Είχα στο ψυγείο μου ένα πακέτο με φύλλα για spring rolls. Spring rolls δεν ήθελα να φτιάξω όμως – πολύ τηγάνισμα. Είχα ευτυχώς και τα νοστιμότατα τυριά Ζωζεφίνος που δεν μας λείπουν ποτέ από το σπίτι, όχι μόνο γιατί είναι της δεύτερης πατρίδας μου, αλλά και γιατί είναι φανταστικά. Αποφάσισα λοιπόν να το παίξω επανάσταση και να φτιάξω κάτι που θυμίζει τυροπιτάκι αλλά, μιας και το φύλλο ήταν αυτό που ήταν, να θυμίζει και λίγο spring rolls, τα οποία θα έψηνα στον φούρνο. Θράσος, θα πείτε. Και όμως! Η τόλμη μου ανταμείφθηκε με τον πιο νόστιμο τρόπο. Σας τα συστήνω ανεπιφύλακτα. Τα υβριδικά τυροπιτάκια μου έγιναν τόσο τραγανά και τόσο νόστιμα που φαγώθηκαν στο λεπτό. Θα τα ξαναφτιάξω!
Υλικά
- 1 πακέτο φύλλα για spring rolls, έχει γύρω στα 45 κομμάτια μέσα
- 500γρ ανθότυρο Ζωζεφίνος
- 1 κατσικίσιο γρονθοτυράκι Ζωζεφίνος
- 1 κόκκινη μεγάλη πιπεριά
- 1 κίτρινη μεγάλη πιπεριά
- 1 ματσάκι κρεμμυδάκια
- Πιπέρι
- 2κ.σ ελαιόλαδο
- 1κ.σ. σησαμέλαιο
Εκτέλεση
Τρίβουμε τα τυριά στον τρίφτη μας χοντρά.
Κόβουμε τις πιπεριές και τα κρεμμυδάκια κατά μήκος και τα σοτάρουμε ελαφρά με το ελαιόλαδο και το σησαμέλαιο.
Μόλις μαλακώσουν τα λαχανικά μας, τα βγάζουμε από το τηγάνι και όταν κρυώσουν λιγάκι τα αναμειγνύουμε με τα τυριά και προσθέτουμε το πιπέρι.
Τοποθετούμε μια κουταλιά από το μείγμα μας πάνω σε κάθε τετράγωνο φυλλαράκι και τυλίγουμε σε ρολά.
Τοποθετούμε τα ρολάκια μας πάνω σε ταψιά στρωμένα με λαδόκολλα και λαδώνουμε με ένα πινέλο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C στον αέρα για 20-25 λεπτά ή ώσπου να γίνουν τραγανά. Μην περιμένετε να χρυσίσουν γιατί αυτό το φύλλο δεν είναι σαν το φύλλο κρούστας και δεν χρυσίζει πολύ.