Στο κέντρο της Ερμούπολης της Σύρου βρίσκεται ένα αρχοντικό που χρονολογείται από το 1860, στο οποίο συναντάει κανείς τη μόδα σε συνδυασμό με τη παράδοση. Το διατηρητέο αυτό ανήκει στον οπτικό Σταύρο Κοή, στο ισόγειο του οποίου στεγάζεται το κατάστημα του. Στο κατάστημα αυτό θα βρει, οποίος το επισκεφθεί, τη τελευταία λέξη της μόδας αλλά και όλα τα καινοτόμα προϊόντα που σχετίζονται με την υγεία των ματιών.

Η επιχείρηση αποτελεί αποκλειστική αντιπροσωπεία των Dior, Gucci, Bottega Veneta, Saint Laurent, Celine, Face and Face, Maui Jim, Mykita, Anne et Valentin, Theo, Thom Browne, Dita, Moncler και άλλων μεγάλων brands! Επίσης, όσον αφορά την υγεία των ματιών, είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος των μεγάλων εταιρειών Hoya, Zeiss και Shamir που διαθέτουν όλα τα καινοτόμα προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά. Τέτοια προϊόντα είναι και τα νέα κρύσταλλα και οι νέοι φακοί επαφής που επιβραδύνουν την εξέλιξη της μυωπίας σε παιδιά. Φακοί επαφής, όπως οι Energy’s , βοηθούν τα μάτια να αντεπεξέρχονται στη συνεχή χρήση ηλεκτρονικών συσκευών. Άλλους φακούς επαφής που συναντάει οποίος επισκεφτεί το κατάστημα είναι οι φωτοχρωμικοί, που είναι ειδικοί για την έκθεση του ματιού στον δυνατό ήλιο. Επίσης, μια δυνατή συνεργασία του καταστήματος είναι αυτή με την Lindberg που διαθέτει σκελετούς από τιτάνιο, οι οποίοι είναι οι πιο ελαφρείς και ευλύγιστοι στο κόσμο. Το κατάστημα έχοντας συνείδηση για τη προστασία του περιβάλλοντος, συνεργάζεται και με εταιρείες που κατασκευάζουν γυαλιά εξ´ ολοκλήρου από βιώσιμα υλικά.

Ακολουθώντας τη συμβουλή της Κατρίν Ντενέβ πριν από 30 χρόνια, συνδύασε την ιστορία του με την επιστήμη του. Από το 2016 τα Kois Optics διαθέτουν δίκη τους συλλογή γυαλιών και κοσμημάτων που είναι εμπνευσμένα από την οροφογραφία, η οποία βρίσκεται στο Αρχοντικό του Σταύρου Κοή. Επίσης από το 2020 δημιούργησε μια μοναδική συλλογή με μαντίλια αρίστης ποιότητας από μετάξι, που προέρχεται από το Σουφλί, στα οποία απεικονίζεται και πάλι η περίφημη οροφογραφία.

Τέλος, μέρος των εσόδων των Kois Optics ενισχύουν το ινστιτούτο Σύρου που αγωνίζεται για να ενταχθεί το νησί στη λίστα των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Τα καταστήματα “Kois Optics” θα τα βρείτε:

  • Θυμάτων Σπερχειού 16, Ερμούπολη
  • Ερμού 3, Ερμούπολη
  • Ono Concept, Αγκαθωπές
  • Belvedere, Μύκονος

 

E-shop: kois-optics.gr

Site: kois.gr

Instagram: koisoptics

Facebook: Kois Optics

 

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!