Με τόσα θέματα για την βασιλική οικογένεια που έχουμε δει και αναλύσει τον τελευταίο καιρό, μια Βρετανίλα την έχουμε πάθει. Ξαφνικά μας φαίνονται οικεία τα περίεργα καπέλα, το πόλο και το αριστοκρατικό αξάν. Κάθε τι βρετανικό και royal μας κινεί το ενδιαφέρον και η συνταγή για την Βασιλική Χριστουγεννιάτικη Πουτίγκα δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση.
Το παλάτι λοιπόν έδωσε στην δημοσιότητα, μέσω του Instagram λογαριασμού του, την συνταγή της πουτίγκας αυτής, που γίνεται την Stir-up Sunday ανήμερα, σε κάθε βρετανικό νοικοκυριό (υποτίθεται). Τι σημαίνει Stir-up Sunday; Είναι η τελευταία Κυριακή πριν την νηστεία των Χριστουγέννων και η επίσημη έναρξη της εορταστικής περιόδου. Οι οικογένειες μαζεύονται γύρω από το σκεύος όπου παρασκευάζεται η πουτίγκα και ανακατώνουν με την σειρά το μείγμα για τις Χριστουγεννιάτικες πουτίγκες, κάνοντας ευχές. Όταν οι πουτίγκες ετοιμαστούν, θα αποθηκευτούν ως τα Χριστούγεννα, όπου θα κάνουν την μεγαλειώδη εμφάνισή τους στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι.
Ας δούμε λοιπόν πως γίνεται αυτή η περιβόητη Επίσημη Συνταγή Χριστουγεννιάτικης Πουτίγκας του Παλατιού.
Συστατικά
- 250γρ σταφίδες μαύρες
- 185γρ σταφίδες σουλτανίνες
- 250γρ αποξηραμένα φραγκοστάφυλα
- 150γρ καραμελωμένα εσπεριδοειδή
- 250γρ suet (είδος λίπους) ή φυτικό suet
- 12γρ ανάμεικτα μπαχαρικά
- 2 αυγά ολόκληρα
- 180γρ καστανή ζάχαρη
- 275ml μπύρα
- 40ml ρούμι.
Οδηγίες
Αναμείξτε όλα τα στερεά συστατικά και ανακατέψτε τα.
Προσθέστε τα αυγά και τα υγρά.
Ανακατέψτε ξανά ώσπου να αναμειχθούν ικανοποιητικά.
Αλείψτε τα σκεύη σας με βούτυρο και πιέστε μέσα το μείγμα της πουτίγκας.
Καλύψτε την επιφάνεια με έναν κύκλο από λαδόχαρτο που θα έχετε κόψει με την κατάλληλη διάμετρο.
Κατόπιν, καλύψτε το κάθε σκεύος με αλουμινόχαρτο και βάλτε τα σκεύη σε ένα βαθύ ταψί.
Βάλτε τόσο νερό στο ταψί, όσο να σκεπαστούν τα σκεύη ως τα ¾ του ύψους τους και καλύψτε το κι αυτό με αλουμινόχαρτο.
Βράστε τις πουτίγκες στον ατμό για 6 ώρες σε χαμηλή φωτιά, ξαναβάζοντας νερό αν χρειαστεί.
Όταν οι πουτίγκες κρυώσουν, τυλίχτε τις καλά και φυλάξτε τις σε ξηρό και σκοτεινό μέρος.
Την ημέρα των Χριστουγέννων, ξαναζεστάνετε την πουτίγκα σας σε μπεν-μαρί για 3-4 ώρες.
Ξεκολλήστε την από το σκεύος της με την βοήθεια ενός μαχαιριού και αναποδογυρίστε σε ένα πιάτο. Γαρνίρετέ την ή κάντε την φλαμπέ, σερβίροντας με μπράντι σως και κρέμα.