Ανάμεσα στο τυρί και τα φρούτα είναι γνωστό ότι υπάρχει μεγάλος έρωτας και γι’ αυτό αποφασίσαμε να ταιριάξουμε τις χρυσαφένιες τυροκροκέτες από πεντανόστιμο Σαν Μιχάλη του τυροκομείου Ζωζεφίνος με μια αρωματική σάλτσα μήλου με λεμόνι και τζίντζερ. Η πικάντικη, γεμάτη γεύση του συγκεκριμένου τυριού παντρεύτηκε υπέροχα με την διακριτική αψάδα του τζίνζερ και την φυσική γλύκα του φρούτου, με αποτέλεσμα το συγκεκριμένο ορεκτικό μας να κλέψει την παράσταση στο κυριακάτικο τραπέζι μας. Να πως να το φτιάξετε κι εσείς:
Υλικά για τις τυροκροκέτες
250γρ τριμμένο Σαν Μιχάλη Ζωζεφίνος
2 ασπράδια αβγών χτυπημένα ελαφρά
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι και άλλες 2 για το αλεύρωμα
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Ανακατώνουμε καλά σε ένα μπολ όλα μας τα υλικά και ζυμώνουμε με το χέρι μας ώσπου να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. Πλάθουμε σε στρογγυλά μπαλάκια και αλευρώνουμε ελαφρά. Βάζουμε το λάδι στην φωτιά και όταν κάψει ρίχνουμε μέσα τις αλευρωμένες μπαλίτσες μας. Πρέπει να είναι αρκετό ώστε να βυθίζονται τουλάχιστον ως την μέση. Χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά και τις αφήνουμε να τηγανιστούν ώσπου να χρυσίσουν γυρνώντας τες από όλες τις πλευρές με μια τρυπητή κουτάλα. Όταν είναι έτοιμες, τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας ώσπου να τις σερβίρουμε.

Υλικά για την σάλτσα μήλου
Δύο μεγάλα μήλα (300γρ) τριμμένα χοντρά στον τρίφτη
Χυμός και ξύσμα από μισό λεμόνι
80-100γρ ζάχαρη
2 εκατοστά φρέσκο τζίντερ, τριμμένο
1/2 φλυτζάνι νερό
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το νερό στην κατσαρολίτσα μας και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε περίπου μισή ώρα να σταθούν ώστε να βγάλει τα υγρά του το φρούτο. Δεν ξεχνάμε να ανακατέψουμε μερικές φορές. Ύστερα ανάβουμε το μάτι κι όταν φτάσει το μείγμα μας σε σημείο βρασμού, χαμηλώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε το νερό. Αφήνουμε να βράσει για 15-20 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά.

Σερβίρουμε τις τυροκροκέτες μας παρέα με την σάλτσα μήλου και απολαμβάνουμε!
