Μέσα στο τρέξιμο της καθημερινότητας, με δουλειές, άγχη, υποχρεώσεις και τα προσωπικά ζητήματά μας, όλοι κάποια στιγμή βαλτώνουμε. Τι πρέπει να κάνουμε σε εκείνη τη φάση; Να πάρουμε μία ανάσα και να δώσουμε λίγη παραπάνω φροντίδα στον εαυτό μας. Φυσικά, ο κάθε ένας μας δεν χρειάζεται τον ίδιο τύπο φροντίδας. Αυτό που εσένα σε βοηθάει, τον άλλον μπορεί να τον πνίγει και να τον κουράζει περισσότερο. Πώς θα βρεις την ιδανική επιλογή για εσένα; Άκου το ζώδιο σου.

Κριός: Ασκήσου

Είσαι άνθρωπος που θέλει να είναι ενεργός και θέλει να δοκιμάζει τον εαυτό του. Η άσκηση όχι απλά δεν σου είναι κούραση, αλλά σε χαλαρώνει. Βρες οτιδήποτε θα σε κάνει να πιέσεις τα όρια σου, όπως ένας μαραθώνιος ή κάποια πολεμική τέχνη.

homero maraton animated gif

Ταύρος: Ομορφιά

Λατρεύεις οτιδήποτε πολυτελές, που ξυπνά τις αισθήσεις σου ή/και σου χαρίζει ομορφιά. Είσαι άνθρωπος του κλασικού self-care. Μανικιούρ, πεντικιούρ, μασάζ, μάσκες ομορφιάς, spa days. Ένα από αυτά ή και όλα αυτά μαζί. 

Spa Enzymetherapy GIFs - Get the best GIF on GIPHY

Δίδυμος: Μάθε κάτι καινούργιο

Σου αρέσει να αναλύεις πληροφορίες, γι’ αυτό και προσπαθείς συνεχώς να μαθαίνεις νέα πράγματα. Αυτό, λοιπόν, πρέπει να κάνεις και τώρα. Επίλεξε ό,τι εσύ θες. Μπορείς από το να γραφτείς σε μία ξένη γλώσσα, μέχρι να δεις ένα ντοκιμαντέρ.

learning-gif-5-1 | Kodable Blog

Καρκίνος: Ψυχοθεραπεία

Είσαι άνθρωπος, που βάζεις τους άλλους πρώτους και σχεδόν ποτέ δεν ασχολείσαι με τις δικές σου ανάγκες. Αυτό ακριβώς είναι που κάποια στιγμή σε κάνει να μπουχτίζεις ψυχολογικά. Η ψυχοθεραπεία θα σε βοηθήσει να έχεις λίγο χρόνο, που ασχολείσαι αποκλειστικά με τα δικά σου προβλήματα. 

Therapy GIFs | Tenor

Λέων: Δημιούργησε κάτι

Σου αρέσει να τραβάς την προσοχή και λατρεύεις να σου λένε συγχαρητήρια. Ο πιο απλός τρόπος να το καταφέρεις είναι να δημιουργήσεις κάτι δικό σου. Εσύ θα διαλέξεις τι είναι αυτό. Ίσως ένας πίνακας; Ίσως ένα blog; Ίσως μία σειρά φωτογραφιών; Κάτι, πάντως, που ξέρεις ότι μπορείς να θριαμβεύσεις. 

Content Creator GIFs - Get the best GIF on GIPHY

Παρθένος: Οργάνωσε το σπίτι σου

Ξέρουμε ότι λατρεύεις την καθαριότητα, την τάξη και την τελειότητα. Αυτή η ανάγκη σου για τελειότητα, όμως, είναι που συνήθως σε κάνει να βαλτώνεις. Οπότε οργάνωσε το σπίτι σου, αλλά όχι με στόχο την τελειότητα. Στόχο σου βάλε να οργανώσεις τα πάντα έτσι, ώστε να κάνεις τη ζωή σου πιο εύκολη και απλή. 

Robin williams dancing GIFs - Get the best gif on GIFER

Ζυγός: Γράψε θετικά πράγματα για τον εαυτό σου

Θες να κάνεις τους άλλους χαρούμενους και να τους γεμίζεις με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση. Το κάνεις για όλους, εκτός από τον εαυτό σου. Κι εσύ πρέπει, όμως, να ακούσεις μία καλή κουβέντα. Κάτσε, λοιπόν, και γράψε όσα περισσότερα θετικά πράγματα μπορείς για εσένα. 

My Work!

Σκορπιός: Μείνε μόνος

Μπορεί να το παίζεις σκληρός, αλλά είσαι φουλ στα συναισθήματα. Ωστόσο, αρνείσαι να τα δείξεις μπροστά σε άλλους και προτιμάς να τα κρατάς μέσα σου. Επιδίωξε, λοιπόν, να αφιερώνεις χρόνο αποκλειστικά στον εαυτό σου και να ξεσπάς. 

Sad Lonely GIF - Sad Lonely Alone - Discover & Share GIFs

Τοξότης: Δοκίμασε κάτι καινούργιο

Είσαι άνθρωπος, που τρέφεσαι συναισθηματικά από κάθε νέα εμπειρία που βιώνεις. Η στασιμότητα και η ρουτίνα δεν σου ταιριάζουν και σε κουράζουν. Θα μπορούσαμε να σου προτείνουμε κάτι συγκεκριμένο, αλλά είναι πιθανόν να έχεις ήδη δοκιμάσει τα περισσότερα που εμείς θα σκεφτούμε.

Try Something New GIFs - Get the best GIF on GIPHY

Αιγόκερως: Κάνε ένα διάλειμμα παραπάνω

Δεν χρειάζεται να τελειώσεις τα πάντα με το που τα αναλάβεις και σε χρόνο ρεκόρ. Δεν στέκεσαι ποτέ και δουλεύεις ασταμάτητα. Αυτό είναι καλό για την καριέρα σου, αλλά καταστρεπτικό για την ψυχική σου υγεία. Κάνε ένα διάλειμμα έστω και για πέντε λεπτάκια.

Take A Break GIF - Take A Break Break On A Break - Discover & Share GIFs

Υδροχόος: Κάνε εθελοντισμό

Για εσένα το σημαντικότερο είναι να ξέρεις ότι βοηθάς. Είτε τους άλλους ανθρώπους, είτε το περιβάλλον, είτε τα ζώα. Το να ασχοληθείς με τον εθελοντισμό δεν θα κάνει καλό μόνο στον υπόλοιπο κόσμο, αλλά και στη δική σου ψυχοσύνθεση.

When Your Crush Asks For Help - "Me! I'Ll Do It! I Volunteer All My Time." GIF - Brooklyn Nine Nine I Volunteer All My Time - Discover & Share GIFs

Ιχθύς: Κάνε κάτι δημιουργικό

Το μυαλό σου ταξιδεύει συνεχώς με οδηγό την φαντασία σου. Όταν η πραγματικότητα σε πνίγει, θα πρέπει να βρεις καταφύγιο σε αυτήν. Ο πιο απλός τρόπος είναι να την εκφράσεις μέσω της αγαπημένης σου τέχνης, συνδυαστικά με όλα τα άγχη σου αυτή την περίοδο.

Woman Painting GIFs - Get the best GIF on GIPHY

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!