Τα food trends έχουν ουσιαστικά γίνει πλέον μέρος της ζωής μας. Ακόμα κι αν δεν τα δοκιμάζουμε, δεν χορταίνουμε (no pun intended) να τα μαθαίνουμε και να βλέπουμε άλλους να τούς δίνουν μία ευκαιρία. Φυσικά, όταν λέμε food trends, δεν μιλάμε μόνο για τις περίτεχνες συνταγές του TikTok. Μιλάμε και για όλες τις γεύσεις, τα υλικά και τα προϊόντα, που έχουν καταφέρει να πρωταγωνιστούν σε κάθε συνταγή. Κι εμείς ξέρουμε ήδη ποια θα είναι αυτά το φετινό καλοκαίρι. 

Φρούτο του πάθους

Θα το δεις σε κάθε μορφή. Από πουρέ φρούτων και γλυκά, μέχρι κάθε είδους ρόφημα.

Αγγούρι

Πάρε ό,τι συνταγή έχεις και πρόσθεσέ της αγγούρι. Κατευθείαν θα είσαι μέσα στην καλοκαιρινή γαστρονομική μόδα, που θέλει το αγγούρι να γίνεται το νέο πασπαρτού συστατικό. 

Baby Bok Choy

Είναι είδος κινέζικου λάχανου, τρομερά θρεπτικό και μαγειρεύεται τρομερά γρήγορα. Ουσιαστικά σκέψου το σαν ξαδερφάκι της λαχανίδας. 

Matcha

Όχι, ακόμα δεν πέρασε η εποχή της. Συνεχίζει να είναι τάση και να αποτελεί must για το latte σου, αλλά και τα σνακ σου. 

Λεβάντα

Οι χαλαρωτικές της ιδιότητες είναι αυτές, που την έχουν φέρει στο προσκήνιο. Μπορείς να τη ρίξεις σαν μυρωδικό στο φαγητό σου ή να γεμίσεις με αυτήν τα γλυκά και τα ροφήματά σου.

Ιβίσκος

Αυτό το καλοκαίρι αν πιεις τσάι, τότε φρόντισε να είναι τσάι ιβίσκου. Εναλλακτικά, μπορείς να τον προτιμήσεις μέσα σε πιάτα κυρίως της μεξικάνικης κουζίνας.

Παγωτό σε μη συμβατικές γεύσεις

Προφανώς, το καλοκαίρι θα τρώγαμε παγωτό. Μην πάρεις, όμως, κλασικές γεύσεις, όπως σοκολάτα, βανίλια, φράουλα και μπισκότο. Βασικά προτίμησε τις πιο κουλές γεύσεις, που μπορείς να βρεις.

Ενταμάμε

Τα ιαπωνικά “φασολάκια” είναι ιδανικά για μία plant-based διατροφή, μιας και είναι τεράστια πηγή πρωτεΐνης. Επιπλέον, είναι η must προσθήκη για τις καλοκαιρινές σου σαλάτες.

Συσκευασμένα cocktails

Ναι, αυτό το καλοκαίρι θα πίνεις τα cocktails σου, όπως πίνεις την cola σου. Οι επιλογές αναμένεται να αυξηθούν, ενώ οι τιμές θα είναι αρκετά πιο χαμηλές από το κλασικό cocktail.

Μη αλκοολούχα ροφήματα ή με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ

Τα τελευταία δύο χρόνια, με τον κορωνοϊό, η κατανάλωση αλκοόλ είχε αυξηθεί κατά πολύ. Αυτό τώρα ανατρέπεται με τον περιορισμένο έως μηδενικό αλκοόλ να είναι τάση στα ροφήματα.

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!