Γράφει η Comcastro

Η πανδημία αναποδογύρισε τον κόσμο και η ποπ κουλτούρα επηρεάστηκε σημαντικά από αυτές τις συνθήκες. Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι οι καλλιτέχνες έμειναν αδρανείς και δεν υπήρξαν τραγούδια που σημάδεψαν το 2020. Δεδομένου, όμως, ότι αυτή η περίεργη χρονιά αποτελεί παρελθόν, το ερώτημα είναι το ακόλουθο: τι θα φέρει το 2021 σε αυτούς; Η αστρολογία έχει την απάντηση!

 Good Job Nicky

Ο Good Job Nicky – γνωστός και στο ευρύ κοινό ως Νικόλας Βαρθακούρης και “ο γιος του Γιάννη Πάριου” – μας συνάρπασε με τον πειραματικό πλην προσβάσιμο του ήχο και έφερε μια νέα πνοή στην ελληνική μουσική. Ήδη από το πρώτο του single, το January 8th, έλαβε πολλή αναγνώριση από τα εγχώρια media και του χάρισε μια θέση στο πάνθεον των πιο αναγνωρισμένων Ελλήνων καλλιτεχνών του 2020. Όμως, το 2021 θα συνεχιστεί η σαρωτική επιτυχία του;

Μια ματιά στον αστρολογικό του χάρτη θα μας βοηθήσει να δώσουμε μια απάντηση. Ο Good Job Nicky είναι Σκορπιός. Το έντονο στοιχείο του Σκορπιού κρύβεται πίσω από το πάθος που συνοδεύει τα κομμάτια του. Ο Ήλιος του (το ζώδιο του) του δίνει την αίσθηση ότι καλείται να ενσωματώσει αυτό ακριβώς το πάθος του σε ό,τι κάνει. Η Αφροδίτη του, ο πλανήτης της τέχνης, των ερωτικών και κοινωνικών σχέσεων, βρίσκεται επίσης στο Σκορπιό και τον κάνει να αντιλαμβάνεται τη δημιουργική διαδικασία ως κάτι όμορφο, βαθύ και συναισθηματικό. Ο Πλούτωνας του στο Σκορπιό τον εντάσσει σε μια μερίδα της γενιάς των millennials που ενδιαφέρονται βαθιά για τις διαφορετικές εκφράσεις του φύλου και της σεξουαλικότητας, κάτι που φαίνεται και στην gender non conforming εικόνα του Good Job Nicky. Το γεγονός ότι έχει πολυαστρία (δηλαδή τρεις πλανήτες και άνω) στο Σκορπιό του προσδίδει μια εξαιρετική ένταση σε ό,τι κάνει, πράγμα που μπορεί να το βοηθήσει να συγκινήσει περαιτέρω τα πλήθη.

Το 2021 θα το βοηθήσει να παρουσιάσει δείγματα της δουλειάς του και περισσότερες πτυχές του εαυτού στο ευρύ κοινό. Ο Δίας θα βρίσκεται στον Υδροχόο για πολύ μεγάλο διάστημα μες στη χρονιά. Ο Δίας συμβολίζει την επέκταση, τη φιλοδοξία και η παραμονή του στον Υδροχόο φέρνει πολλές νέες ευκαιρίες δικτύωσης σε άτομα που τους αρέσει να καινοτομούν. Η εν λόγω πλανητική μετάβαση επηρεάζει σημαντικά ο Good Job Nicky καθώς πιέζει τα άτομα που έχουν θέσεις στο Σκορπιό – αλλά και σε Ταύρο, Λέοντα και Υδροχόο – να πάρουν ρίσκα. Ενδεχομένως να τον δούμε να συνεργάζεται με σημαντικούς ανθρώπους, να γίνει ακόμα πιο αγαπητός στα social media, να βγάλει μουσική που αγγίζει τη νεολαία και να προσπαθεί να επεκτείνει την καριέρα του στο εξωτερικό.

Taylor Swift

Πρέπει να ευχαριστήσουμε την Taylor Swift. Η άνοιξη του 2020 ήταν δύσκολη για εκείνην – όπως και όλους τους καλλιτέχνες – καθώς ακυρώθηκε η περιοδεία της. Ωστόσο, αξιοποίησε τον ελεύθερο της χρόνο για να μας δώσει δυο εξαιρετικά album, το folklore και το evermore. Αυτά τα δυο album μας ταξίδεψαν σε μεσαιωνικά ρομάντζα, μας θύμισαν σημαντικούς χωρισμούς και μας βύθισαν σε αλησμόνητους φανταστικούς κόσμους.

Ο αστρολογικός της χάρτης εξηγεί το ταλέντο της να μας μεταφέρει σε ρομαντικές καταστάσεις με τις οποίες πολλές φορές ταυτιζόμαστε. Είναι Τοξότης και αυτό της δίνει την ικανότητα να βρίσκει και να ενσωματώνει στη δουλειά της τη φιλοσοφία της για τις σχέσεις. Έχει ωροσκόπο Αιγόκερω και λόγω αυτού φροντίζει να δώσει μια γηίνη, σοβαρή διάσταση στη δημόσια εικόνα της και στα τραγούδια της. Ο βαθύς συναισθηματισμός της αιτιολογείται από τη Σελήνη της στον Καρκίνο καθώς πρόκειται για μια Σελήνη που δεν επιθυμεί πεζές σχέσεις και καταστάσεις. Ο Χείρωνας της βρίσκεται επίσης στον Καρκίνο. Αυτή η θέση φανερώνει την πεποίθησή της ότι οι σχέσεις και  τα συναισθήματά της μπορεί να την πληγώσουν και να τη θεραπεύσουν εξίσου ενώ το γεγονός ότι αυτός ο αστεροειδής είναι ανάδρομος στο χάρτη της υπογραμμίζει το πόσο φοβάται τους χωρισμούς – είναι πολύ θετικό που αντιμετωπίζει τους φόβους της μέσω της τέχνης της!

Τι θα της φέρει το 2021; Για το μεγαλύτερο διάστημα της χρονιάς ο προοδευμένος Ουρανός της μπαίνει σε τρίγωνο με το γενέθλιο ωροσκόπο της και την εκθέτει σε πρωτοποριακές επαγγελματικές ευκαιρίες, αλλά και σε ξαφνικές αλλαγές κατοικίας. Ωστόσο, το 2021 θα της φέρει πάρα πολλές προκλήσεις. Ο προοδευμένος Κρόνος της θα κάνει τετράγωνο με το γενέθλιο Πλούτωνά της και προκαλεί σημαντικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις της και πολλές δοκιμασίες όσον αφορά τα όρια της. Ο Ουρανός της θα κάνει αντίθεση με τον Πλούτωνά της προκαλώντας μεγάλες αναταραχές στη ζωή της που ίσως δυσκολευτεί να διαχειριστεί. Όμως, το τρίγωνο μεταξύ προοδευμένου Κρόνου της και γενέθλιου Ουρανού της τη βοηθάει να εγκαθιδρύσει νέες σχέσεις εμπιστοσύνης που θα συμβάλουν καθοριστικά στον τρόπο που δουλεύει. Το σίγουρο είναι ότι αυτές οι αλλαγές θα την εμπνεύσουν καλλιτεχνικά και θα επηρεάσουν πολύ τη στιχουργική της.

Harry Styles

O Harry σάρωσε τα πάντα το 2020! Το single του, Watermelon Sugar, απέκτησε ένα βίντεο που έγινε το fashion statement του 2020 με όλη την 60s αισθητική του. Έγινε ο πρώτος άνδρας που φιλοξενήθηκε στο εξώφυλλο του τεύχους Δεκεμβρίου 2020 της Vogue φορώντας ένα φόρεμα Gucci. Το GQ τον ανέδειξε ως έναν από τον πιο στυλάτους άνδρες του 2020. Το πρώην μέλος των One Direction δεν τα έχει καταφέρει καθόλου άσχημα.

Είναι Υδροχόος με ωροσκόπο και Σελήνη στο Ζυγό. Ως Υδροχόος δεν έχει κανένα πρόβλημα να δείξει εκκεντρικός και επαναστατικός. Ο ωροσκόπος του στο Ζυγό του δίνει μια πολύ καλή αντίληψη των trends ενώ η Σελήνη του στο ίδιο ζώδιο τον καθιστά λάτρη της ισορροπίας και συναισθηματικά συνδεδεμένο με την καλή αισθητική. Παράλληλα, έχει πολυαστρία (Ήλιο, Ερμή, Άρη και Αφροδίτη) στον Υδροχόο, κάτι που δείχνει την αγάπη του για εξέλιξη και για ό,τι είναι επαναστατικό.

Το 2021 θα δικαιωθεί για αυτήν ακριβώς την αγάπη του για το επαναστατικό στοιχείο. Ο προοδευμένος του Πλούτωνας θα είναι σε σύνοδο με το γενέθλιο του Ουρανό, κάτι που δείχνει ότι θα καταρρίψει δημιουργικούς περιορισμούς. Από το Φεβρουάριο  και μετά μεσουράνημά του θα βρίσκεται σε αντίθεση με τον Κρόνο του και σε τετράγωνο με τον Ουρανό του. Θα υπάρξουν αρκετές προκλήσεις όσον αφορά τις σχέσεις του καθώς θα κάνει περισσότερες κινήσεις για να βγάλει ό,τι δε χρειάζεται πλέον από τη ζωή του. Παράλληλα, ίσως γνωστοποιήσει εγχειρήματα και πτυχές της προσωπικής του ζωής για τα οποία έχει δουλέψει πάρα πολύ. Θα είναι μια μεταμορφωτική χρονιά για τον ίδιο και αυτό θα φανεί και στον τρόπο έκφρασης μέσω της τέχνης του.

Dua Lipa

Η μουσική της Dua Lipa μας έσωσε στην πρώτη καραντίνα. Μπορεί να χορεύαμε το μεγάλο χιτ, το Physical, στα πάρτι του Φεβρουαρίου μα η κυκλοφορία του άλμπουμ της, Future Nostalgia, μας βρήκε σε εποχή που τα πάρτι έμοιαζαν μακρινό όνειρο. Αυτό, όμως, δε μας εμπόδισε από το να λιώσουμε στο repeat το άλμπουμ και να το κάνουμε soundtrack του εγκλεισμού μας.

Η ικανότητα της Dua Lipa να πρωταγωνιστεί αναδεικνύεται από τον αστρολογικό της χάρτη. Είναι Λέων, ένα ζώδιο που λατρεύει το γκλάμουρ και ξέρει πώς να στρέψει τα βλέμματα πάνω του. Ο ωροσκόπος της Δίδυμος της δίνει μεγάλη προσαρμοστικότητα και δυνατές επικοινωνιακές δεξιότητες. Η Σελήνη της στον Καρκίνο κρύβεται πίσω από την ικανότητά της να μας δημιουργεί δυνατές συγκινήσεις μέσω της μουσικής της. Το μεσουράνημά της στον Υδροχόο της δίνει κλίση σε ό,τι αφορά νέες τεχνολογίες και εφευρετικότητα – για αυτό δεν παύει ποτέ να μας εκπλήσσει ευχάριστα!

Το 2021 θα είναι μια χρονιά όπου οι ικανότητες της θα τεσταριστούν. Από τη μια, το εξάγωνο του προοδευμένου της Πλούτωνα με το γενέθλιο της Κρόνο δείχνει ότι η σκληρή της δουλειά αποδίδει και παίρνει σημαντικό feedback. Ωστόσο, ο Κρόνος της θα βρίσκεται σε αντίθεση με το μεσουράνημά της ενώ ο Ουρανός θα κάνει τετράγωνο με αυτό, δύο όψεις θα της φέρουν δοκιμασίες στη δουλειά της  και στις σχέσεις της μα και ανάγκη να βρει πρωτοποριακές λύσεις. Σημαντικό ρόλο στο 2021 της θα παίξει η σύνοδος Ποσειδώνα Κρόνου. Μια τέτοια όψη μπορεί να της δώσει αρκετό στρες γιατί θα συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να δει τα πράγματα πιο ρεαλιστικά, να αλλάξει τις αντιλήψεις της και τα ιδανικά της, να κληθεί να βγάλει εις πέρας σημαντικές υποχρεώσεις και να αντιμετωπίσει κάποιες συνέπειες των πράξεων της. Ίσως να ακυρωθούν κάποια σχέδια της ή να εισπράξει κάποια σκληρή κριτική από τους fans της για κάποια ανυπόστατη άποψή της – δε θα είναι η πρώτη φορά αν σκεφτούμε ότι το καλοκαίρι ανάρτησε το χάρτη της Μεγάλης Αλβανίας και κατηγορήθηκε ότι υποστηρίζει τον αλβανικό εθνικισμό. Ωστόσο, αυτές οι δοκιμασίες θα τη βοηθήσουν να ωριμάσει και να συνδυάσει τις πρακτικές πτυχές της ζωής της με το συναίσθημα.

Λίγα λόγια για την Comcastro:

Τίμια αστρολόγα με σκοπό την LGBT+ ενδυνάμωση και λάτρης της ποπ κουλτούρας. Ρωσίδα στριπτιζού στην προηγούμενη ζωή της.Μπορείς να τη βρεις εδώ στο instagram και στο facebook

 

 

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!