Για κάποιους τα παιδικά τους χρόνια είναι οι ταινίες της Disney ή της Pixar και για άλλους τα παιδικά που έπαιζε το Star και το Alter το πρωί των Σαββατοκύριακων. Υπάρχουν και εκείνοι που έχουν συνδέσει τα παιδικά τους χρόνια με τις ονειρικές anime παραγωγές του Studio Ghilbi.
Για τους τελευταίους, έχουμε καλά νέα -σε έναν βαθμό-. Από τη μία, μία από τις αγαπημένες τους πιθανώς ταινίες, το My Neighbor Totoro, έγινε σειρά ρούχων και αξεσουάρ. Από την άλλη, έγινε από τον οίκο Loewe. Oπότε για να αποκτήσουν κάποιο από τα κομμάτια πρέπει να δώσουν ένα μεγάλο χρηματικό ποσό.

© Loewe
Πέραν, πάντως, του κόστους, το αποτέλεσμα είναι όσο μαγικό θα περιμέναμε. Μπλουζάκια, φούτερ, τσάντες, θήκες κινητού, βερμούδες, τιράντες, παπούτσια, πορτοφόλια, biker jackets, πουκάμισα, πουλόβερ είναι κάποια από τα κομμάτια που γέμισαν με σχέδια από το My Neighbor Totoro. Ανάμεσα σε αυτά τα σχέδια συναντάμε τα χαρακτηριστικότερα τοπία της ταινίας, αλλά κα τους πιο αγαπημένους χαρακτήρες, όπως ο Big Totoro και τα Susuwatari. Τα τελευταία, μάλιστα, θα τα λέγαμε και βασικούς πρωταγωνιστές της σειράς της Loewe.

© Loewe
Γιατί, όμως, η Loewe αποφάσισε να ενώσει τα χαρακτηριστικά κομμάτια της με αυτή την ταινία και όχι κάποια άλλη του Studio Ghilbi ή γενικά με μία άλλη παιδική ταινία; Υπαίτιος είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου, Jonathan Anderson. Aφορμή όλα τα συναισθήματα που μάς έχουν δημιουργήσει η πανδημία και η καραντίνα. “Υπάρχει μία φυσική νοσταλγία για συναισθήματα ζεστασιάς αυτή την περίοδο. Όταν σκέφτομαι μία ταινία που μού προσφέρει αυτό το συναίσθημα παρηγοριάς και που μιλάει άμεσα τόσο σε ένα παιδί όσο και σε έναν ενήλικα, τότε αυτή η ταινία είναι το My Neighbor Totoro”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

© Loewe

© Loewe

© Loewe

© Loewe

© Loewe
