Υπάρχουν φορές που θέλουμε να δούμε μία ταινία, που θα μάς απομακρύνει πλήρως από την πραγματικότητά μας και δεν θα θυμίζει σε τίποτα τη ζωή μας. Υπάρχουν, όμως, και εκείνες οι φορές που θέλουμε να νιώσουμε λιγότερο μόνοι, βλέποντας κάτι που μοιάζει να γράφτηκε με έμπνευση όσα έχουμε ζήσει. Βέβαια, δεν είναι πάντα εύκολο να το βρούμε. Δεν υπάρχει πλατφόρμα να βάζεις “ρομαντική κομεντί βάσει της σχέσης μου με τον Τάκη” και να σου βγάζει όντως κάτι ταιριαστό. Τι υπάρχει, όμως; Η δυνατότητα να βασιστούμε στο ζώδιο σου, ώστε να βρούμε ποια ταινία θυμίζει περισσότερα την ερωτική σου ζωή. Θα είναι και καλοκαιρινή, για να ταιριάζει με την εποχή. 

Κριός: Forgetting Sarah Marshall

Δεν είσαι άνθρωπος που μένει στάσιμος σε παλιά μοτίβα και συμπεριφορές, που δεν λειτουργούν. Όταν είσαι μόνος, παίρνεις τον χρόνο σου να σκεφτείς τι πήγε και τι έκανες λάθος. Έτσι, καταλήγεις έτοιμος για νέες σχέσεις, χωρίς να κουβαλάς μαζί σου κακές συνήθειες του παρελθόντος και με ανοιχτό μυαλό. 

Ταύρος: Dirty Dancing

Ναι, είσαι ξεκάθαρα από τα πιο σταθερά ζώδια, που έχουν μία μανία με τη μονιμότητα. Το καλοκαίρι, όμως, ειδικά αν είσαι μόνος, κάτι μοιάζει να αλλάζει μέσα σου. Αναζητάς μία καλοκαιρινή ερωτική περιπέτεια και απλά θες να περάσεις καλά. Το μόνος που χρειάζεται να κάνεις είναι να μάθεις να ακολουθείς τα ένστικτά σου και να διασκεδάζεις, χωρίς πολλές αναλύσεις. 

Δίδυμος: Wet Hot American Summer

Δεν είσαι σε καμία περίπτωση ο άνθρωπος που αναζητά συνεχώς έρωτες και σχέσεις. Θες να δεις τον κόσμο, να ζήσεις περιπέτειες, να κάνεις ταξίδια και τελικά να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου πόσο ξεχωριστός είσαι. Βέβαια, αν στην πορεία ο έρωτας σού χτυπήσει την πόρτα, είναι ευπρόσδεκτος. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν ψάχνεσαι για κάτι σοβαρό. 

Καρκίνος: Jaws

Η ερωτική σου ζωή περιβάλλεται σταθερά από τον ίδιο κίνδυνο. Αυτόν της επιστροφής ενός τοξικού πρώην στη ζωή σου. Και είναι κίνδυνος, κυρίως γιατί έχεις την τάση να αγνοείς όλα τα “καμπανάκια” και να μην προφυλάσσεις τον εαυτό σου. Μέσα σου, βέβαια, τα καταλαβαίνεις και πάντα ελπίζεις ότι ένας “ναυαγοσώστης” θα έρθει για να σε σώσει από το παρελθόν.

Λέων: Dazed And Confused

Ο έρωτας για εσένα είναι ένα εξαιρετικά περίπλοκο πράγμα. Από τη μία, έχεις την αίσθηση ότι τον θες στη ζωή σου. Από την άλλη, βαριέσαι αρκετά να ασχοληθείς, ειδικά σε περιόδους χαλάρωσης, όπως είναι οι καλοκαιρινές διακοπές. Συνήθως καταλήγεις με τους φίλους σου, να ηρεμείτε και να τεμπελιάζετε παρέα. Κι αν κάτι ερωτικό προκύψει από μόνο του, θα ασχοληθείς τότε μαζί του. 

Παρθένος: Moonrise Kingdom

Συνήθως ο έρωτας σου έρχεται εκεί που δεν το περιμένεις. Τοπικά και χρονικά. Αυτό που συνήθως σε τραβάει στον άλλον είναι κάποιο κοινό πάθος που μοιράζεστε, γι’ αυτό δεν μάς κάνει εντύπωση όταν μπαίνεις σε σχέση και με συναδέλφους. Σε κάθε περίπτωση, όταν ερωτεύεσαι, η εικόνα σου είναι τρομερά χαριτωμένη και κάπως ατσούμπαλη.

Ζυγός: Independence Day

Είναι τρομακτικό το πόσο συχνά το παρελθόν σου φαίνεται να έρχεται να σε στοιχειώσει. Και σχεδόν πάντα μπαίνεις στον πειρασμό να επιστρέψεις. Όχι μόνο στην σχέση, αλλά και σε όλα τα κακά μοτίβα που τη συνοδεύουν. Ευτυχώς, τις περισσότερες φορές έχεις αρκετή αυτοκυριαρχία ώστε να μην το επιτρέψεις και να συνεχίσεις τη ζωή σου. 

Σκορπιός: Adore

Όλοι μοιάζει να σε θέλουν. Και παντού νιώθεις ότι υπάρχουν πειρασμοί. Ωστόσο, οι πειρασμοί αυτοί, όταν ενδίδεις, πολλές φορές μπλέκουν τρομερά τα πράγματα. Αν θες τα ερωτικά σου να μη γίνουν αχταρμάς, σου προτείνουμε να μείνεις προσγειωμένος και να διασκεδάσεις χωρίς περιττά μπερδέματα.

Τοξότης: How to Lose a Guy in 10 Days

Είσαι ορκισμένος εργένης και αρνείσαι να δεθείς και να αναπτύξεις συναισθήματα για κάποιον. Στην τελική, έχεις πράγματα να κάνεις και δεν θες περισπασμούς. Βέβαια, σχεδόν πάντα, εκεί που ορκίζεσαι αιώνια ελευθερία, γνωρίζεις κάποιον, που ξέρεις ότι άμα προσπεράσεις, θα το μετανιώνεις όλη σου τη ζωή. 

Αιγόκερως: 500 Days of Summer

Έχεις βαρεθεί τα ραντεβού. Όχι γιατί δεν θες μία σχέση. Κυρίως διότι πλέον έχεις πειστεί ότι δεν βγάζουν πουθενά. Παρά τον άκρατο ρεαλισμό σου, όμως, γνωρίζεις ότι αν προσπαθήσεις για κάτι παραπάνω, οι πιθανότητες λένε ότι θα το βρεις. Δεν χρειάζεται να είναι η σχέση της ζωής σου. Αρκεί να είναι κάποιος, που έστω και για λίγο θα αλλάξει την καθημερινότητά σου.

Υδροχόος: Caddyshack

Προτεραιότητες για εσένα είναι να χαλαρώσεις και να διασκεδάσεις όσο περισσότερο γίνεται. Το θέμα έρωτας δεν είναι ότι δεν σε ενδιαφέρει, αλλά δεν το κυνηγάς κιόλας. Αν έρθει, καλώς. Αν δεν έρθει, έχεις άλλα πράγματα να γεμίσεις τις μέρες σου και να σε βοηθήσουν να περάσεις καλά. 

Ιχθύς: The Notebook

Ακόμα κι αν εσύ δεν το καταλαβαίνεις, είσαι ξεκάθαρα περιζήτητος. Ωστόσο, προσπάθησε να μην πνίγεσαι σε αυτό, προσπαθώντας να τους κρατήσεις όλους χαρούμενους και να μην τους πληγώσεις. Να θυμάσαι ότι προτεραιότητά σου πρέπει να είναι η δική σου καλή ψυχική υγεία. Εξάλλου, ξέρεις κι εσύ ότι ψάχνεις τον μεγάλο έρωτα και όχι κάτι βαρετό και περιστασιακό. 

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!