«Τι είναι πάλι ετούτο;» σκέφτηκα την πρώτη φορά που άκουσα την φράση «ρύζι κουνουπιδιού». «Το ρύζι είναι ρύζι και το κουνουπίδι κουνουπίδι. Πως συνδέονται τα δύο για να φτιάξουν έναν νέο νόημα;»
Απάντηση: Με μια κουζινομηχανή, ένα μούλτι ή ακόμα και με έναν τρίφτη, το φρέσκο κουνουπίδι τρίβεται ώσπου να γίνει σπυρωτό σαν ρύζι. Έτσι προκύπτει μια νέα πρώτη ύλη που μπορείς να την μεταχειριστείς με τον ίδιο τρόπο που χρησιμοποιείς το ρύζι και να φτιάξεις ένα σωρό νέα φαγητά. Ένα τέτοιο είναι το ριζότο κουνουπιδιού με μανιτάρια και αυγά μάτια. Είναι πολύ νόστιμο, έχει λίγες θερμίδες και δεν υπάρχει περίπτωση να μην σου πετύχει.

Υλικά για 2 μερίδες
- 1/2 κουνουπίδι μέτριου μεγέθους, μόνο τις φλορέτες
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδο σε φετάκια
- 3 μανιτάρια porto bello σε φέτες
- 5 λευκά μανιτάρια σε φέτες
- 10 γρ porcini
- 4 αυγά
- Αλάτι, πιπέρι,
- 1κ.γλ. curry ή garam masala ή λάδι τρούφας, προαιρετικά
Εκτέλεση

Βάζουμε τα κομματάκια porcini σε ένα φλυτζάνι ζεστό νερό να μαλακώσουν 20 λεπτά πριν ξεκινήσουμε το μαγείρεμα.
Τρίβουμε το κουνουπίδι μας ώσπου να μοιάζει με ρύζι.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά ώσπου να γλασάρει. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια. Τα γυρίζουμε καλά στο τηγάνι μας ώσπου να μαραθούν αρκετά. Προσθέτουμε το κουνουπίδι και κάνουμε το ίδιο για 2-3 λεπτά. Ύστερα ρίχνουμε μέσα τα porcini και το νερό τους, αφού το στραγγίσουμε με λεπτή σίτα διότι μπορεί να έχει κατακάθι.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και όποιο άλλο μυρωδικό μας αρέσει όπως το curry ή το garam masala.
Σκεπάζουμε το σκεύος και αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει για 10-15 λεπτά. Θα βγάλει μόνο του ζουμιά, δεν χρειάζεται νερό έξτρα, απλά προσέξτε την φωτιά να μην είναι πολύ δυνατή
Στο δεκάλεπτο αφαιρούμε το καπάκι ώστε να διαχειριστούμε το ζουμί του φαγητού μας. Αν είναι αρκετό, συνεχίζουμε το βράσιμο με ανοιχτό το καπάκι ώσπου να σωθεί. Αν έχουμε λάδι τρούφας, βάζουμε μια κουταλιά της σούπας αντί για οποιοδήποτε άλλο μυρωδικό. Όταν είναι έτοιμο, σπάμε από πάνω τα αυγά μας και ξανασκεπάζουμε ώσπου να τηγανιστούν τα αυγά μας.
Σερβίρουμε με φρέσκο ή φρυγανισμένο ψωμί και απολαμβάνουμε!
