Ο Μένιος Φουρθιώτης αντιμετωπίζει προβληματάκια με την Δικαιοσύνη. Ίσως να τον σύρουν στα δικαστήρια όπου φυσικά οι δικηγόροι του θα συντρίψουν τις κατηγορίες. Σε περίπτωση που συμβεί κάτι απρόοπτο, π.χ φόρτος εργασιών ο οποίος δεν θα τους επιτρέψει την αναζήτηση σοβαρών επιχειρημάτων, τους χορηγούμε μία έτοιμη αγόρευση. Απλώς θα πρέπει να την διαβάσουν με auto-cue, όπως έκανε και ο πελάτης τους όταν παρουσίαζε το Star Academy.

Κύριε Πρόεδρε,

κοιτάξτε αυτό το αθώο πρόσχαρο πρόσωπο όπου τίποτε πάνω του δεν είναι ψεύτικο. Αν σας εντυπωσιάζει η φρεσκάδα του, είναι αποτέλεσμα του υαλουρονικού με φύλλα χρυσού, εκχυλίσματα σαλιγκαριού και ισχυρές δόσεις χαβιαριού που ο ίδιος χρησιμοποιούσε, μάλιστα το προσέφερε δωρεάν στους 100 πρώτους που θα τηλεφωνούσαν. Τι κρίμα που όλοι ήταν εκατοστοί πρώτοι, δηλαδή παρατρίχα τυχεροί.

Επειδή, δυστυχώς, η Δικαιοσύνη δεν παίρνει υπόψιν την ειλικρίνεια που εκπέμπει ένα φωτεινό πρόσωπο, θα χρησιμοποιήσω νομικά επιχειρήματα τα οποία είναι “αταράνταχτα”, όπως θα έλεγε και ο πελάτης μου. Πρώτον και κύριον: Ο πρότερος έντιμος βίος. Παρόλο που θα μπορούσε εύκολα να χρησιμοποιήσει την πανελλήνια αναγνωρισιμότητα του προς ίδιον όφελος και να αφήσει απλήρωτους καμιά δεκαριά υπολογιστές αξίας πάνω από 15.000 €, τελικά έβαλε φέσι σε σχετικό κατάστημα μόλις 3000 €, δηλαδή ένα μηδαμινό ποσό για το οποίο μάλιστα υπάρχουν αποδείξεις, επισυνάπτω την σχετική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών. Το ίδιο γενναιόδωρος στάθηκε και με την παροχή φτηνών λύσεων για την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων. Προσέφερε φθηνά κινητά σε εκατοντάδες Ελληνίδες και Έλληνες, αλλά δυστυχώς η γραφειοκρατία δεν τον άφησε να ολοκληρώσει το έργο του. Κάτι οι καθυστερήσεις στα ΕΛΤΑ, κάτι η επίθεση άγριων ρακούν που, όπως γνωρίζετε, τρέφονται με τηλεφωνικές συσκευές, δεν επέτρεψαν την έγκαιρη παράδοση των σχετικών πακέτων. Για να αντιμετωπίσει την κατάσταση, ο πελάτης μου προσέλαβε δύο αετούς courier με μηχανάκια, αλλά δυστυχώς συνελήφθησαν και αυτοί με την κατηγορία ότι κυκλοφορούσαν με όπλα και βόμβες, για τις οποίες είχαν άδεια, αλλά ξέχασαν να την ανανεώσουν. Το αξιοκατάκριτο είναι ότι τους συνέλαβαν τη στιγμή που πήγαιναν να γιορτάσουν την Ανάσταση και, επειδή είναι νομοταγείς, δεν είχαν μαζί τους βαρελότα σαν αυτά στη Χίο και για τα οποία, πάλι δυστυχώς, το κράτος δεν κάνει τίποτα, ενδιαφέρεται μόνο για τα καλάσνικοφ των αθώων πολιτών.

 

Επανέρχομαι στον κατηγορούμενο, κύριε Πρόεδρε. Σε ένα άλλο κράτος, αντί να βρίσκεται στο εδώλιο, τώρα θα στεκόταν μπροστά σε ένα πολιτικό παράγοντα υψηλού κύρους, για παράδειγμα τον κύριο Νίκο Νικολόπουλο με τον οποίο σχολίαζαν μαζί το Survivor, για να του απονεμηθεί το χρυσό μετάλλιο επιχειρηματικότητας. Αυτός ο άνθρωπος που βλέπετε, αναζωογόνησε την βιομηχανία θεάματος με το DVD Το απαγορευμένο το οποίο ανέδειξε νέους καλλιτέχνες, αλλά δεν έμεινε στα 200.000 ευρώ που εξαφανίστηκαν  από το χρηματοκιβώτιο της πρωταγωνίστριας. Έδωσε δουλειά και σε εκατοντάδες ελληνικά χέρια, όπως τις τηλεφωνήτριες που απαντούσαν στις χιλιάδες παραγγελίες για Τσόκο Σλιμ, τον μαγικό ζωμό που, σύμφωνα με μαρτυρίες του ίδιου του κυρίου Φουρθιώτη -καταθέτω το σχετικό βίντεο- χρησιμοποιούσαν όλοι οι σταρ του Χόλιγουντ τους οποίους συναντούσε στις Κάννες και περιείχε τα ονομαστά “Rhodida rosea” και “ρίζα Gonyak”. Το επιβεβαιώνει και το επίσημο χαρτί που επίσης σας επισυνάπτω, προέρχεται από τον ΕΦΕΤ, ο οποίος απαγόρευσε την κυκλοφορία του γιατί περιείχε μη εγκεκριμένα συστατικά και για μας, κύριε Πρόεδρε, αυτό που προέχει είναι η υγεία των πολιτών.

Όμως, πάνω απ’ όλα, αυτό το αθώο προσωπάκι που βλέπετε κρύβει μια ψυχούλα και σ’ αυτό πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη σημασία. Κανείς, επαναλαμβάνω κανείς, δεν τόλμησε να βγάλει στην τηλεόραση έναν άνθρωπο που, όπως λέει και το ΕΣΡ, ήταν “μη νηφάλιο” και απειλούσε να αυτοκτονήσει. Το μήνυμα που “έκπεμψε”, όπως λέει και ο πελάτης μου, ήταν γεμάτο ευαισθησία και ανθρωπιά, άξιζε τα 120.000 ευρώ που πλήρωσε ο σταθμός ως πρόστιμο, καταθέτω και την σχετική απόφαση, που για μας αποτελεί τίτλο τιμής.

Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς για την πατρίδα μας, οι δραστηριότητες του κατηγορουμένου προσέφεραν πακτωλό χρημάτων στον κρατικό κορβανά. Νά το πρόστιμο των 100.000 για την ψευδή είδηση της σύλληψης του προέδρου της Νίλσεν, βάλτε και τα 120 χιλιάρικα λόγω ποιοτικής υποβάθμισης προγράμματος, συγγνώμη, αλλά εσείς ξέρετε πολλούς δημοσιογράφους που συνεισέφεραν τέτοια ποσά στην οικονομία της χώρας; Όμως αυτό ακριβώς πληρώνει. Την προσήλωσή του στις διαχρονικές αξίες της Δημοσιογραφίας, όπως τις έμαθε από τους πανελίστες συναδέλφους του. Δυστυχώς, κύριε Πρόεδρε, φτάσαμε στο σημείο να αμφισβητείται ακόμη και αυτή η δημοσιογραφική του ταυτότητα, η οποία μπορεί να ήταν πλαστή, αλλά το έκανε απλώς για να μην απασχολήσει τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΣΗΕΑ. Πόσα πιά να προλάβουν οι άνθρωποι, άσε που δουλεύουν με τηλεργασία και δεν επιθυμούσε να τους βάλει στον κίνδυνο να μπούν σε λεωφορείο. Στο ταμείο του σωματείου ήθελε να καταθέσει και τα 200.000 ευρώ που απέσπασε από το υπουργείο Εργασίας, μάλιστα τα είχε βάλει σε ένα βαλιτσάκι που, για ασφάλεια, το είχε χώσει στην μάντρα της φτωχικής του έπαυλης, αλλά πέρασαν οι γνωστοί τρομοκράτες και το γάζωσαν. Τα ευρώ γέμισαν τρύπες και από τη στεναχώρια του τα έκαψε στο τζάκι, αλλιώς θα αποτελούσαν άλλο ένα αποδεικτικό στοιχείο αυτής της δίκης.

 

Τελειώνω κύριε Πρόεδρε.

Μετά από όσα ακούστηκαν στο σεβαστό σας δικαστήριο, θεωρώ εκ των ων ουκ άνευ την αθώωση του πελάτη μου. Αν όμως δεν πειστήκατε, σας καλώ να αναλογισθείτε το εξής. Ένας άνθρωπος που σκορπάει 40.000 ευρώ για να αποκτήσει φρουρά την οποία θα μπορούσε να έχει ξοδεύοντας τα μισά λεφτά, δεν αξίζει να αθωωθεί λόγω βλακείας;

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!