Αν πεινάς και θέλεις μια εύκολη και νόστιμη μακαρονάδα να σε γεμίσει ευδαιμονία χωρίς όμως να ξοδέψεις πάνω από 10 λεπτά στην προετοιμασία της, η συγκεκριμένη συνταγή θα σε ενθουσιάσει. Έχει πλούσια, γεμάτη γεύση και ένα άρωμα μοναδικό. Ναι, το ξέρουμε ότι το λεμόνι δεν είναι το πρώτο που θα σου έρθει στο μυαλό για να νοστιμίσεις τα ζυμαρικά σου διότι δεν συνηθίζεται, οι Ιταλοί όμως αγαπούν τον συγκεκριμένο συνδυασμό και στις αγορές τους θα βρεις ως και έτοιμο μείγμα μυρωδικών για να τον πετύχεις εύκολα.

Εμείς όμως έχουμε την τέλεια συνταγή και χωρίς το συγκεκριμένο μείγμα:

Υλικά για 2 άτομα:

  • Μισό πακέτο σπαγγέτι ή λιγκουίνι
  • Το ξύσμα και τον χυμό ενός ακέρωτου, φρέσκου λεμονιού
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα ή πεκορίνο ή ακόμα και μια      πικάντικη γραβιέρα
  • 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Λίγο μπούκοβο
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο για το τέλος

Εκτέλεση

Βάζετε τα ζυμαρικά να βράσουν σε αλατισμένο νερό. Παίρνετε το ξύσμα του λεμονιού, αφού το πλύνετε και το στεγνώσετε καλά και ύστερα το στύβετε.
Αναμειγνύετε την παρμεζάνα με το ξύσμα λεμονιού κι όταν τα μακαρόνια θέλουν ακόμα πέντε λεπτά για να γίνουν al dente, αρχίζουμε να σοτάρουμε το σκόρδο παρέα με την πρέζα του μπούκοβου ώστε να αρωματίσουμε το λάδι μας. Προσέχουμε πολύ με την ένταση της φωτιάς γιατί αν μαυρίσει το σκόρδο, θα πικρίσει το λάδι μας και θα πρέπει να πεταχτεί. Αυτό θα πάρει δύο τρία λεπτά. Όταν τα μακαρόνια μας είναι έτοιμα, τα βγάζουμε με την ειδική κουτάλα από το νερό και τα βάζουμε κατ’ ευθείαν στο τηγάνι με το σκόρδο, προσέχοντας ώστε να μην είναι τελείως στραγγισμένα. Λίγο νερό από την βράση θα βοηθήσει τα μακαρόνια μας να χυλώσουν καλύτερα. Αμέσως προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού και κατόπιν την κρέμα γάλακτος. Τέλος ρίχνουμε και το μείγμα τυριού και ξύσματος και ανακατεύουμε ζωηρά κατεβάζοντας από την φωτιά. Πασπαλίζουμε το πιάτο με ψιλοκομμένο μαϊντανό και απολαμβάνουμε την πιο γρήγορη και μυρωδάτη μακαρονάδα. Έξτρα πιπέρι δεν χρειάζεται καθώς το μπούκοβο δίνει ωραίο καυτερό τελείωμα στην κάθε μπουκιά, αλλά αυτά είναι γούστα κι αν σας αρέσουν τα καυτερά, τελειώνετε την προετοιμασία αυτής της ωραίας μακαρονάδας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!