Μια μελέτη-παρέμβαση, για την μυστική επιχείρηση εμβολιασμού των Ελλήνων με την κωδική ονομασία Ελευθερία. Γράφει η Αθηναΐς Νέγκα.
Με λύπη μου πληροφορήθηκα πως η κυβέρνηση ανέθεσε στον στρατό, την αστυνομία και σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες λογιστών και συμβούλων διοίκησης του πλανήτη την PricewaterhouseCoopers, την αποθήκευση των εμβολίων και στην συνέχεια την οργάνωση της επιχείρησης Ελευθερία για τον εμβολιασμό του πληθυσμού της χώρας μας κατά του κορωνοϊου.
Πώς είναι δυνατόν να έχουμε εμπιστοσύνη σε μια εταιρεία λογιστών με τρία επώνυμα κολλητά χωρίς κενό ενδιαμέσως στην ταμπέλα; Αυτοί δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους ούτε για το όνομα της εταιρείας τους, θα μας πουν πού να βάλουμε εμείς τα εμβόλια μας;
Αφήστε που είναι ξένοι, δεν ξέρουν τα κατατόπια . Θα πηγαίνατε εσείς σε ξένο λογιστή χωρίς γνωστό στην εφορία να σας κάνει φορολογική δήλωση;
Το πρόβλημα αυτή τη στιγμή, είναι τα εμβόλια να τα κρύψουμε, διότι απλά θέλουμε να τα κρύψουμε, εκεί όπου δεν μπορεί να τα βρει κανείς, αλλά στην συνέχεια να μπορούν να τα βρουν όλοι. Λίγοι δε, αντιλαμβάνονται την βαθύτερη σημειολογία, διότι ένα από τα βασικότερα αέναα υπαρξιακά προβλήματα του σύγχρονου ανθρώπου όταν τα έχει όλα είναι το “πού θα βάλει” αυτό που του περισσεύει .
Μιλώντας όμως για κατατόπια θα ήθελα, ως στρατιωτικός αναλυτής, να προτείνω κάποιες κρυψώνες που δύσκολα θα σκεφτεί ένας λογιστάκος που τον φέραμε από την Αμερική να τον χρυσοπληρώσουμε:
Κρυψώνα νούμερο ένα: Ξεχασμένα ψυγεία παγωτών στα περίπτερα της ελληνικής επικράτειας
Κανείς Έλληνας δεν θέλει χειμωνιάτικα να φάει παγωτό για να μην τον πονέσουν τα λαιμά του. Ενισχύοντας αυτή την παράδοση του γενναίου λαού μας με μια καμπάνια με πρωταγωνιστή τον Σπύρο Παπαδόπουλο, τα εμβόλια μπορούν κάλλιστα να κρυφτούν στα ταπεινά ψυγεία περιπτέρων και ψιλικατζίδικων, κάτω από το παγωτό γεμιστό μπισκότο που δεν τρώει κανείς ακόμη και το κατακαλόκαιρο. Σταλακτικτιτες πάγου που δημιουργούνται από την πολυκαιρία και τις διακοπές ρεύματος, θα προστατεύσουν τα ευαίσθητα εμβόλια συνθέτοντας ένα θαύμα της φύσης. Το πρόβλημα είναι μην ξεχαστούν τα εμβόλια της Pfiser μαζί με τα παγωτά γεμιστό μπισκότο στο βάθος των ψυγείων και δεν τα ξαναβρεί κανείς όταν έρθει η ώρα του εμβολιασμού. Όμως η φύση πάντα προνοεί: εκείνος που μπορεί να φάει παγωτό ξεχασμένο σε ψυγείο περιπτέρου από πέρυσι, δεν μπορεί να νικηθεί από τον Covid 19 και τις μεταλλάξεις του.
Κρυψώνα νούμερο δύο: Το νομισματοκοπείο
Δεν κόψαμε ποτέ χρήμα όπως πρότεινε η Ραχήλ Μακρή, να έχουμε δραχμές με το κιλό όπως οι κάτοικοι στην Βενεζουέλα που ζυγίζουν πέντε κιλά χαρτονομίσματα για να πάρουν ένα σαμπουάν. Τα εμβόλια θα βρουν το σπίτι τους σε αυτόν τον χώρο με βαθύ συμβολισμό. Ας βάλουν τις ειδικές δυνάμεις να τα φυλάνε με σκύλους και διόπτρες νυκτός . Ο ατρόμητος Λαφαζάνης θα κάνει το ριφιφί που έχει άχτι, σκάβοντας μια σήραγγα κάτω από την περίφραξη τύπου ΝΑΤΟ, θα βγει μέσα στο νομισματοκοπείο και θα καταστρέψει όλα τα καπιταλιστικά εμβόλια που δεν εμπιστευόμαστε. Με άμεση συμφωνία Λαφαζάνη, θα εισαχθεί μόνο το εμβόλιο Sputnik στην Ελλάδα που παραπέμπει λόγω ονομασίας τουλάχιστον, σε ένα σοβιετικό επίτευγμα. Ας είναι ο Πούτιν καπιταλιστής, ο,τιδήποτε ρώσικο διατηρεί κάτι σοβιετικό και το προτιμούμε, αν ο Πούτιν πάλι μας γράψει, να γίνει αντικατάσταση των εμβολίων με εθνικό πρόγραμμα επάλειψης κηραλοιφής του Βελλόπουλου.
Κρυψώνα νούμερο τρία: Στρατόπεδο στις Κεχριές
Όπως πας Επίδαυρο στο ένα σου χέρι έχεις την θάλασσα στο άλλο ένα βουνό που από μέσα είναι κούφιο και εκεί κρύβουν πολεμοφόδια. Στην Ελλάδα έχουμε πήξει στα “μυστικά” στρατόπεδα που όλοι ξέρουν που είναι και τι έχουν μέσα. Ας τα βάλουν λοιπόν εκεί τα εμβόλια στην κατάψυξη του μαγειρείου, δίπλα στο κρέας Γκοντζίλα που με φροντίδα η μαμά πατρίδα έχει καταψύξει για τους φαντάρους μας επί χούντας των συνταγματαρχών. Και τα εμβόλια θα διατηρηθούν και το κρέας Γκοντζίλα με σφραγίδα 1968 θα έχει για πρώτη φορά παρέα στην μελαγχολική παγωμένη μοναξιά του.
Κρυψώνα νούμερο τέσσερα: H κατάψυξη της Μαρέβας
Αν η υπέρκομψη Μαρέβα μετακινήσει μια μισάνοιχτη συσκευασία Μπάρμπα Στάθης με κατεψυγμένα ανάμικτα λαχανικά που έχει ξεχασμένη, λίγο πιο αριστερά εμφανίζεται αρκετά μεγάλος χώρος στον καταψύκτη του πρωθυπουργικού ζεύγους για να κρύψουμε τα λιγοστά εμβόλια που θα παραλάβουμε. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μου, μένουν κυβικά αποθήκευσης ελεύθερα για να χωρέσει και μια κατεψυγμένη σπανακόπιτα από αυτές που πρέπει κάθε νοικοκυρά να έχει πάντα στο ψυγείο της μην τις προκύψουν επισκέπτες. Αν κρίνει κανείς από τη χαλαρότητα στο ντύσιμο της πρώτης κυρίας , υπολογίζω πως πρέπει να ξεπετάει ολόκληρες επίσημες ξένες αντιπροσωπίες με μια έτοιμη πίτσα στα μικροκύματα. Θα ήθελα, σε αυτό το σημείο να συγχαρώ όποιον σκέφτηκε να είναι οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων ανάμεσα στους πρώτους που θα εμβολιαστούν , ώστε να παραμείνουν υγιείς και να μπορούν οδηγήσουν το έθνος σε περίπτωση μεγάλης ανάγκης. Πόσο σοφό! Κάλλιο να κάνει το εμβόλιο, ο Κουτσούμπας που διαβάζει Λένιν και ξέρει από εξωτερική πολιτική παρά η Ντόρα Μπακογιάννη που είναι ψηλή και θα θέλει διπλή δόση. Ο εμβολιασμός μπορεί να πάρει διάσταση Ρεβεγιόν στη συνέχεια στο σπίτι του Κυριάκου και αν πεινάσουν τους βγάζει η Μαρέβα την σπανακόπιτα όπως είναι παγωμένη με το σελοφάν -τι θα πάθουν; Εμβολιασμένοι θα είναι .