Η Ashley Graham έχει πολλές πρωτιές στο βιογραφικό της. Ήταν το πρώτο μοντέλο μεγέθους large, που βρέθηκε στο εξώφυλλο του Sports Illustrated Swimsuit Edition. Ήταν το πρώτο plus size μοντέλο σε εξώφυλλο της Vogue. Ήταν το πρώτο plus size μοντέλο στις ΗΠΑ που έκανε διαφήμιση εσωρούχων. Ωστόσο, όπως γίνεται σχεδόν με κάθε πρώτο, η πορεία προς όλα αυτά δεν ήταν ούτε εύκολη ούτε γρήγορη.  

Η δύσκολη πορεία της Ashley Graham

Το μοντέλο βρέθηκε στο εξώφυλλο του Wall Street Journal. Όπως η ίδια έγραψε στο Instagram, η στιγμή, που πήρε το περιοδικό στα χέρια της, την έκανε να αναρωτηθεί πώς έφτασε ως εδώ. Και έτσι πήρε την απόφαση να μοιραστεί στις ιστορίες της τις κομβικές στιγμές στην καριέρα της. Καλές και μη.

Λίγο πολύ η ιστορία της, όπως την περιγράφει είναι η εξής: Το 2005 έφτασε στη Νέα Υόρκη, για να επεκτείνει την καριέρα της ως μοντέλο. Ωστόσο, λόγω άγχους, άρχισε να παίρνει βάρος και όλοι της έλεγαν ότι είναι “πολύ χοντρή”, για να κλείσει οποιαδήποτε δουλειά. Δύο χρόνια μετά, βρέθηκε για πρώτη φορά στη Vogue, ενώ το 2010 βγήκε για πρώτη φορά στο Tonight Show. Αφορμή ήταν οι αρνητικές κριτικές που είχε δεχτεί ως το πρώτο plus size μοντέλο που διαφήμισε εσώρουχα. Το 2013 το πρακτορείο της αποφάσισε να κλείσει το τμήμα των plus size μοντέλων και έτσι η ίδια “πούλησε” τον εαυτό της στο IMG. Λίγο αργότερα έκανε το δικό της Ted Talk, που αποτέλεσε έμπνευση για το σημερινό της podcast. 

Η τελευταία πενταετία αποτελεί πιθανώς την αποκορύφωση της καριέρας της. Το 2016 βρέθηκε στο εξώφυλλο του Sports Illustrated Swimsuit Edition και το 2018 το podcast της Pretty Big Deal έγινε πραγματικότητα. Το 2019 έκανε το πρώτο ατομικό της εξώφυλλο για την Αμερικάνικη Vogue, ενώ ήταν έγκυος στον γιο της. Και στο φινάλε της διαδρομής της έχει τοποθετήσει το τωρινό εξώφυλλό της για το Wall Street Journal, ενώ δηλώνει ότι ανυπομονεί για το τι θα φέρει το μέλλον.  

Η παραπάνω αναδρομή δεν έγινε από την Graham προκειμένου να “κοκορευτεί” για τα κατορθώματά της. Έγινε για να μάς δείξει ότι η επιτυχία θέλει χρόνο, υπομονή και πίστη στον εαυτό μας. Ειδικά όταν πας να φέρεις κάτι καινούργιο και διαφορετικό, όπως έκανε εκείνη. “Ήθελα να σάς δείξω ότι ήταν ένα μακρύ ταξίδι και δεν συνέβη εν μία νυκτί. Μεταξύ όλων αυτών των νικών υπήρχε πολλή απόρριψη, εξουθένωση και αμφισβήτηση. Όπου κι αν βρίσκεσαι αυτή την στιγμή, να θέτεις στόχους, να είσαι ευγενικός με τον εαυτό σου και να προχωράς μέρα με τη μέρα. Εμπιστεύσου τη διαδικασία”.  

Τι την κινητοποιεί;

Ποιο είναι το πραγματικό της κίνητρο μέχρι σήμερα; Όχι τόσο η προσωπική της φιλοδοξία, όσο οι γυναίκες, που θέλουν να ακουστούν, αλλά πιστεύουν ότι δεν το αξίζουν. Είναι εκείνες οι γυναίκες που, όπως η ίδια λέει, αισθάνονται λιγότερο σημαντικές εξαιτίας του πώς η κοινωνία του λέει ότι πρέπει να δείχνουν. Θέλει, λοιπόν, να συνεχίσει να παλεύει γι’ αυτές τις γυναίκες, μέχρι όλες να αισθανθούν πως ανήκουν κάπου.  

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!