Αγαπητοί foodies και μάλιστα γλυκατζήδες, η εποχή του καλοκαιριού είναι ιδιαίτερα όμορφη για εμάς, καθώς στην ζωή μας επιστρέφουν αριστουργήματα όπως το παγωτό, οι γρανίτες και τα δροσερά κοκτέιλ, και οι επιλογές μας στο τι γλυκά μπορούμε να καταναλώσουμε για να ανακουφιστούμε από την ζέστη (ή να παρυγορηθούμε όταν έχει συννεφιά, τι διάολο καιρέ) είναι αμέτρητες. Σε περίπτωση που έχεις όρεξη να κάνεις βόλτα μέχρι την κουζίνα σου και να δημιουργήσεις από την  αρχή την λιχουδιά που θα σε δροσίσει (αντί για να πας στο πιο κοντινό περίπτερο και να αγοράσεις ένα ξυλάκι), καταρχάς να σου δώσουμε συγχαρητήρια για την όρεξη. Δεύτερον, έχουμε να σου παρουσιάσουμε ορισμένες από τις πιο λαχταριστές συνταγές που εντοπίσαμε στο ελληνικό ίνσταγκραμ, για να έχεις όση έμπνευση χρειαστείς. Ιδού:

παγωμένα σαντουιτσακια γεμιστά με παγωτό στρατσιατελα της Μαρίας. Φαίνονται αρκετά μεγάλα για να γίνουν μία χαψιά, αλλά πάντα μας άρεσαν οι προκλήσεις.


Το μπολ με γιαούρτι και φρούτα της Ρόης που μας γεμίζει νοσταλγία και ένα ήρεμο συναίσθημα ταυτόχρονα. Ποτέ άλλοτε κάτι τόσο απλό δεν φαινόταν τόσο πεντανόστιμο.


Το παγωτό φράουλας της Zorzet, με ένα μυστικό συστατικό που αποκαλύπτει μόνο στην αναλυτική συνταγή της. Με τέτοιο χρώμα και τέτοια εμφάνιση, μοσχομύρισε μέχρι εδώ η φρεσκάδα.


Το παγωμένο σνακ γιαουρτιού με φρούτα της Yummy Addictions. Πανεύκολο, υγιεινό, χορταστικό, κατάλληλο για όλες τις ώρες και όλες τις καταστάσεις.


Η παγωμένη μαργαρίτα με lemon curd της Madame Gâteaux. Διότι όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια, προφανώς βρίσκεις την κατάλληλη αφορμή για να προσθέσεις αλκοόλ. Από τις πιο πρωτότυπες ιδέες της λίστας!


Το chia jar της Πανδόρας. Απίστευτα φωτογενές, γευστικό ΚΑΙ καλό για την υγεία μας; Ακούγεται σαν να υπάρχει παγίδα, αλλά όχι, είναι απλά η τυχερή μας μέρα.


Το (vegan!) παγωτό με γεύση αλατισμένης καραμέλας της Βίκυς, το οποίο υπόσχεται βουτυρένια υφή και αξεπέραστο άρωμα. Επίσης πρέπει να της δώσουμε και κάποιο βραβείο για την συγκεκριμένη λήψη.


Το παγωμένο γλύκισμα με καραμέλα και σοκολάτα γάλακτος της Μαρίας, που βασικά θα σταματήσουμε να κοιτάμε τόσο έντονα, διότι ήδη μας τρέχουν τα σάλια και πρέπει να το δοκιμάσουμε επειγόντως.


Η φραουλόσουπα της Μπέτυς. Ναι, την παράσταση κλέβει το παγωτό στην μέση, όμως η όλη σύνθεση είναι ιδιοφυής μέσα στην απλότητά της. Είναι διαθέσιμα πέντε πιάτα για τον καθένα;


Το παγωτό γιαούρτι με chia και μαρμελάδα βερίκοκο από την Ειρήνη. Κάτι πολύ ξεχωριστό, πολύ έξυπνο, πολύ νόστιμο και ελπίζουμε γενικότερα “πολύ” και σε διαθεσιμότητα διότι τα ξυλάκια της φωτογραφίας τρώγονται όλα σε περίπου έξι λεπτά.


Το παγωτό σοκολάτας της Νικόλ. Για την old time classic επιλογή, μην ψάξεις περαιτέρω, καθώς η συνταγή της υπόσχεται ότι δεν θα δώσει στο παγωτό σου την ενοχλητική υφή με τα κρυσταλλάκια, ενώ από γεύση, φυσικά θα το απογειώσει.

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!