To μοντέλο Leyna Bloom γράφει ιστορία, ποζάροντας με μαγιό! Πρόκειται για την πρώτη μαύρη trans γυναίκα, και μάλιστα Ασιατικής καταγωγής, που φωτογραφίζεται για το θρυλικό swimsuit τεύχος του Sports Illustrated. Το τεύχος μόλις κυκλοφόρησε, ωστόσο φωτογραφίες της από αυτό είχαμε ξεκινήσει να βλέπουμε ήδη από τον περασμένο Μάρτιο. Τότε, αμέσως μετά την αποκάλυψη, είχε μιλήσει και στο New York Times.

“Προωθώ κάτι που λείπει από τον κόσμο μας. Προωθώ την trans ομορφιά σε όλα τα σχήματα και όλα τα νούμερα. Αντιπροσωπεύω την μαύρη κοινότητα, τους Filipinos και όσους έχουν υπάρξει πρόσφυγες. Για όλους αυτούς, είμαι ένα μέσο που θα οδηγήσει στην αλλαγή”.

Η Bloom πόζαρε με 12 διαφορετικά ολόσωμα μαγιό για την ιστορική φωτογράφιση και περιέγραψε την εμπειρία καλύτερη ακόμα και από τα μεγαλύτερά της όνειρα. Η ίδια έχει μεγαλώσει στο Chicago της Αμερικής και το βιογραφικό της μέχρι τώρα έχει πολλά λαμπερά σημεία, όπως μία εμφάνιση στο Vogue India, μία καμπάνια με την Levi’s και ένα περπάτημα στο runway του Tommy Hilfiger, δίπλα στην Zendaya.

“Μέχρι στιγμής αυτό που άκουγα συνέχεια είναι ‘είσαι τρανς, άρα δεν μπορείς να γίνεις πριγκίπισσα.’ Όταν λοιπόν μας βάζεις σε αυτούς τους χώρους, τις πασαρέλες, τα περιοδικά, τα trans παιδιά μπορούν να τα κοιτάξουν και να πουν ‘έτσι είναι μία πριγκίπισσα για εμένα’.”

Ακόμα μία ιστορική της στιγμή στο Sports Illustrated

Η ένταξή της στις σελίδες του Sports Illustrated, ως η πρώτη trans μαύρη γυναίκα που το καταφέρνει, δεν είναι η μόνη ιστορική στιγμή για εκείνη. Το swimsuit τεύχος μόλις κυκλοφόρησε και αποκαλύφθηκε ότι η Bloom είναι μία από τις cover stars του. Γιατί αυτό είναι σημαντικό; Διότι είναι η πρώτη τρανς γυναίκα, που μπαίνει στο εξώφυλλο του περιοδικού.

Η ίδια μοιράστηκε τη φωτογραφία του εξωφύλλου, μαζί με ένα μακροσκελές κείμενο, που εξηγούσε πόσα σημαίνει για εκείνη αυτή η στιγμή. Μεταξύ άλλων, διαβάζουμε: “Αυτή η στιγμή θεραπεύει πολύ πόνο στον κόσμο. Αξίζουμε αυτή την στιγμή. Έχουμε περιμένει εκατομμύρια χρόνια, για να παρουσιαστούμε ως επιζώντες και να μάς δουν ως ολόκληρους ανθρώπους γεμάτους θαύματα.

Έχω ονειρευτεί ένα εκατομμύριο όμορφα όνειρα, αλλά για κορίτσια σαν εμένα, τα περισσότερα όνειρα είναι απλά φαντασιόπληκτες ελπίδες σε έναν κόσμο, που συχνά διαγράφει και προσπερνά την ιστορία μας, ακόμα και την ύπαρξή μας. Αυτή η στιγμή έχει τόση δύναμη, γιατί μου επιτρέπει να ζήσω για πάντα, ακόμα και όταν η φυσική μορφή μου θα έχει φύγει. Δεν έχουν πολλοί άνθρωποι την ευκαιρία να ζουν στο μέλλον, οπότε αυτή την στιγμή διαλέγω με περηφάνια να ζήσω για πάντα.

Πολλά κορίτσια σαν εμάς δεν έχουν την ευκαιρία να ζήσουν τα όνειρά τους ή να ζήσουν γενικά. Ελπίζω το εξώφυλλό μου να ενδυναμώσει εκείνους, που παλεύουν για να τους δουν, για να νιώσουν ότι αξίζουν. Ας είμαι ο αγγελειοφόρος, που θα μάς οδηγήσει σε ένα μέλλον σεβασμού και εκτίμησης για όλες τις γυναίκες σε όλες τις μορφές και απ’ όλα τα μονοπάτια της ζωής”.

Το casting της ακολουθεί εκείνο της Valentina Sampaio την προηγούμενη χρονιά, η οποία αποτέλεσε το πρώτο trans μοντέλο που εμφανίστηκε ποτέ στις σελίδες του Sports Illustrated. Οι αρχισυντάκτες και λοιποί συντελεστές κάνουν άλλο ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση, γεγονός που έχει ξεκινήσει από την εμφάνιση της Ashley Graham (plus size μοντέλου) στο εξώφυλλο το 2016 και της Halima Aden το 2019, η οποία φορούσε hijab. Φέτος, μία ακόμα γυναίκα που φωτογραφήθηκε για τις ανάγκες του περιοδικού είναι και η Maggie Rawlins, νοσηλεύτρια στην μάχη ενάντια στον Covid.