top 10 του Netflix και η πλατφόρμα αποφάσισε να μην του δώσει μία δεύτερη ευκαιρία να τραβήξει το κοινό.  

astronomyclub's GIFs on Tenor

Drunk History 

Η εκπομπή, όπου μεθυσμένοι διάσημοι μάς μίλαγαν για ιστορικά γεγονότα, έκανε πρεμιέρα το 2013 στο Comedy Central. Το λατρέψαμε, γιατί μαθαίναμε και συγχρόνως γελάγαμε και βλέπαμε μία πιο οικεία σε εμάς εικόνα των αγαπημένων μας διάσημων. Η εκπομπή είχε ανανεωθεί για ακόμα μία σεζόν τον Αύγουστο του 2019, ενώ τρία επεισόδια της είχαν ήδη γυριστεί όταν το κανάλι αποφάσισε τελικά να την κόψει. Αιτία δεν ήταν ούτε η τηλεθέαση ούτε το κόστος, αλλά το γεγονός ότι ο σταθμός αποφάσισε να αλλάξει προφίλ και να επικεντρωθεί σε θεματικές σειρές, animations για ενήλικες και κωμικές τηλεοπτικές ταινίες. 

Comedy Central Live Schreiber GIF by Drunk History - Find & Share on GIPHY

Party of Five 

Στη 90s εκδοχή της, η σειρά παρακολουθεί πέντε αδέρφια μετά τον θάνατο των γονιών τους σε τροχαίο. Στο reboot της σειράς τα πέντε αδέρφια ζουν μόνα αφότου οι γονείς τους απελάστηκαν στο Μεξικό, γιατί δεν είχαν τα απαραίτητα χαρτιά. Ήταν η μόνη σειρά στην αμερικανική τηλεόραση με λατινοαμερικανούς πρωταγωνιστές. Και ήταν η μόνη σειρά που έριχνε τον προβολέα στα προβλήματα αυτής της κοινωνικής ομάδας των ΗΠΑ. Το Freeform αποφάσισε να την κόψει τον Ιούλιο εξαιτίας της χαμηλής τηλεθέασης, παρά τις καταπληκτικές κριτικές. Η απουσία της από τη μικρή οθόνη είναι σίγουρη αισθητή. 

Party Of Five GIFs - Get the best GIF on GIPHY