Εύκολο, πολύχρωμο και χουχουλιάρικα χειμωνιάτικο, αυτό το πιάτο θα συνοδεύσει όμορφα οποιοδήποτε ψητό κρέας, την γαλοπούλα ή το κοτόπουλο σας. To μυστικό είναι στο σωστό seasoning της κολοκύθας πριν μπει στο φούρνο, το πόση ώρα θα ψηθεί και φυσικά η ποιότητα των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν πριν όλα καταλήξουν στο στομάχι μας. Έτσι, επιλέξαμε το εξαιρετικό ανθότυρο Σύρου ΖΩΣΕΦΙΝΟΣ για να τελειοποιήσουμε την πεντανόστιμη συνταγή μας.

Υλικά
- 500γρ γλυκιά κολοκύθα σε κομμάτια
- 150γρ Ανθότυρο Σύρου ΖΩΖΕΦΙΝΟΣ
- 50γρ ελαιόλαδο
- 1κ.σ. ξύδι
- 1κ.σ. μέλι
- Λίγο νερό
- Αλάτι, πιπέρι, θυμάρι

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι το λάδι, το μέλι και το ξύδι ώσπου να ομογενοποιηθούν.
Τοποθετούμε τα κομμάτια της κολοκύθας μας σε ένα ταψάκι και την περιχύνουμε με τα υγρά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και θυμάρι και ανακατώνουμε να αλειφτούν παντού.
Προσθέτουμε το ανθότυρο και τα καρύδια και ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου προσθέτοντας περίπου μισή κούπα νερό στο ταψί μας πριν το φουρνίσουμε. Στο μισάωρο ανακατεύουμε καλά για να ψηθεί η κολοκύθα μας παντού.

Εμείς την απολαύσαμε παρέα με τις σπανακόπιτες με χωριάτικο φύλλο και ανθότυρο ΖΩΖΕΦΙΝΟΣ και ένα ποτήρι κόκκινο κρασί.
