Το έχουμε εμπεδώσει, “αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά για όλους μας”. Ήδη οι περισσότεροι από εμάς έχουμε με πολύ κόπο καταφέρει να μπούμε έστω και λίγο το εορταστικό κλίμα. Ο στολισμός του δέντρου, τα μελομακάρονα που ψήνονται στο φούρνο και μοσχοβολάει το σπίτι είναι πράγματα που θα κάναμε ούτως ή άλλως, φέτος όμως, με τη βαριά σκιά της πανδημίας πάνω από τα κεφάλια μας, μπήκαμε στη διαδικασία με μία δόση μελαγχολίας άλλου είδους, πέρα από την ενδεχόμενη χριστουγεννιάτικη.  

Ωστόσο, εδώ στο One of Us έχουμε αποδείξει ότι αρνούμαστε να παραδοθούμε στη μαυρίλα και θέλουμε να σας παρασύρουμε μαζί μας στο να φέρετε τη χριστουγεννιάτικη έξοδο στο σπίτι. Το φαγητό, τα ποτά, τα γλυκά που μπορείτε να παραγγείλετε (θα παραδοθούν αυθημερόν, μην ταράζεστε), η μουσική και οι ιδέες για να περάσετε όσο πιο όμορφα και ξέγνοιαστα την ημέρα των Χριστουγέννων με τους αγαπημένους σας ανθρώπους.

Το κρασί

 

Χριστούγεννα χωρίς ένα (ή και περισσότερα) καλό μπουκάλι κρασί δεν γίνονται. Το Materia Prima, το wine bistro /cava που ξεκίνησε από το Κουκάκι και πέρσι απέκτησε και αδερφάκι στο Παγκράτι, φέρνει την οινική εμπειρία στην πόρτα σας. Ειδικά για τις μέρες των γιορτών μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε ποικιλία wine boxes με 3 ή 6 μπουκάλια κρασί ή αν είστε ο ένας από τους ελάχιστους καλεσμένους τα μοναδικά καλάθια δώρου του Materia Prima με κρασιά και προϊόντα deli επιλεγμένα από τους sommelier του. 

Τα ποτά 

Φωτογραφία: Facebook.com/cava.canava.athens

Για τα υπόλοιπα ποτά μία είναι η κάβα, η Cava Canava. Αμέτρητα ποτά από όλο τον κόσμο, τεκίλα, σπάνια ουίσκι, καλάθια με ποτά, συνοδευτικά και αναψυκτικά για να δημιουργήσετε ακόμη και το πιο exclusive cocktail, αλλά και προϊόντα deli μπορούν να φτάσουν στο σπίτι σας μέσω online παραγγελίας για να βγάλετε τον bartender που κρύβετε μέσα σας.

Το τσίμπι – τσίμπι

Πριν περάσετε στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι, ε, ένα τυράκι, ένα κατίτις θα το βγάλετε ως συνοδευτικό με το κρασί ή το ποτό σας. Το Τυροκομείο Κωσταρέλου φέρνει τα φανταστικά του προϊόντα στο σπίτι σας. Συνδυάστε τα προϊόντα παραγωγής του τυροκομείου, όπως τα διάσημα μελίπαστο και κατσικίσια γραβιέρα με άλλες λιχουδιές από μικρούς Έλληνες παραγωγούς, δημιουργώντας το δικό σας μοναδικό πλατώ τυριών.

Από το Nora’s Deli μπορείτε να προμηθευτείτε ποικιλία αλλαντικών, ανάμεσά τους το ασύγκριτο λευκαδίτικο σαλάμι αέρος του Ντελημάρη, ή εξαιρετικής ποιότητας ιβηρικό χαμόν για να ταξιδέψετε γευστικά, αλλά και πολλά ακόμα deli καλούδια για να εμπλουτίσετε το τραπέζι σας. 

Τα γλυκά

Τι είναι τα Χριστούγεννα χωρίς γλυκά; Σας τα έχουμε ήδη πει για τα panetonne του Ρίζος Ελαία, του φούρνου της Ματρώζου στο Κουκάκι με τη μερακλίδικη διαδικασία παρασκευής και την απίστευτη νοστιμιά. Ενδεχομένως τα καλύτερα μελομακάρονα της Αθήνας να τα βρείτε στο Le Notre, αλλά αν έχετε διάθεση να δοκιμάσετε νέα πράγματα σας έχουμε επίσης βρει 7 εναλλακτικά μελομακάρονα και κουραμπιέδες, εκείνους του Alice Cakewitch που καλύφθηκαν με λευκή σοκολάτα και γέμισαν με μπισκότα Oreos.

Τα λαμπάκια

Όλοι ξέρουν ότι τα πάντα γίνονται καλύτερα όταν τους βάζεις λαμπάκια. Απαρνηθείτε τα κεντρικά φώτα και γεμίστε το σαλόνι στο οποίο θα συγκεντρωθείτε με τους δικούς σας με λαμπάκια. Σε συνδυασμό με το φωτισμένο δέντρο θα δημιουργήσουν μία super cozy ατμόσφαιρα που κανένα εστιατόριο ή μπαρ του κόσμου δεν έχει, γιατί όπως και να το κάνουμε, δεν είναι το σπίτι σας.  

Ανταλλαγή δώρων

Τα χριστουγεννιάτικα δώρα είναι μία από τις πιο τρυφερές παραδόσεις. Ως παιδιά ανυπομονούσαμε για αυτά και ποιος θα μας απαγορεύσει φίλοι να τα λαχταράμε και ως ενήλικες; Αν μαζευτείτε με καλούς φίλους μπορείτε να δώσετε ένα twist στην εμπειρία της ανταλλαγής δώρων. Κάντε ο ένας στο άλλο τα πιο φθηνά, αλλά και πιο ντροπιαστικά ή πιο άχρηστα δώρα που μπορείτε να σκεφτείτε. Θα γελάσετε εγγυημένα και σιγούρα, ο συμβολισμός που θα κουβαλούν αυτά τα δώρα, δηλαδή το γεγονός ότι θα είναι κι αυτά πιο 2020 από ποτέ, θα τα τοποθετήσει σε περίοπτη θέση στα σπίτια των φίλων σας σαν μια υπενθύμιση ότι, μπορεί αυτή τη χρονιά να πήγαν όλα στραβά, έμεινε όμως η αγάπη…και οκ, και το τρολάρισμα.      

Σινεμά

Ένα από τα πιο όμορφα πράγματα που έχουμε στερηθεί λόγω πανδημίας είναι και η εμπειρία της μεγάλης οθόνης. “Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς” του Γιάννη Οικονομίδη πρόλαβε και έκανε τον χαμό της στις αίθουσες, μέχρι να ανακόψει τη σαρωτική της πορεία ο κορωνοϊός. Επανήλθε για λίγο στα θερινά και τώρα για εμάς που δεν προλάβαμε κάνει online πρεμιέρα τη μέρα των Χριστουγέννων και παίζει μέχρι και τις 27 Δεκεμβρίου. Μυρίζει sold out, για αυτό τσεκάρετε εδώ

Μουσική

Αναπόσπαστο κομμάτι κάθε χριστουγεννιάτικης εξόδου μέχρι σήμερα ήταν ο χορός. Φέτος βγάζουμε τα παπούτσια – δεν θα μας χτυπήσουν κιόλας – και χορεύουμε ξέφρενα πάνω στα χαλιά μας. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μη χορέψετε, αν για παράδειγμα είστε με το ταίρι σας ή με δυο – τρεις καλούς φίλους. Για το φαγητό και τα πρώτα κρασιά έχουμε την καλύτερη λίστα για χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα χωρίς ούτε ένα χριστουγεννιάτικο κομμάτι.

Και τι είναι αυτό που δεν μας έχει απογοητεύσει ποτέ σε αυτή τη ζωή; Τα 80s’! Στο Spotify αλλά και το YouTube θα βρείτε πάρα πολλές λίστες με τα κλασικά 80s’ anthems που κατά βάθος όλοι αγαπάμε, για χορό μέχρι τελικής πτώσης στον καναπέ. 

Καλά Χριστούγεννα!

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!