▪️Η έναρξη ήταν μιούζικαλ. Τα αγόρια -η εκπομπή διαθέτει μόνο αγόρια- τραγούδησαν και χόρεψαν θυμίζοντας ωραίες στιγμές από τα φανταρίστικα στρατόπεδα των ελληνικών ταινιών, μόνο που εκεί όλο και κάποια Αλίκη Βουγιουκλάκη ή Ελένη Προκοπίου μεταμφιέζονταν σε φανταράκι ή ναυτάκι.

▪️Οι τίτλοι αρχής ήταν χαρούμενοι, έδειχναν σχεδόν ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη, από σουπερμάρκετ, νοσοκομεία λεωφορεία και λοιπά, να συμμετέχει χορεύοντας και τραγουδώντας. Πολύ αισιόδοξο, πολλή δουλειά.

▪️Το αστείο της αμερικάνικης προφοράς όπου τονίζεται το ρο, έχει μεγάλο ανταγωνισμό από πολιτικό αρχηγό. Η σύγκριση δεν ωφελεί.

▪️Η θεματολογία βασίστηκε στην κλασική συνταγή: Ανέκδοτο χωρίς καλοριφέρ, ή έστω σόμπα κουμτέλ που γενικά έχει καλή σχέση με την τηλεσυχνότητα (“Ποιος υποδέχεται τους έντεχνους όταν αποδημήσουν; Ο Χαρούλης”) και αντίστροφη μέτρηση. Ζητώντας να ακουστούν όλα τα υποψήφια σποτ που θα συνοδεύουν τις σχετικές ενότητες, η εκπομπή ψιλοχαλάρωσε, αλλά είναι προφανές ότι δεν θα επαναληφθεί.

▪️Το κουτί που είχε ζωγραφίσει η κόρη του Αντώνη Κανάκη ήταν μια γλυκιά στιγμή που την ένιωσαν κυρίως οι παλιοί και οι νέοι χαζομπαμπάδες.

▪️Το πηγαινέλα της κάμερας ήταν ζαλιστικό, δικαιολογείται αν το επέλεξαν για λόγους νοσταλγίας. Έτσι έκαναν στο MTV όταν το πρωτοείδαμε, πρέπει να ήταν 1988.

▪️Οι παρουσιαστές χάλασαν την τηλεοπτική πιάτσα. Ούτε ένας δεν είπε  “έχουμε μεγάλο άγχος” και το εντυπωσιακό είναι ότι πράγματι δεν είχαν. Σαν να έχει συνέχιζαν ακριβώς από εκεί που σταμάτησαν.

▪️Η άμεση, “καυτή” επικαιρότητα ήταν απούσα, γεγονός που δικαιολογείται γιατί ήταν η πρώτη εκπομπή μετά από τόσο καιρό απουσίας. Όμως η χειρονομία της κυρίας καθώς έβγαινε από την εκκλησία και ο παππάς που ράντιζε αγιασμό με τη μάνικα είχαν παίξει πολύ, ίσως να είχαν εξαντληθεί και τα σχετικά αστεία.

▪️Η ερώτηση “πώς ένα κράτος αναθέτει σε ένα κάτοικο εξωτερικού να κάνει σποτ για τον κορονοϊό”,δεν ήταν καλή στιγμή γενικώς και ειδικώς. Αναφερόταν στον Τσιτσιπά που αυτή την εποχή είναι εύκολος στόχος.

▪️Ο ρυθμός ήταν γρήγορος, οι παρουσιαστές είχαν τον τρόπο να αποφεύγουν τις ατέρμονες συζητήσεις, τις περισσότερες φορές τόνωναν το βίντεο που ακολουθούσε.

▪️Τα βίντεο που μεταδόθηκαν είχαν πλάκα, αν δεν γελούσες όπως οι κάμεραμεν, σίγουρα έριχνες ένα χαμόγελο, το οποίο μόνο εύκολη υπόθεση δεν είναι.

▪️Είναι καλή είδηση η επιστροφή των “Ράδιο Αρβύλα”. Σε λίγο θα τους κάνουν παρέα και τα αγόρια της “Ελληνοφρένειας”, οπότε μπαίνει τέλος στην εποχή που η σάτιρα ήταν απούσα από τα τηλεοπτικά προγράμματα. Είθε να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι.

▪️Στους τίτλους τέλους ακούγεται ένας μικρός διάλογος με σκυλί και ένα παιδικό γελάκι. Πέσαμε για ύπνο (λόγω συνήθειας) με γλυκιά επίγευση.