Η νέα χρόνια πλέον είναι μία ανάσα μακριά. Τι κάνουμε πολλοί από εμάς σε αυτή την χρονική στιγμή; Βάζουμε στόχους. Όχι αναγκαστικά περίπλοκους και μεγαλεπήβολους. Απλά κάποιες αλλαγές, έστω και μικρές, προς το καλύτερο, που θέλουμε να πετύχουμε πριν η επόμενη χρονιά φτάσει κι αυτή στο τέλος της. Δεν χρειάζεται να λειτουργούν ως βάρος. Απλά ως κίνητρο, συνδυασμένο με το ποιοι θέλουμε να γίνουμε και με την ψυχοσύνθεσή μας σε αυτή τη φάση της ζωής μας. Τι καλύτερο, λοιπόν, από το ζώδιο σου ως βάση, για να αποφασίσεις ποιοι θα είναι αυτοί οι στόχοι;

Κριός: Ξεκίνησε τον διαλογισμό

9 Easy & Helpful Tips For Practicing Some Self-Care

Είσαι αρκετά έντονος άνθρωπος, με μπόλικο πάθος. Αυτό έχει τα θετικά του, αλλά και τα αρνητικά του. Στα τελευταία είναι η τάση σου να γίνεσαι ανυπόμονος και να γεμίζεις με θυμό. Ο διαλογισμός θα σε βοηθήσει να ισορροπήσεις την πιο σκοτεινή πλευρά σου και να στρέψεις τα έντονα συναισθήματά σου στα θετικά και στα πράγματα, με τα οποία είσαι πραγματικά παθιασμένος. 

Ταύρος: Επανεξέτασε την ντουλάπα σου

Carrie Bradshaw GIFs - Get the best GIF on GIPHY

Η πολυτέλεια και η άνεση είναι οι δύο μεγάλες σου αγάπες. Αυτό έχεις ως αποτέλεσμα ένα υπερκαταναλωτικό τρόπο ζωής, με ντουλάπες γεμάτες από ρούχα και αξεσουάρ, που αγόρασες πάνω στην έξαψη της στιγμής. Αυτή την χρονιά, δες όλα τα κομμάτια σου ένα ένα και δώρισε όλα όσα δεν φέρνουν χαρά στη ζωή σου, είτε επειδή πια δεν σ’ αρέσουν, είτε γιατί σε κάνουν να αισθάνεσαι άβολα. Πάρε αυτό ως αφορμή να αλλάξεις γενικά την στάση σου απέναντι στην κατανάλωση και να αγοράζεις μόνο πράγματα, που σου προκαλούν χαρά. 

Δίδυμος: Ξεκίνα ένα podcast

rooster teeth podcast brandon farmahini gif | WiffleGif

Το μόνο, που σε σταματάει από το να το κάνεις, είναι η αίσθηση ότι όλοι πλέον κάνουν και από ένα podcast. Ωστόσο, κι εσύ κι εμείς ξέρουμε ότι θα ήσουν καταπληκτικός σε αυτό. Τόσο χάρη στην ικανότητά σου να μιλάς ασταμάτητα, όσο και χάρη στο ατέλειωτο χιούμορ σου. Το μόνο, που θα πρέπει να προσέξεις, είναι να έχεις μαζί σου κάποιον, που θα φροντίζει ώστε όλα να είναι οργανωμένα. Γνωρίζουμε, εξάλλου, ότι αυτό δεν είναι το δυνατό σου σημείο. 

Καρκίνος: Κράτα ημερολόγιο καθημερινά

Ylcc Journal GIFs - Get the best GIF on GIPHY

Είσαι ένας άνθρωπος γεμάτος από συναισθήματα. Και έτσι θα συνεχίσεις να είσαι και το 2022. Κάπως πρέπει, λοιπόν, να βρεις έναν τρόπο να τα βάλεις σε μία σειρά, να τα κατανοήσεις ένα προς ένα και τελικά να τα αντιμετωπίσεις. Η καταγραφή τους σε ένα ημερολόγιο είναι σίγουρο ότι θα σε βοηθήσει να το πετύχεις, έστω και σε έναν βαθμό. Θες επιπλέον κίνητρο; Δουλεύοντας με τα συναισθήματά σου, σύντομα θα μπορείς να φροντίζεις πολύ πιο ουσιαστικά τους αγαπημένους σου. Και ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι αυτό για εσένα. 

Λέων: Δείξε ευγνωμοσύνη

Thanks For The Feels GIFs - Get the best GIF on GIPHY

Θες να βρίσκεσαι μόνιμα στο επίκεντρο και όλοι να ασχολούνται μαζί σου. Το κακό με αυτό είναι ότι εύκολα μπορεί να χάσεις την μπάλα, να ξεχάσεις τα ουσιαστικά και να μείνεις στην επιφάνεια. Αυτό με τη σειρά του μπορεί να σε κάνει να νιώσεις και αρκετά κενός. Θα σε βοηθήσει, λοιπόν, στο τέλος κάθε μέρας να κάθεσαι και να γράφεις κάπου όλα τα πράγματα, για τα οποία είσαι ευγνώμων. Άσχετα με το πόσο μεγάλα ή μικρά φαντάζουν. Στο τέλος, θα σου μένει ένα αίσθημα ζεστασιάς. 

Παρθένος: Γιόρτασε τα επιτεύγματά σου

Celebrate GIFs - Get the best GIF on GIPHY

Είσαι εξαιρετικά τελειομανής. Γι’ αυτό και οργανώνεις τα πάντα, προσέχεις και την παραμικρή λεπτομέρεια και δεν αφήνεις τίποτα ποτέ στη μέση. Όσο μικρή ή μεγάλη κι αν είναι η εκάστοτε εργασία και άσχετα με το αν βοηθά εσένα ή κάποιον άλλον. Ωστόσο, εσύ δεν το βλέπεις. Πάντα πιστεύεις ότι θα μπορούσες να τα έχεις πάει καλύτερα και να έχεις κάνει το κάτι παραπάνω. Ήρθε η ώρα να σταματήσεις. Πώς; Στο τέλος κάθε μέρας, φρόντισε να γιορτάσεις ένα επίτευγμά σου. Όποιο κι αν είναι αυτό, από μία προαγωγή μέχρι το ότι έψησες τέλεια το φαγητό. 

Ζυγός: Μείνε με τον εαυτό σου

Alone GIFs - Get the best GIF on GIPHY

Από τη μία, είσαι λάτρης της αρμονίας. Από την άλλη, όμως, είσαι τρομερά κοινωνικός και θες πάντα να ικανοποιείς τους γύρω σου. Το αποτέλεσμα; Δεν ξοδεύεις σχεδόν καθόλου χρόνο μόνος με τον εαυτό σου και δίνεις όλο τον χρόνο και την ενέργειά σου στους άλλους. Το 2022 άλλαξε στάση. Πέρασε περισσότερο χρόνο μόνος είτε αυτό σημαίνει να κάτσεις σπίτι, είτε να βγάλεις τον εαυτό σου για καφέ. Στο τέλος, θα δεις ότι θα σε γνωρίσεις καλύτερα, θα κατανοήσεις περισσότερο τι αποφάσεις θες να πάρεις (το αδύνατο σημείο σου) και θα μάθεις πότε να βάζεις προτεραιότητα τους άλλους και πότε εσένα.

Σκορπιός: Άσε τις κακίες

I Forgive You GIFs - Get the best GIF on GIPHY

Ξέρουμε ότι έχεις ένα τεράστιο και πολυεπίπεδο συναισθηματικό υπόβαθρο. Αυτό είναι και που δεν σου επιτρέπει να συγχωρείς και ξεχνάς το πώς σου έχουν φερθεί οι άνθρωποι. Έτσι, μένεις να κρατάς κακίες, ακόμα και χρόνια μετά από συμβάντα. Φέτος, προσπάθησε να κάνεις το επόμενο βήμα, να συγχωρέσεις και να ξεχάσεις, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να ξαναφέρεις ανθρώπους στη ζωή σου. Όχι για τους άλλους, αλλά για τον εαυτό σου. Έτσι ώστε να αφήσεις πνευματικό χώρο μέσα σου να ασχοληθείς με πράγματα, που σού φέρνουν θετικά συναισθήματα. 

Τοξότης: Μην υπερ-δεσμεύεσαι

I Cant Go Im Sorry Im Not Able To Go GIF - I Cant Go Im Sorry I Cant Go Im Sorry - Discover & Share GIFs

Είσαι τρομερά αισιόδοξος, θες να ικανοποιείς τους πάντες και συνεχώς νέες ιδέες γεμίζουν το μυαλό σου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δεσμεύεσαι ότι θα κάνεις υπερβολικά πολλά πράγματα μέσα σε ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα. Έτσι, καταλήγεις και να ξοδεύεις χρήματα σε πράγματα, που τελικά δεν προλαβαίνεις, αλλά και να “κρεμάς” αναγκαστικά ανθρώπους. Για τη νέα χρονιά, πριν πεις ναι και δεσμευτείς στην όποια κατάσταση, πάρε μία ανάσα, άσε τον αρχικό ενθουσιασμό να καταλαγιάσει και σκέψου αν πράγματι κάτι χωράει στο πρόγραμμά σου, αλλά και αν είσαι διατεθειμένος να δεσμεύσεις το πρόγραμμά σου σε αυτό. 

Αιγόκερως: Πιες περισσότερο νερό

Luva Water Ortho Lll Profissional GIFs - Get the best GIF on GIPHY

Ναι, δεν ακούγεται τρομερό, αλλά ξέρουμε πολύ καλά ότι χρειάζεται κάποιος να στο πει. Είσαι εργασιομανής και εξαιρετικά φιλόδοξος. Αυτό έχεις ως αποτέλεσμα να κινείσαι ακατάπαυστα, να δουλεύεις συνεχώς και να μην παίρνεις ούτε μια ανάσα. Κάνεις τα πάντα. Ωστόσο, μέσα στον χαμό και το άγχος σου να τα τελειώσεις όλα γρήγορα, καταλήγεις να ξεχνάς τα φαινομενικά μικρά, αλλά πέρα για πέρα σημαντικά. Ένα από αυτά είναι να πιεις νερό. Όχι όταν βρεις χρόνο, ούτε μόνο όταν νιώσεις μίσο βήμα πριν την αφυδάτωση. Το νερό, όπως και ο ύπνος και το φαγητό, δεν είναι επιβράβευση. Είναι αναγκαιότητες, που πρέπει να βάλεις σε προτεραιότητα. 

Υδροχόος: Έλα σε επαφή με παλιούς φίλους

Hello Old Friend GIFs - Get the best GIF on GIPHY

Αν και είσαι τρομερά κοινωνικός, με κάποιον τρόπο πάντα καταφέρνεις να αποκόβεσαι από τις εκάστοτε παρέες σου. Όχι γιατί κάτι πραγματικά συνέβη. Απλά γιατί είσαι πολύ ανεξάρτητος και άνετος με την μοναχικότητά σου, σε βαθμό που απλά κάποια στιγμή χάνεσαι στον κόσμο σου και στα δικά σου θέματα και τελικά ξεχνάς τους πάντες. Αυτή την χρονιά προσπάθησε να επανασυνδεθείς με τους φίλους, που έχασες εξαιτίας αυτής της στάσης σου. Όχι αναγκαστικά με όλους. Κυρίως με αυτούς, που αποδεδειγμένα σού είχαν σταθεί και είχαν αποδείξει ότι είναι πραγματικοί σου φίλοι. 

Ιχθύς: Γίνε εθελοντής σε καταφύγιο ζώων

Dog Shelter GIFs - Get the best GIF on GIPHY

Έχεις μία πολύ ευαίσθητη φύση. Αυτό σε κάνει να θες να βοηθάς και να τρέφεσαι εσωτερικά από αυτό. Το 2022, λοιπόν, πήγαινε σε ένα καταφύγιο ζώων και γίνε εθελοντής. Γιατί συγκεκριμένα σε καταφύγιο ζώων; Κατ’ αρχάς, είσαι αρκετά διαισθητικός άνθρωπος, ώστε να μπορείς πραγματικά σε ένα επίπεδο να επικοινωνήσεις και να συνδεθείς με τα ζώα. Κατά δεύτερον, είναι το καλύτερο ψυχολογικό στήριγμα για έναν άνθρωπο, που χρειάζεται συναισθηματική υποστήριξη τόσο συχνά όσο εσύ.