Η καθημερινότητα έχει πολύ στρες. Είτε προκύπτει από τις υποχρεώσεις μας, είτε από τη δουλειά μας, είτε από προσωπικά μας θέματα, είτε γενικά από την μόνιμα αγχώδη φύση μας. Δεν χρειάζεται να ντρέπεσαι. Είναι φυσιολογικό. Είναι καλό, όμως, να μην το αφήνεις να σε “τρώει” και να σε πιέζει. Πρέπει να βρεις ακριβώς αυτό που θα σε βοηθήσει να αποσυμπιεστείς. Εμείς σου έχουμε κάποιες προτάσεις, βασισμένες στο ζώδιο σου. 

Κριός: Βγες έξω και συνάντησε ανθρώπους

RC Psychology Offers Clinical Psychology Class | Roanoke College Psychology Department

Όταν είσαι στρεσαρισμένος, το χειρότερο που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου είναι να καθίσεις μόνο στο σπίτι. Βγες έξω και συνάντησε όσους περισσότερους ανθρώπους μπορείς. Επικοινώνησε, γνώρισε νέους ανθρώπους, βίωσε νέες εμπειρίες και είναι σίγουρο ότι γρήγορα θα νιώσεις πιο χαλαρός. 

Ταύρος: Μείνε μόνος και μάζεψε τις σκέψεις σου

Living My Best Light GIFs - Get the best GIF on GIPHY

Είσαι το ακριβώς αντίθετο από τον κριό. Το να έρθεις σε επαφή με άλλους ανθρώπους θα σε στρεσάρει σίγουρα ακόμα περισσότερο και θα σου τσιτώσει τα νεύρα. Δημιούργησε μία ήρεμη και άνετη ατμόσφαιρα στο σπίτι σου, μείνει μόνος και προσπάθησε να βάλεις τις σκέψεις σου σε μία τάξη. Σε περίπτωση που δεν μένεις μόνος και στο σπίτι γίνεται χαμός, βγες για περπάτημα σε κάποια από τις πιο ήρεμες πλευρές της γειτονιάς σου. 

Δίδυμος: Ταξίδεψε

Trip To Europe GIFs - Get the best GIF on GIPHY

Μισείς όσο δεν πάει τη ρουτίνα και τη μονοτονία της καθημερινότητας. Βασικά, αυτές πιθανότατα είναι που σου προκάλεσαν και το στρες. Οπότε πήγαινε και πάρε νέες γνώσεις και εμπειρίες. Το καλύτερο για εσένα θα ήταν να κάνεις ένα ταξίδι, είτε αυτό είναι μέχρι την Χαλκίδα, είτε μέχρι το Νέο Δελχί. Ωστόσο, αν οι υποχρεώσεις ή η τσέπη σου δεν στο επιτρέπουν, η καλύτερη εναλλακτική είναι να παρακολουθήσεις εκπομπές και ταινίες ή να φας πιάτα ethnic κουζινών, που θα σου επιτρέψουν να ταξιδέψεις νοητά. 

Καρκίνος: Πέρνα χρόνο με την οικογένειά σου

To Family GIFs - Get the best GIF on GIPHY

Εμπιστεύεσαι λίγους ανθρώπους και η σχέση σου μαζί τους είναι εξαιρετικά σημαντική για εσένα. Με τον όρο “οικογένεια” δεν αναφερόμαστε αναγκαστικά στους εξ αίματος συγγενείς σου, αλλά σε όλους τους ανθρώπους, που εσύ έχεις επιλέξει να θεωρείς οικογένειά σου. Κάλεσε τους στο σπίτι, φτιάξε κάτι γι’ αυτούς και πες τους όλα όσα έχεις μέσα σου και σε στρεσάρουν. 

Λέων: Μείνε απασχολημένος

SURPHILE (the tumblr) | Surfing photography, Surfing, Surfer

Το χειρότερο που μπορείς να κάνεις είναι να καθίσεις χωρίς να κάνεις τίποτα και να δώσεις χώρο στον εγκέφαλό σου να αρχίσει να υπεραναλύει τα πάντα. Βγες, λοιπόν, από το σπίτι και φρόντισε να μείνεις δραστήριος με κάποια δραστηριότητα που θέλει όλη σου την προσοχή. Και φρόντισε να είναι κάτι που ξέρεις ότι σίγουρα θα σου χαρίσει θετικά συναισθήματα. 

Παρθένος: Πήγαινε σε μία γκαλερί

Loop Dreams - portfolio.darkigloo.com - Personal network

Βασική πηγή του στρες στη ζωή σου είναι η αδυναμία του εγκεφάλου σου να σταματήσει έστω και για λίγο να σκέφτεται και να αναλύει τα πάντα. Και θα ήταν λάθος να σου βάλουμε την επιπλέον πίεση να προσπαθήσεις να τον “κλείσεις”. Απλά θα πρέπει να μεταφέρεις το ενδιαφέρον της αναλυτικής σου σκέψης προς μία άλλη κατεύθυνση, μακριά από όσα σε αγχώνουν. Μία γκαλερί, ή ο οποιοσδήποτε χώρος έργων τέχνης, θα σε βοηθήσει να κάνεις ακριβώς αυτό. 

Ζυγός: Κάνε ένα πράγμα που αγαπάς

Read Books GIF | Gfycat

Η ισορροπία είναι μία από τις βασικές επιδιώξεις σου στη ζωή. Ωστόσο, μια στο τόσο αυτή μπορεί να χαθεί, ειδικά η ισορροπία μεταξύ της επαγγελματικής και της προσωπικής σου ζωής. Το πιο απλό που μπορείς να κάνεις είναι να αφιερώσεις λίγο χρόνο σε κάτι που αγαπάς, είτε είναι η ανάγνωση ενός βιβλίου, είτε να ακούσεις μουσική, είτε το να βγεις με δυο καλούς σου φίλους, είτε να φας το αγαπημένο σου γλυκό. Η πρότασή μας, βέβαια, θα ήταν και πάλι να κρατήσεις μέτρο και να μην τα κάνεις όλα. Διαφορετικά, είναι δυνατόν να νιώσεις την ισορροπία να χάνεται από την ανάποδη αυτή τη φορά. 

Σκορπιός: Περιέβαλε τον εαυτό σου με μυστήριο

Top 30 Mystery GIFs | Find the best GIF on Gfycat

Ναι, είναι περίεργη συμβουλή. Ανήκεις, όμως, στο πιο σκοτεινό απ’ όλα τα ζώδια. Το μυστήριο για εσένα δεν είναι κάτι στρεσογόνο, αλλά κάτι που νιώθεις ότι σε κρατάει ζωντανό. Είτε γιατί πρέπει να το ξεδιαλύνεις, είτε γιατί δεν επιτρέπει στους ανθρώπους να ξέρουν πολλά για εσένα. Το πιο απλό που μπορείς να κάνεις είναι απλά να ακούσεις ένα podcast για πραγματικές ιστορίες μυστηρίου. Το πιο δραστικό να πάρεις ένα backpack με τα απαραίτητα και να πας στη μέση του πουθενά, χωρίς πραγματικό προορισμό. 

Τοξότης: Κάλεσε φίλους

Friends Housewarming GIF - Housewarming Housewarming Party Friends - Discover & Share GIFs

Όταν είσαι στρεσαρισμένος, έχεις ανάγκη την παρουσία άλλων ανθρώπων. Θες, όμως, η παρέα να είναι καλή, οπότε περιορίσου στους αποδεδειγμένα ευχάριστους και καλούς φίλους σου. Παράλληλα, αυτή την στιγμή, θες να βρίσκεσαι σε έναν ασφαλή χώρο. Οπότε αντί να βρεθείτε κάπου έξω ή σε κάποιο πάρτι, προτίμησε να τους καλέσεις όλους στο σπίτι σου. 

Αιγόκερως: Οργάνωσε τα πάντα

To Do List GIFs | Tenor

Είσαι άνθρωπος που θέλει τα πάντα να είναι δομημένα και οργανωμένα και να βρίσκεται συνεχώς στην τσίτα. Όταν όλος ο υπόλοιπος κόσμος στρεσάρεται με την πολλή δουλειά, εσύ στρεσάρεσαι μόλις δεν έχεις καθόλου δουλειά να κάνεις. Αισθάνεσαι σαν κάτι να πηγαίνει λάθος, σαν κάτι να εκκρεμεί, σαν να μην έχεις τον έλεγχο. Ο τρόπος να το αλλάξεις αυτό είναι, λοιπόν, ακριβώς να νιώσεις ότι ανακτάς τον έλεγχο. Άρχισε να οργανώνεις και να κάνεις λίστες για τα πάντα. Από το πρόγραμμα της επόμενης εβδομάδας και τα έξοδα του μήνα, μέχρι τα ψώνια που χρειάζεται να κάνεις και τα βιβλία που θες να διαβάσεις έως το τέλος του χρόνου. 

Υδροχόος: Μάθε κάτι νέο

Kinder funny enfants GIF - Find on GIFER

Όχι, αποσυμπίεση από το στρες δεν σημαίνει αναγκαστικά απενεργοποίηση του εγκεφάλου. Ειδικά για εσένα. Εσύ είσαι άνθρωπος, που συνεχώς λαχταράς να μαθαίνεις νέα πράγματα. Οπότε αυτό ακριβώς πρέπει να κάνεις αν θες να χαλαρώσεις. Μπορείς να επιλέξεις όποιον τομέα θες και μπορείς να τον μελετήσεις με όποιον τρόπο θες, από φροντιστήρια μέχρι ντοκιμαντέρ.

Ιχθύς: Βάλε μπροστά την φαντασία σου

Daydream GIF - Find on GIFER

Η φαντασία σου είναι το βασικό σου όπλο απέναντι στις δυσκολίες της ζωής. Δεν υπάρχει λόγος, λοιπόν, να μην την επιστρετεύσεις και απέναντι στο στρες. Αρκεί απλά να κλείσεις τα μάτια και να ονειροπολήσεις, να οραματιστείς ή/και να διαλογιστείς. Αν θες να βάλεις μπροστά και τη δημιουργικότητά σου, τότε σου προτείνουμε να γράψεις σε ένα ημερολόγιο ή να δημιουργήσεις έναν vision board.