Πριν μερικές μέρες, ο μακιγιέρ και φίλος της Kylie Jenner, Samuel Rauda, είχε ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα. Η ζωή του είναι σε κρίσιμη κατάσταση και πρέπει να κάνει ένα επείγον χειρουργείο στον εγκέφαλο, για να σωθεί. Το πρόβλημα είναι ότι κοστίζει αρκετά. Μόνο το χειρουργείο έχει κόστος 60 χιλιάδες δολάρια, ενώ η οικογένειά του έχει υπολογίσει ότι άλλες 60 χιλιάδες θα χρειαστούν για την ανάρρωση και την φροντίδα του αν όλα πάνε καλά. Με άλλα λόγια, μιλάμε συνολικά για 120 χιλιάδες δολάρια.
Υποθέτουμε πως όλοι μπορούμε να καταλάβουμε το τρομαχτικό μέγεθος αυτού του ποσού, ειδικά όταν πρέπει να βρεθεί για ιατρικούς λόγους. Έτσι, η οικογένειά του αποφάσισε να κάνει ένα GoFundMe, για να συγκεντρώσει το ποσό. Μάλιστα, η Jenner ανέβασε σε ιστορία της το link και ζήτησε από τους φαν της να συνεισφέρουν, αφότου η ίδια έδωσε 5 χιλιάδες δολάρια. Και οι αντιδράσεις δεν άργησαν να έρθουν και δεν μπορούμε παρά να τις στηρίξουμε.
Kylie Jenner calculating how much the 5K will set her back pic.twitter.com/YBnHjdOxvy
— perfect (@Progamersony1) March 21, 2021
Η Jenner έγραψε ένα κείμενο για το πόσο καλή ψυχή έχει ο Rauda και πόσο τον νοιάζεται. Ωστόσο, η ίδια έδωσε μόλις 5 χιλιάδες δολάρια και θεώρησε καλύτερη λύση να καλύψουν οι φαν της το υπόλοιπο ποσό. Καταλαβαίνεις την υποκρισία, έτσι; Η 23χρονη ανακηρύχτηκε από το Forbes η νεότερη αυτοδημιούργητη δισεκατομμυριούχος στον κόσμο. Η καθαρή της αξία είναι αυτή την στιγμή κοντά στο 900 εκατομμύρια δολάρια. Κι όμως, δεν κάλυψε ούτε το μισό ποσό -έστω του χειρουργείου- που χρειάζεται ο Rauda. Αντιθέτως, κάλεσε τους πολύ φτωχότερους φαν της να το κάνουν. Τους φαν της, που ειδικά αυτή την περίοδο, στηρίζονται στην πλειοψηφία τους σε επιδόματα του κράτους λόγω της πανδημίας.
There is something very dark-sided about Kylie Jenner, a member of the 1%, being unwilling to pay for the brain surgery of an employee who she looks in the face everyday & choosing instead to ask poor people in the middle of a ponderosa right after they got their stimulus money pic.twitter.com/ulkkX0c0bk
— Black Girl Anime Otaku (@BlackAnimeGirl7) March 21, 2021
Δεν καταλαβαίνεις ακόμα γιατί σχεδόν δεν θα αντιλαμβανόταν την απώλεια 60 ή 120 χιλιάδων από τον τραπεζικό της λογαριασμό; Για να κατανοήσεις τα έσοδά της, σκέψου ότι ετησίως υπολογίζεται ότι βγάζει περίπου 166,5 εκατομμύρια δολάρια. Αυτό σημαίνει ότι την ώρα βγάζει περίπου 19 χιλιάδες δολάρια και την ημέρα κάτι παραπάνω από 450 χιλιάδες δολάρια. Με άλλα λόγια, θα μπορούσε να έχει καλύψει όλο το ποσό το GoFundMe χωρίς να ξοδέψει ούτε το 1/3 του “μεροκάματός” της. Δεν ήθελε να ξοδέψει τα δικά της χρήματα; Οι γονείς της και τα αδέρφια της είναι όλοι εκατομμυριούχοι, οπότε θα μπορούσε να ζητήσει έστω από τον καθένα από αυτούς να βοηθήσουν στην συμπλήρωση του ποσού.
Να πούμε, ωστόσο, ότι αν και η Jenner δεν συνείσφερε όσο θα μπορούσε, το GoFundMe για τον Rauda πάει αρκετά καλά, με περισσότερα από 99 χιλιάδες δολάρια να έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής.
Eίσαι η Kylie Jenner, έχεις γίνει πάμπλουτη (900εκ ντολαρς ε) για… ο θεός κι η μάνα του, δεν έχω ιδέα… και γράφεις τουι να μαζέψουν οι φανς λεφτά για ένα φίλο σου μακιγιέρ που πρέπει να εγχειριστεί.
Έτσι μένουν πλούσιοι οι πλούσιοι γατάκια.— ναи∂α #ѕумραи_gαмιєѕαι (@amy4sanity) March 22, 2021
It’s not even about the fact that she won’t pay for the surgery herself. Every single last one of Kylie Jenner’s sisters is a millionaire. Her parents are millionaires. Her friends are millionaires. But she asked the MIDDLE CLASS for money. This family…… pic.twitter.com/zFqeeBvuY3
— Mia Dowd (@Princess_Mia_95) March 21, 2021
Folks are defending Kylie Jenner by pointing out she donated $5,000 to her makeup artist's medical GoFundMe. Her net worth is $900M.
So, that's 0.000006% of her net worth.
If your net worth were, say, $100k, it would be like donating 56 cents.
— Charlotte Clymer 🏳️🌈 (@cmclymer) March 21, 2021
Everyone to Kylie Jenner after opening a Go Fund Me for her stylist even though she’s a billionaire pic.twitter.com/O6zv1kwjBL
— cris collinsworth burner (@ChrisC_Burner) March 21, 2021
Kylie Jenner crying about her makeup artist while asking for people to donate pic.twitter.com/wdyGHTHXoJ
— dani (@syekinad) March 21, 2021
Ladies and gentleman, Kylie jenner
Donating 60k for Buying a
her makeup 100k purse
artist's surgery every week pic.twitter.com/KRGXkKAtG8— Karthik (@karthik_rus) March 21, 2021
