Όπως είναι γαλουχημένη η κοινωνία μας, δεν είναι σπάνιο κάποιοι άνθρωποι να κρύβουν διαταραχές και γενικότερα θέματα υγείας, μόνο και μόνο από ντροπή και φόβο ότι θα βρεθούν στο περιθώριο. Ανάμεσα σε αυτούς τους ανθρώπους ήταν για χρόνια και η Amy Schumer, με τη ηθοποιό να αποφασίζει ότι έφτασε η στιγμή να πει την αλήθεια της και να βοηθήσει κι άλλους ανθρώπους να σταματήσουν να αισθάνονται ντροπή.
Η ηθοποιός πρωταγωνιστεί στη νέα σειρά του Hulu, Life & Beth, με τον ρόλο της να πάσχει από τριχοτιλλομανία. Πρόκειται για μία διαταραχή, που συνήθως κάνει τη εμφάνισή της σε στρεσογόνους περιόδους της ζωής μας, και οδηγεί στον εγκέφαλο να παθαίνει ουσιαστικά μανία με τις τρίχες είτε των μαλλιών μας, είτε άλλων σημείων του σώματός μας. Η μανία αυτή συχνά μεταφράζεται με τράβηγμα, με μάσηση ή και με κατάποση τους. Τώρα, σε συνέντευξή της με το The Hollywood Reporter, η Schumer αποκάλυψε ότι και η ίδια από μικρή πάσχει από τριχοτιλλομανία, ενώ μίλησε για το πώς τής εμφανίστηκε, για το πώς την έχει επηρεάσει, αλλά και για τους φόβους της για τον γιο της.
“Νομίζω ότι όλοι έχουν ένα μεγάλο μυστικό και αυτό είναι το δικό μου και είμαι περήφανη, που το μεγάλο μυστικό μου βλάπτει μόνο εμένα, αλλά εξαιτίας του κουβαλάω τόση πολλή ντροπή για πάρα πολύ καιρό.
Μία φορά τράβηξα τόσα πολλά από τα μαλλιά μου, που χρειάστηκα μία περούκα με πολύ κακή εφαρμογή, για να επιστρέψω στο σχολείο. Και όλοι το ήξεραν. Πρώτα εμφανίστηκε σε μία περίοδος, που η ζωή μου βρισκόταν σε σύγχυση. Ο πατέρας μου χρεοκόπησε και διαγνώστηκε με πολλαπλή σκλήρυνση και η μαμά μου τον άφησε για τον παντρεμένο πατέρα της κολλητής μου.
Και δεν είναι είναι ότι είχα αυτό το πρόβλημα και τώρα δεν το έχω. Είναι κάτι, με το οποίο ακόμα παλεύω. Είναι επίσης κάτι, το οποίο φοβάμαι ότι ο 3χρονος γιος μου θα μπορούσε να εμφανίσει επίσης, μιας και υπάρχει ένας γενετικός παράγοντας στην τριχοτιλλομανία. Κάθε φορά που ακουμπάει το κεφάλι του, παθαίνω ανακοπή.
Πραγματικά δεν θέλω να έχω πλέον ένα μεγάλο μυστικό. Και σκέφτηκα ότι, αν το βγάλω εκεί έξω, θα ήταν καλό για εμένα, ώστε να ελαφρύνω μέρος της ντροπής μου, και ίσως να βοηθήσω άλλους να ελαφρύνουν μέρος της δικής τους επίσης”.
