Το ανθότυρο Σύρου Ζωζεφίνος είναι ένα τυρί που μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και ως βάση για να φτιάξεις πολύ νόστιμες αλοιφές. Εμείς εδώ το παντρέψαμε με λιαστή ντομάτα και κρέμα μπασλάμικο και απογειώσαμε γευστικά την σαλάτα μας. Να πως:

Υλικά:

  • ½ κιλό αντίδια τρυφερά
  • 150 γρ ανθότυρο Ζωζεφίνος
  • 3 λιαστές ντομάτες σε λάδι
  • 1 κ.σ. λάδι από τις λιαστές ντομάτες
  • 2 κ.σ. κρέμα λευκού μπαλσάμικου με πορτοκάλι
  • 1 ώριμο αβοκάντο
  • 10 ντοματίνια
  • Λάδι για τα χόρτα
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά τα αντίδια και τα βουτάμε σε αλατισμένο νερό που βράζει. Τα αφήνουμε 2 με 3 λεπτά περίπου, ίσα που να ζεματιστούν και τα στραγγίζουμε.
Χτυπάμε τις λιαστές ντομάτες στο μούλτι να γίνουν πολτός και προσθέτουμε το ανθότυρο, το μπασλάμικο και λίγο αλατοπίπερο. Ξαναχτυπάμε ώσπου να γίνει αλοιφή.
Βάζουμε τα αντίδια στην σαλατιέρα μας, προσθέτουμε το αβοκάντο και τα ντοματίνια και λαδώνουμε. Ρίχνουμε μπόλικο μείγμα ανθότυρου σε τρίμματα από πάνω και προσθέτουμε κρέμα μπαλσάμικο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σερβίρουμε με ψημένες πιτούλες, ψωμί ή παξιμάδια.

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!