Η σημερινή μας λέξη είναι ένα ουσιαστικό: το σόργο
Το σόργο ανήκει στην κατηγορία των σιτιρών και ενώ καλλιεργείται συνήθως για ζωοτροφές, μία από τις 30 ποικιλίες του είναι βρώσιμη και για τον άνθρωπο. Απαιτεί ελάχιστο νερό για να αναπτυχθεί και για το λόγο αυτό ονομάζεται και “καμήλα του φυτικού βασιλείου”.
Χρησιμοποιείται κυρίως ως σιτηρό, για την παραγωγή μελάσσας και σιροπιών αλλά και για αλκοολούχα ποτά ακόμη και βιοκαύσιμα. Θεωρείται η πέμπτη πιο σημαντική καλλιέργεια δημητριακών στον κόσμο.

