Η Πελαγία Ζερβού είναι ένα plus size μοντέλο εδώ και πολλά χρόνια. Μίλησε λοιπόν για τις εμπειρίες της στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη και είπε ότι όταν ξεκίνησε εκείνη πριν από 17 χρόνια, ο όρος plus size “ήταν ακόμα στα σπάργανα στην Ελλάδα”.

Το μοντέλο είχε μάλιστα και ένα μήνυμα να δώσει προς τις νέες κοπέλες σχετικά με την εμφάνιση και τον σωματότυπό τους.

“Κάθε εταιρεία διαλέγει το μοντέλο που θέλει να την εκπροσωπήσει. Στο εξωτερικό έχει μεγαλώσει το κομμάτι του plus size και στην Ελλάδα αρχίζουν τα βήματα σιγά σιγά και παίρνουν τον δρόμο τους. Το XL έχει επεκταθεί σε όλες τις εταιρείες”, δήλωσε.

“Δεν υπάρχει πια ο ρατσισμός. Η γενική αντίληψη του κόσμου το έχει καταλάβει ότι ο καθένας αντιπροσωπεύει αυτό που αντιπροσωπεύει”, πρόσθεσε και αποκάλυψε ότι στην εφηβική της ηλικία ήταν από τις τυχερές.

“Στο γυμνάσιο και στο λύκειο πήγαινα σε σχολείο Θηλέων. Το δύσκολο κομμάτι της εφηβείας δεν το πέρασα. Δεν άκουγα σχόλια για τα κιλά μου ή να έχω απόρριψη. Φυσικά και είχα φλερτ. Τα παιδιά πάνε στο σχολείο για να μάθουν, όχι για να τους φοβίσουν επειδή έχουν κάτι διαφορετικό πάνω τους. Ο τότε σύντροφός μου μού ασκούσε bullying για το θέμα των κιλών. Δυστυχώς από αδυναμία δική μου η σχέση κράτησε πολλά χρόνια και ήταν ένα αγκαθάκι στην πορεία μου”.

Η συμβουλή της στις νέες κοπέλες είναι να μην μείνουν σε μία σχέση όπου δεν τις εκτιμούν: “Είσαι αυτό που είσαι, αλλιώς να πάει στο καλό. Μου πήρε πολλά χρόνια να το καταλάβω, αλλά το κατάλαβα”.