Στο μυαλό μας, ο χειμώνας και ακόμα περισσότερα τα Χριστούγεννα είναι ταυτισμένα με τη ζεστή σοκολάτα. Ειδικά για τις γιορτές, συνήθως την τιγκάρουμε στη σαντιγί, στα marshmallows και στην κόκκινη και πράσινη τρούφα. Φέτος, όμως, λέμε να δοκιμάσουμε κάτι καινούργιο. Συγκεκριμένα, να κρατήσουμε τη σαντιγί, αλλά σε μία παγωμένη μορφή της και σε σχήματα, που μάς θυμίζουν 100% Χριστούγεννα, όπως αστέρια και χιονονιφάδες. Μην αγχώνεσαι, ο τρόπος δημιουργίας τους είναι αρκετά απλός.
Το πρώτο, που πρέπει να κάνεις είναι να μαζέψεις τα υλικά σου. Αυτά είναι δύο κούπες πολύ κρύα κρέμα γάλακτος, 1κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας, ¼ της κούπας άχνη ζάχαρη και 1/2κ.σ. σκόνη άπαχου γάλακτος. Μόλις τα συγκεντρώσεις, πάρε ένα μεγάλο μπολ και χτύπα την κρέμα γάλακτος μαζί με τη βανίλια σε χαμηλή ταχύτητα με ένα ηλεκτρικό μίξερ.
Μόλις το μείγμα γίνει αφρώδες, ανέβασε την ταχύτητα σε μέτρια προς υψηλή και άρχισε σταδιακά να ρίχνεις στο μπολ τη ζάχαρη και την σκόνη γάλακτος. Συνέχισε να χτυπάς για περίπου δύο λεπτά, μέχρι όλα τα υλικά να ομογενοποιηθούν και απαλές “μυτούλες” να αρχίσουν σχηματίζονται στο μείγμα σου.
Αμέσως μετά, μετέφερε τη σαντιγί, που έχεις δημιουργήσει, σε ένα ταψί με λαδόκολλα, διαστάσεων περίπου 9×12. Ο πιο ασφαλής τρόπος να το κάνεις είναι χρησιμοποιώντας μία λαστιχένια σπάτουλα. Άπλωσε καλά το μείγμα πάνω στο ταξί, ώστε να δημιουργήσεις μία φλατ επιφάνεια, πάχους περίπου 2,5 εκατοστά. Πάρε το ταψί και βάλ’ το στην κατάψυξη.
Άσε το ταψί στην κατάψυξη μέχρι να σκληρύνει το μείγμα. Αυτό μεταφράζεται σε τουλάχιστον 3 ώρες ή, ακόμα πιο ιδανικά, σε όλο το βράδυ. Βγάλε τη σαντιγί από την κατάψυξη και χρησιμοποίησε κουπ πατ μπισκότων στα χριστουγεννιάτικα σχήματα, που θες. Αν θες να κάνεις τα πράγματα ακόμα πιο χρωματιστά, σε αυτό το σημείο ρίξε στη σαντιγί σου τρούφες, θρυμματισμένα χριστουγεννιάτικα μπαστούνια ή ό,τι άλλο θες. Βάλε τα κομμένα κομμάτια ξανά στην κατάψυξη και άφησε τα για τουλάχιστον μία ώρα. Για να τα σερβίρεις, απλά ρίξ’ τα μέσα στη ζεστή σοκολάτα σου.