Μήπως η διάθεσή σου για να κάνεις σεξ με τον σύντροφό σου έχει μειωθεί; Μήπως, ακόμα χειρότερα, δεν είσαι καν σε θέση να εξηγήσεις γιατί συμβαίνει αυτό; Αν κάτι τέτοιο έχει αρχίσει να σε προβληματίζει το τελευταίο διάστημα και είσαι βέβαιη ότι δεν έχει να κάνει με τις ορμόνες σου ή με κάποια κακή φάση την οποία περνάει η σχέση σας, τότε αυτό μπορεί να οφείλεται σε έναν από τους παρακάτω 6 λόγους:

Έχεις συσσωρευμένο άγχος

Όπως είναι ευκόλως κατανοητό, όποιος βασανίζεται από κάποιο άγχος, ίσως να δυσκολεύεται να λειτουργήσει σε διάφορες άλλες καταστάσεις της ζωής του και αυτό ναι, μπορεί να είναι και το σεξ. Το άγχος μπορεί να οφείλεται σε προβλήματα της δουλειάς μας ή οικονομικά, ακόμα και σε φόρτο υποχρεώσεων που μπορεί να μας έχει προκύψει τελευταία. Σε μια τέτοια ψυχική κατάσταση ίσως να δυσκολεύεσαι να χαλαρώσεις στην διάρκεια του σεξ. Και ενώ το ίδιο το σεξ είναι ένα από τα πιο διάσημα αγχολυτικά, μπορεί να σου φανεί δύσκολο να ερεθιστείς και να μπεις στο παιχνίδι.

Παίρνεις το χάπι

Αν παίρνεις αντισυλληπτικά χάπια για να έχεις μια πιο ξένοιαστη σεξουαλική ζωή με τον σύντροφό σου, τότε ίσως αυτά τα ίδια τα χάπια να μειώνουν την σεξουαλική σου επιθυμία. Πρόκειται για μια γνωστή παρενέργεια των χαπιών αυτών που μειώνουν την ελεύθερη τεστοστερόνη που είναι μια από τις ορμόνες μας που ενισχύουν την λίμπιντο. Αν και η παρενέργεια αυτή δεν εμφανίζεται σε όλες τις γυναίκες που παίρνουν το χάπι, αν δεις διαφορά στην λίμπιντό σου από την στιγμή που θα ξεκινήσεις το χάπι, καλό θα είναι να μιλήσεις με το γιατρό σου.

Αϋπνία και ηλεκτρονικές συσκευές

Κάθε άνθρωπος που έχει κινητό τηλέφωνο είναι δυνατό να πέφτει στο κρεβάτι με το κινητό και όχι με τον σύντροφό του. Το χάζεμα στα social media ή η αϋπνία μας που μπορεί να προκαλείται από αυτή την συνήθεια μπορεί να έχει την κακή της επιρροή στην λίμπιντό μας. Αν είμαστε ξεκούραστες και ήρεμες, τότε η σεξουαλική μας επιθυμία είναι πιο φυσικό να είναι πιο ενεργή.

Τα αντιισταμινινά σου ή τα χάπια για το κρυολόγημα μπορεί να σου δημιουργούν κολπική ξηρότητα

Αν αντιμετωπίζεις πρόβλημα κολπικής ξηρότητας, αυτό συνήθως αναστέλλει την επιθυμία σου για σεξ, ακόμα και με την βοήθεια των λιπαντικών. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε κάποια αγωγή κρυολογήματος ή χαπιών για την αλλεργία σου. Πολλές γυναίκες έχουν αυτό το πρόβλημα.

Έχεις κολπικό πόνο

Αν πονάς στην ηβική χώρα και νοιώθεις δυσφορία στην διάρκεια του σεξ, αυτό μπορεί να χαλάσει κάθε διάθεση για σεξ. Θα μπορούσε να οφείλεται σε διάφορους λόγους, από μια κάποια φλεγμονή ή μυϊκό σπασμό εξαιτίας των ανεπαρκών προκαταρκτικών πριν την διείσδυση. Αν παρόλον τον πόνο συνεχίσεις αντιμετωπίζοντας την όλη υπόθεση ως μια δουλειά που πρέπει να γίνει και όχι σαν μια πράξη που σου δίνει απόλαυση, τότε αυτό μπορεί να επηρεάσει τελικά την λίμπιντό σου.

Είσαι σε μια μακροχρόνια σχέση

Όταν βρίσκεσαι σε μια μόνιμη, μακροχρόνια σχέση, το σεξ γίνεται εύκολα προσβάσιμο, χωρίς να χρειαστεί να το αναζητήσουμε εκεί έξω. Αυτό βέβαια μπορεί να σε κάνει να νοιώθεις ότι θεωρείσαι δεδομένη. Χρειάζεται να κρατάμε το παιχνίδι ζωντανό μεταξύ μας αν θέλουμε να κρατηθεί ζωντανή η ερωτική φλόγα. Προσπαθούμε επίσης να έχουμε μια καλή επικοινωνία με τον σύντροφό μας κάνοντας σαφείς και εμφανείς τις ανάγκες μας.