Το να είσαι φανατικός γλυκατζής είναι lifestyle. Σημαίνει πως δεν περνάει ούτε μία ημέρα χωρίς να σκεφτείς την σοκολάτα και πως πλέον σκέφτονται και οι υπόλοιποι την σοκολάτα όταν σε βλέπουν. Σημαίνει πως ανά πάσα στιγμή έχεις μία εκτενή και ενημερωμένη λίστα με τα καλύτερα μέρη της πόλης για να ικανοποιήσεις τις λιγούρες σου, όσο συγκεκριμένες και να είναι. Και πως φυσικά, όσο και αν εξερευνάς, δοκιμάζεις, και ανακαλύπτεις νέα μέρη με γλυκούς θησαυρούς, υπάρχουν μερικά στέκια στα οποία πάντα επιστρέφεις. Ένα τέτοιο οφείλει να είναι και η Ζουμπουρλού. H “Kομφεταρία- Πιτασερί” που μπήκε στις ζωές μας το 2019 και αμέσως τις έκλεψε έχει αυτό που κάποιος θα περιέγραφε ως “σοβαρό γλυκό”. Δεν βασίζεται ιδιαίτερα σε trends της εποχής, pop υβρίδια ή πειραματισμούς, όμως σου υπόσχεται μία γεμάτη, υπερπλούσια γεύση γεμάτη ποιότητα, ό,τι και αν αποφασίσεις να παραγγείλεις. Και αυτό συνδυάζεται με μία αψεγάδιαστη εμφάνιση, την οποία κανείς δεν θα απαιτούσε από τόσο νόστιμες δημιουργίες, όμως η Ζουμπουρλού την προσφέρει έτσι κι αλλιώς, προσθέτοντας μία πολυτέλεια και περιποίηση στην γευστική εμπειρία σου που την απογειώνει.

Φωτογραφία: Tζοβάννα Στεφάνου
Φυσικά όλο αυτό ολοκληρώνεται στον υπέροχο χώρο της, τον οποίο φέτος λόγω της κατάστασης έχουμε προσωρινά αποχωριστεί. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως χρειάζεται να στερηθούμε τα τρομερά γλυκά της. Το Bueno Lover, ένας πελώριος σοκολατένιος πύργος με τραγανούς ορόφους και στην κορυφή φραγκοστάφυλα, εξαφανίζεται πιο γρήγορα από ότι αναβοσβήνουν τα λαμπάκια του δέντρου. Το αλλιώτικο προφιτερόλ με βάση το τραγανό γαλλικό choux Craquelin και επικάλυψη λαχταριστής σοκολατένιας σος θα έκανε ακόμα και τον Άγιο Βασίλη να πει “δεν βαριέσαι, πάω αύριο στους υπόλοιπους”. Και το κλασικό εκμέκ έφτασε την γιαγιά μου σε σημείο να παραδεχτεί πως είναι καλύτερο από το δικό της. Σε όλη αυτή την πανδαισία, ήρθαν να προστεθούν δύο νέες γεύσεις, διότι μάλλον δεν είχε γίνει αρκετή ζημιά και πρέπει να φάμε κι άλλο. Ιδού λοιπόν οι δύο νέοι πρωταγωνιστές της Ζουμπουρλούς, που το One of Us είχε την τύχη να δοκιμάσει πρώτο:
H τάρτα Ferrero
- Φωτογραφία: Tζοβάννα Στεφάνου
- Φωτογραφία: Tζοβάννα Στεφάνου
Tραγανή τάρτα με γκανάζ Giandujia και κρέμα πραλίνας φουντουκιού. Θα περάσει λίγη ώρα μέχρι να συνειδητοποιήσεις πως όχι, δεν ονειρεύεσαι, αλήθεια το γεύεσαι αυτό το αριστούργημα. Αν πιστεύεις πως πρόκειται για γίγας Ferrero Rocher, έχω να σου πω πως έχεις ένα κάποιο δίκαιο, όμως δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Αυτό που έχει συμβεί είναι πως η τάρτα έχει αιχμαλωτίσει την ουσία του σοκολατακίου και το έχει πάει παραπέρα.
Berry Passion
- Φωτογραφία: Tζοβάννα Στεφάνου
- Φωτογραφία: Tζοβάννα Στεφάνου
Κούλι φράουλας και απαλή κρέμα λευκής σοκολάτας με φρέσκα βατόμουρα. Το χειμωνιάτικο αδερφάκι του αγαπημένου μου Mango Passion μπορεί στην αρχή να μοιάζει αδύναμο να τα βάλει με τα σοκολατένια μεγαθήρια, όμως κρύβει μέσα του μία υπερδύναμη. Είναι τόσο ελαρφύ, τόσο διακριτικό, τόσο παιχνιδιάρικο στον ουρανίσκο που μπορεί να ξεκινήσεις λέγοντας ότι θα φας “μια μπουκίτσα” και να το κάνεις μια χαψιά. Επίσης θέλω όλοι να προσέξουμε την προσοχή στην λεπτομέρεια με το σχεδιασμένο λουλουδάκι. Πώς ακριβώς επιβίωσε σε delivery από του Ψυρρή στο Κουκάκι δεν γνωρίζω αλλά το θαυμάζω. Είναι σχεδόν να λυπάσαι να το χαλάσεις. Φυσικά στην συνέχεια το δολοφονείς και το καταβροχθίζεις.
Αξίζει λοιπόν να έχεις την Ζουμπουρλού καλεσμένη στο μικρό αλλά γιορτινό φετινό σου ρεβεγιόν. Θα κλέψει σίγουρα την παράσταση αλλά δεν θα σε πειράζει καθόλου.

Φωτογραφία: Tζοβάννα Στεφάνου
Αισχύλου 4, Ψυρρή
2103314854



