Σε περίπτωση που δεν τον γνώριζες, σήμερα 19 Μαίου είναι η Ημέρα Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών Νόσων του Εντέρου ή αλλιώς #worldibdday και η Κατούλα, μία τρομερά δημιουργική δασκάλα δημοτικού, αποφάσισε να της δώσει την σημασία που της αρμόζει με μία πανέξυπνη και τρομερά όμορφη κατασκευή.
Μετά από μήνες τηλεκπαίδευσης, η Κατούλα μας υπενθυμίζει με τον πιο όμορφο τρόπο πως τίποτα δεν συγκρίνεται με την κανονική τάξη του σχολείου και βάζει όλη της εξυπνάδα και δημιουργία έτσι ώστε να μετατρέψει απλά χειροτεχνικά “εργαλεία” σε ένα έργο που όχι μόνο είναι άρτιο, πολύχρωμο και αισθητικά υπέροχο, αλλά καταφέρνει ταυτόχρονα να εξυπηρετήσει τον σκοπό του και να μάθει κάτι καινούργιο στους μαθητές.

Χρησιμοποιώντας λοιπόν πλαστελίνες, μπαλόνια, κορδέλες, φασόλια, ένα καλαμάκι, στυλό και μαρκαδόρους, σχημάτισε με έναν τρομερά ακριβή τρόπο το πεπτικό μας σύστημα, ονομάζοντας κάθε σημείο της ανατομίας μας που χρειάζεται να γνωρίζουμε, από το στόμα μέχρι την κύστη. Εμείς δεν μπορούμε παρά να το θαυμάσουμε και να επισημάνουμε στους γονείς των μαθητών της πόσο τυχεροί είναι που την έχουν!
Ως Ιδιοπαθείς Φλεγμονώδεις Νόσοι του Εντέρου, χαρακτηρίζονται η νόσος του Κρον (Crohn) και η Ελκώδης Κολίτιδα. Είναι ανίατες χρόνιες παθήσεις του γαστρεντερικού συστήματος, έχουν παρόμοια συμπτωματολογία ενώ έχει υπολογισθεί ότι 5 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν από αυτές.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείς να απευθυνθείς στην Ελληνική Ομάδα Μελέτης Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών Νόσων του Εντέρου.
Ενημερώσου.
Ρώτα
Κατανόησε
Σκέψου.
