Όταν το Endgame  κυκλοφόρησε το 2019, πιστεύαμε ότι δεν πρόκειται η Marvel και το Marvel Cinematic Universe να τραβήξει ξανά το ενδιαφέρον μας. Ωστόσο, μερικές ταινίες και σειρές μετά, πρέπει να παραδεχτούμε ότι την υποτιμήσαμε. Η Marvel μάς έκανε να ασχολούμαστε εκ νέου με όλους τους ήρωες του MCU και να ανυπομονούμε για όλα τα επερχόμενα projects της. Μέχρι αυτά, βέβαια, να έρθουν (πού είσαι πια No Way Home;), θα βολευτούμε με το να ξαναδούμε προηγούμενες ταινίες και να εντρυφήσουμε σε σοβαρά ζητήματα, όπως το ποιος χαρακτήρας του MCU ταιριάζει καλύτερα στο ζώδιο μας. 

Κριός: Carol Danvers aka Captain Marvel

Actuals - Spring Week 6: FML Main Chatter Chatter - Fantasy Movie League

Να πούμε ότι στα comics την έχουμε γνωρίσει ως Ταύρο. Ωστόσο, τα χαρακτηριστικά της ταιριάζουν πολύ περισσότερο αυτά του Κριού. Τα καλά και τα κακά. Πάντα μπαίνει μπροστά στην όποια δοκιμασία και δεν φοβάται να δοκιμάσει νέα ύψη (κυριολεκτικά). Επιπλέον, είναι τρομερά γενναία και έχει αυτοπεποίθηση και πάθος μέσα της. Από την άλλη, έχει μία τρομερά ορμητική φύση και είναι οξύθυμη, πράγμα που κάποιες φορές την οδηγεί σε βιαστικές κινήσεις. Επίσης, μην ξεχνάς ότι κυριολεκτικά την βλέπουμε να περιβάλλεται από φλόγες. 

Ταύρος: T’Challa aka Black Banther

A M A R A — winterslodier: Favorite Marvel scenes: 2/? “I...

Σκέψου τον ήδη από το Civil War και μετά. Ξεκινάει αρκετά πεισματάρης και κολλημένος, μόνο και μόνο, για να τον δούμε σταδιακά να μετατρέπεται στον πιο ισορροπημένο, σταθερό και λογικό ήρωα του MCU. Ακριβώς αυτό, που συμβαίνει και με εσένα, όταν αποφασίζεις να ξεπεράσεις το πείσμα σου. Παράλληλα, είναι αφοσιωμένος στην οικογένειά του. Επιπλέον, είναι βαθιά συνδεδεμένος με το πιο δυνατό στοιχείο, που έχει να μάς προσφέρει η γη στις ταινίες, το βαϊμπράνιο. Και όλοι ξέρουμε τη δική σου βαθιά σύνδεση με τη γη. 

Δίδυμος: Tony Stark aka Iron Man

39 Tony Stark Gifs - Gif Abyss

Κατ’ αρχάς, να πούμε ότι ο Tony Stark στα comics είναι πράγματι Δίδυμος. Λογικό. Στα θετικά των Διδύμων, ο Stark είναι τρομερά προσαρμοστικός, δυναμικός, παθιασμένος, έξυπνος, χαρισματικός, πολυμήχανος και έχει περιέργεια για τα πάντα. Συν του όταν έχει κοινό, θριαμβεύει περισσότερο από ποτέ. Από την άλλη, συχνά νιώθει μοναξιά και το βάρος όλου του κόσμου πάνω του, ενώ είναι αναποφάσιστος και συχνά αυτογελοιοποιείται. Σου θυμίζει κάποιον;

Καρκίνος: Steve Rogers aka Captain America

Captain America Winter Soldier GIF - Captain America Winter Soldier Im With You Til The End Of Line - Discover & Share GIFs

Ναι, και αυτός είναι πράγματι Καρκίνος. Πιθανώς κι εσύ ο ίδιος να έχεις παρατηρήσει τα κοινά σας, παρακολουθώντας τις ταινίες του. Ο Steve Rogers μπορεί να γίνει αποφασιστικός σε σημείο αηδείας όταν νοιάζεται για κάτι. Έχει μέσα του ένα τεράστιο συναισθηματικό φορτίο, που δεν έχει βρει τον τρόπο να εκφράσει. Επιπλέον, δεν θα βρεις άνθρωπο περισσότερο αφοσιωμένο από εκείνον στους ανθρώπους, που αγαπάει. Η σχέση του με τον Bucky είναι η μεγαλύτερη απόδειξη. 

Λέων: Thor

Thor Ragnarok GIF - Thor Ragnarok - Discover & Share GIFs

Θεός, ηγέτης και γεννημένος, για να γίνει βασιλιάς. Προφανώς, δεν θα μπορούσαμε να ταιριάξουμε τον Thor στο όποιο άλλο ζώδιο. Δεν είναι μόνο αυτό. Κι αυτός, όπως κι εσύ, παλεύει να είναι καλός και να κάνει τα σωστά πράγματα. Έχει μία τρομερά έντονη και αγαπητή προσωπικότητα, με το γέλιο του και την αγάπη, που δείχνει. Κάποιες φορές μπορεί να γίνεται, βεβαια, αρκετά αλαζόνας και αυτό είναι το βασικό μειονέκτημά του. 

Παρθένος: Peter Parker aka Spider-Man

Peter Parker + being a genius 💡 - Tumbex

Και οι δυο σας είστε κάπως ντροπαλοί. Παράλληλα, όμως, είστε και τρομερά εργατικοί, έχετε προτεραιότητα τις οικογένειές σας και φροντίζετε να προσφέρετε τη βοήθειά σας όσο περισσότερο μπορείτε, ακόμα κι αν οι άλλοι κάποιες φορές επιμένουν ότι δεν την χρειάζονται. Φυσικά, είσαι και σχεδόν πάντα εκείνος, που θα κάνει τις προφανείς ερωτήσεις, που για κάποιο λόγο όλοι οι άλλοι φαίνεται να μη θεωρούν σημαντικές. Να σημειώσουμε ότι ο Peter είναι όντως Παρθένος στα comics.

Ζυγός: James Rhodes aka War Machine

Under-appreciated Moment: Rhodey's admirable stren... - Tumbex

Ναι, ο War Machine είναι όντως Ζυγός. Μπορούσαμε και να το υποθέσουμε. Ένα από τα σημαντικότερα πράγματα γι’ αυτόν είναι η δικαιοσύνη. Γι’ αυτό και πάντα φροντίζει να την αναζητά, με γνώμονα την τάξη και τα πρωτόκολλα. Ωστόσο, επειδή θέλει και την ισορροπία, ξέρει πότε τα τελευταία δεν θα βοηθήσουν σε τίποτα και θα είναι μόνο βάρος. Επιπλέον, ως κοινωνικό ον, προτιμά να δουλεύει σε ομάδες και όχι μόνος, ενώ φροντίζει και εκτιμά τους φίλους του. 

Σκορπιός: Natasha Romanoff aka Black Widow

starkked:Natasha Romanoff in The Avengers (2012) on Make a GIF

Χρειάζεται πράγματι να σου πούμε εμείς ότι όντως είναι Σκορπιός; Το πιο μυστήριο ζώδιο και το πιο μυστικοπαθές, που αφήνεται να δείξει τον πραγματικό του εαυτό, μόνο σε όσους έχουν αποδείξει ότι μπορεί να τους εμπιστεύεται. Παράλληλα, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το πόσο γενναία και πιστά άτομα είναι και το πόση επινοητικότητα κουβαλάνε στο κεφάλι τους. 

Τοξότης: Nakia

zacharylevis: “I did love being able to do the scene in the... on Make a GIF

Όταν ο T’Challa τής ζήτησε να μείνει στη Wakanda, εκείνη αρνήθηκε. Οι λόγοι; Ήξερε ότι θα μιζέριαζε αν έμενε κολλημένη σε ένα μέρος και περιορισμένη από την πολιτική. Η ελευθερία της είναι το βασικό της ζητούμενο και από αυτήν προκύπτει η ανάγκη της να ταξιδεύει συνεχώς, να εξερευνά τον κόσμο, αλλά και να βοηθάει τους ανθρώπους με τον όποιον τρόπο μπορεί. Επιπλέον, έχει πολύ πάθος μέσα της και υπερασπίζεται όσους αγαπάει. 

Αιγόκερως: Pepper Potts

41 Burning 'Avengers: Age Of Ultron' Questions -- Answered | Tony and pepper, Avengers, Marvel funny

Εμ. Προφανώς; Μπορεί τα comics να την παρουσιάζουν ως Κριό, αλλά θα το θεωρήσουμε τυπογραφικό λάθος. Θέλει πάντα να έχει τον έλεγχο και συνεχώς δουλεύει. Αυτά τα χαρακτηριστικά είναι, που βοηθούν τον Tony συχνά να επανέλθει στην πραγματικότητα, και που την έχουν οδηγήσει στο να διοικεί την Stark Industries με τεράστια επιτυχία. Ωστόσο, αυτά τα χαρακτηριστικά είναι και που πολλές φορές την κάνουν εξαιρετικά επικριτική και να μην μπορεί να συγχωρέσει εύκολα τα λάθη των άλλων. 

Υδροχόος: Shuri

Improve Adapt GIF - Improve Adapt Better - Discover & Share GIFs

Είναι ιδιοφυία, εφευρέτης και επιστήμονας. Ακριβώς όσα θα μπορούσε να είναι ο οποιοσδήποτε Υδροχόος. Συνεχώς αναζητά νέους τρόπους να κάνει τα πράγματα, είναι ανεξάρτητη και η σκέψη της φαίνεται να είναι πολύ μπροστά σε σχέση με των υπόλοιπων ανθρώπων. Δεν κάθεται σε ησυχία, μιας και μόλις τελειώσει ένα πράγμα, θέλει αμέσως να ξεκινήσει το επόμενο, χωρίς καθυστερήσεις.

Ιχθύς: Bucky Barnes aka Winter Soldier aka White Wolf

whatever it takes : Best James “Bucky” Barnes Moments: 16. Bucky...

Γεννημένος στις 10 Μαρτίου, ο Bucky είναι πράγματι Ιχθύς. Είναι ένας εξαιρετικά ευαίσθητος χαρακτήρας. Έχει περάσει τόσο, κι όμως έχει καταφέρει να μη χάσει τη συμπόνια του για τον υπόλοιπο κόσμο. Παράλληλα, έχει πληγώσει αρκετούς ανθρώπους. Γι’ αυτό και οι τύψεις των κυνηγούν, παρά το γεγονός ότι ούτε το ήθελε, ούτε έφταιγε ο ίδιος για ό,τι έχει κάνει. Επιπλέον, τον έχουμε δει να ξυπνάει ανάμεσα σε παιδιά και να φροντίζει κατσίκες, πράγμα που ταιριάζει απόλυτα στην προσωπικότητα ενός Ιχθύ.