▪️Η έναρξη ήταν μιούζικαλ. Τα αγόρια -η εκπομπή διαθέτει μόνο αγόρια- τραγούδησαν και χόρεψαν θυμίζοντας ωραίες στιγμές από τα φανταρίστικα στρατόπεδα των ελληνικών ταινιών, μόνο που εκεί όλο και κάποια Αλίκη Βουγιουκλάκη ή Ελένη Προκοπίου μεταμφιέζονταν σε φανταράκι ή ναυτάκι.
▪️Οι τίτλοι αρχής ήταν χαρούμενοι, έδειχναν σχεδόν ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη, από σουπερμάρκετ, νοσοκομεία λεωφορεία και λοιπά, να συμμετέχει χορεύοντας και τραγουδώντας. Πολύ αισιόδοξο, πολλή δουλειά.
▪️Το αστείο της αμερικάνικης προφοράς όπου τονίζεται το ρο, έχει μεγάλο ανταγωνισμό από πολιτικό αρχηγό. Η σύγκριση δεν ωφελεί.
▪️Το κουτί που είχε ζωγραφίσει η κόρη του Αντώνη Κανάκη ήταν μια γλυκιά στιγμή που την ένιωσαν κυρίως οι παλιοί και οι νέοι χαζομπαμπάδες.
▪️Το πηγαινέλα της κάμερας ήταν ζαλιστικό, δικαιολογείται αν το επέλεξαν για λόγους νοσταλγίας. Έτσι έκαναν στο MTV όταν το πρωτοείδαμε, πρέπει να ήταν 1988.
▪️Οι παρουσιαστές χάλασαν την τηλεοπτική πιάτσα. Ούτε ένας δεν είπε “έχουμε μεγάλο άγχος” και το εντυπωσιακό είναι ότι πράγματι δεν είχαν. Σαν να έχει συνέχιζαν ακριβώς από εκεί που σταμάτησαν.
▪️Η άμεση, “καυτή” επικαιρότητα ήταν απούσα, γεγονός που δικαιολογείται γιατί ήταν η πρώτη εκπομπή μετά από τόσο καιρό απουσίας. Όμως η χειρονομία της κυρίας καθώς έβγαινε από την εκκλησία και ο παππάς που ράντιζε αγιασμό με τη μάνικα είχαν παίξει πολύ, ίσως να είχαν εξαντληθεί και τα σχετικά αστεία.

▪️Ο ρυθμός ήταν γρήγορος, οι παρουσιαστές είχαν τον τρόπο να αποφεύγουν τις ατέρμονες συζητήσεις, τις περισσότερες φορές τόνωναν το βίντεο που ακολουθούσε.
▪️Τα βίντεο που μεταδόθηκαν είχαν πλάκα, αν δεν γελούσες όπως οι κάμεραμεν, σίγουρα έριχνες ένα χαμόγελο, το οποίο μόνο εύκολη υπόθεση δεν είναι.
▪️Είναι καλή είδηση η επιστροφή των “Ράδιο Αρβύλα”. Σε λίγο θα τους κάνουν παρέα και τα αγόρια της “Ελληνοφρένειας”, οπότε μπαίνει τέλος στην εποχή που η σάτιρα ήταν απούσα από τα τηλεοπτικά προγράμματα. Είθε να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι.