Όταν το κανάλι “Ε” μεταβιβάστηκε στην Dimera και βαφτίστηκε αρχικά “Open” και στη συνέχεια “Open-beyond”, η νέα διοίκηση διακήρυξε ότι ανάμεσα στους στόχους της είναι και η επαναφορά των παραδοσιακών οικογενειακών αξιών.
“Η οικογένεια θα κλείνει ραντεβού στο Open”, διαβάσαμε σε δελτίο τύπου και η αλήθεια είναι ότι στις ενδοοικογενειακές σχέσεις έχει αφιερωθεί ολόκληρη ενότητα εκπομπής. Καθημερινά στα “Διλήμματα”, η Κατερίνα Καινούργιου και η συντροφιά της ακούν, και στη συνέχεια σχολιάζουν, ιστορίες όπου οι μπαμπάδες, οι μαμάδες, οι πεθεροί και οι πεθερές κάνουν τους Βοργίες να μοιάζουν με αθώες κορασίδες. Όλοι τηλεφωνούν για να ζητήσουν συμβουλές. Βρίσκονται μπροστά σε δίλημμα ζωής και χρειάζονται βοήθεια διότι δεν ξέρουν από την Κική και την Κοκό ποια να διαλέξουν. Οι ιστορίες που αναφέρονται στην ελληνική οικογένεια είναι εκατοντάδες και όλες με έναν κοινό παρονομαστή. Δεν υπάρχει κανένα ταμπού, κανένα εμπόδιο, καμιά αξιοπρέπεια, όλοι ερωτοτροπούν με όλους και προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα ανεξέλεγκτα ερωτικά τους τερτίπια, καταφεύγουν σε εξευτελιστικές μηχανορραφίες.

Η Άννα ανακάλυψε ότι ο άντρας της την απατά με τη γυναίκα του εραστή της.
Η Αυγή έκανε σχέση με τον αδερφό του μέλλοντα γαμπρού της, αλλά το έμαθε η συμπεθέρα της.
Η Μαρίνα ανακάλυψε ότι η αδερφή της έχει παράνομο δεσμό με το αγόρι της.
Η Αναστασία θέλει να αποκαλύψει στην ξαδέλφη της ότι τα έχει με τον άντρα της για να εκδικηθεί εκείνον και τη μητέρα της.
Η Λάουρα τα έχει με τον κουνιάδο της. Εκείνος έκανε νέα σχέση και την έχει παραμελήσει γι’ αυτό θέλει να πει στη γυναίκα του την αλήθεια.
Η Σελήνη χρησιμοποίησε τον άντρα της αδερφής της για να χωρέσει το σύντροφό της αλλά στην πορεία τον ερωτεύτηκε.

Η Τίνα θα βάλει την αδερφή της να τα φτιάξει με τον άντρα της για να είναι άνετα με τον εραστή της.
Η Όλγα έχει σχέση με τον παντρεμένο κουνιάδο της. Η γυναίκα του θέλει να μείνει έγκυος, αλλά εκείνη θέλει πρώτα ένα παιδί από εκείνον.
Η Αθηνά τα έχει με το γαμπρό της και η αδερφή της της είπε ότι είναι έγκυος. Όμως περιμένει κι εκείνη παιδί του.

Η Τζένη έμεινε έγκυος από τον άντρα της θείας της αλλά θα τα πει σ όλα στη μάνα της για να χωρίσουν.
Η Αλίκη έχει σχέση με τον πεθερό της και για να μην τους καταλάβουν εκείνος φλερτάρει την χωρισμένη μητέρα της.

Βέβαια υπάρχουν και πιο δύσκολες σχέσεις. Ο Παναγιώτης παρουσιάζει στη μητέρα του το κορίτσι του. Είναι από την Αφρική και για να το αποδείξουν έχουν βάψει το πρόσωπο της ηθοποιού με μαύρο βερνίκι, το οποίο συνοδεύουν με μια αποκριάτικη περούκα αφάνα. Μπροστά στο θέαμα η παρουσιάστρια δεν άντεξε και άρχισε να γελάει.
