Ανάμεσα στα διάφορα πράγματα που προσπαθούμε να χωρέσουμε στην ζωή μας, η γυμναστική συχνά έρχεται τελευταία. Παρ΄ότι ξέρεις πόσο σημαντική είναι τόσο για το σώμα σου, όσο και για την ψυχική σου υγεία, πολύ συχνά δεν καταφέρνεις να την ενσωματώσεις στην καθημερινότητά σου. Γι΄ αυτό μπορεί να ευθύνεται εκτός άλλων και ο ελάχιστος ελέυθερος χρόνος που μένει στον μέσο άνθρωπο, ο οποίος εργάζεται και παράλληλα προσπαθεί να διατηρήσει μια κοινωνική ζωή. Από την άλλη μπορεί και να μην έχεις βρει την γυμναστική που σου ταιριάζει, και γι΄αυτό να δυσκολεύεσαι να πειθαρχήσεις. Μην ανησυχείς ωστόσο, παρακάτω σου έχουμε την ιδανική μορφή άσκησης, ανάλογα με το ζώδιό σου, ώστε να καταφέρεις επιτέλους να την βάλεις στην ζωή σου λίγο πιο εύκολα. Μας ευχαριστείς αργότερα!

Κριός / Πολεμικές Τέχνες

season 6 friends GIF

Για τους Κριούς όλα έχουν να κάνουν με την πρόκληση και βέβαια ο τρόπος που βλέπουν την γυμναστική δεν αποτελεί εξαίρεση. Αν είσαι Κριός, χρειάζεσαι οπωσδήποτε ένα είδος άσκησης που να σου κρατάει το ενδιαφέρον, να έχει υψηλό βαθμό δυσκολίας και να απαιτεί ταχύτητα και εγρήγορση. Αν λάβουμε υπόψη και την ανταγωνιστική σου φύση, το ιδανικό για εσένα είναι οι πολεμικές τέχνες.

 

Ταύρος / Περπάτημα, Τρέξιμο

season 6 friends GIF

Ναι ξέρουμε, η γυμναστική δεν είναι και το αγαπημένο σου πράγμα στον κόσμο. Έχοντας για κυρίαρχο πλανήτη σου την Αφροδίτη, λατρεύεις τόσο την άνεση όσο και τις νέες αισθητηριακές εμπειρίες, οπότε το να απολαύσεις ένα καλό κρασί μαζί με λίγη specialty σοκολάτα, καθισμέν@ στον καναπέ σου είναι για σένα η τέλεια “δραστηριότητα”. Έχοντας αυτό υπόψη σου, η καλύτερη άσκηση για σένα είναι ένα γρήγορο περπάτημα ή και λίγο τρέξιμο, ενώ σίγουρα σε αυτή την επιλογή συμβάλει το γήινο στοιχείο σου.

Δίδυμος / Tennis

Serena Williams Queen GIF by WTA

Δίδυμε, όλοι ξέρουμε ότι είσαι από τα πιο κοινωνικά ζώδια. Ως το social butterfly λοιπόν του ζωδιακού κύκλου χρειάζεσαι ένα είδος άσκησης που έχει εξ’ ορισμού ζευγάρι, όπου έχεις τουλάχιστον έναν ‘συνεργό’. Παράλληλα, θες κάτι που να μπορεί να σε κρατήσει engaged, κάτι που δεν είναι ακριβώς εύκολο για εσένα και τον συνεχώς απασχολημένο με κάτι μυαλό σου. Η λύση; Τέννις.

Καρκίνος / Γιόγκα

Best Friends Yoga GIF by Best Friends Animal Society

Ως ευαίσθητο Καρκινάκι, πολύ συχνά αφήνεις τα συναισθήματά σου να σε παρασύρουν, και που και που ξεχνάς την λογική. Γι’ αυτό χρειάζεσαι ένα είδος άσκησης που θα σε γειώσει και θα σου δώσει το χρόνο να σκεφτείς πιο καθαρά. Η γιόγκα σου επιτρέπει να αισθανθείς κάθε σου κίνηση, κάτι που αποζητάς, ενώ παράλληλα εκπαιδεύει το μυαλό σου να μην ‘κολλάει’ σε ό,τι μπορεί να σε απασχολεί.

 

Λέων / Cardio με χορό

Aerobics GIF

Γεννημένος για την σκηνή, ο Λέων είναι φτιαγμένος για να λάμψει στο προσκήνιο. Παράλληλα, έχοντας έντονη δυναμική ενέργειά, χρειάζεται κάτι με αντίστοιχα υψηλή ένταση για να ξεδώσει. Τι καλύτερο λοιπόν από ένα δυνατό cardio session με χορό, οποιουδήποτε είδους, ώστε να καλύψεις όλες τις ανάγκες σου.

Παρθένος /Pilates

Παρθένος σημαίνει τελειομανία. Τελειομανία σημαίνει υπερανάλυση. Αν λοιπόν είσαι το πιο περιβόητα ψυχαναγκαστικό ζώδιο στον ζωδιακό κύκλο, σίγουρα θα απολαύσεις ένα pilates session, που συνδυάζει και διαλογισμό μαζί με λίγο stretching. Αυτό θα σου προσφέρει λίγες στιγμές ησυχίας για τον συνεχώς κινούμενο μυαλό σου, ενώ θα δυναμώσει τον πυρήνα σου, τόσο σωματικά όσο και πνευμαντικά.

 

Ζυγός / Ομαδικό Αθλημα

Oι Ζυγοί είναι στα καλύτερά τους όταν συνεργάζονται, ως άλλο ένα κοινωνικό και εξωστρεφές ζώδιο του ζωδιακού κύκλου. Έτσι, ένα ομαδικό άθλημα, από ποδόσφαιρο, ως βόλευ, ως οτιδήποτε άλλο με ομάδα, είναι το ιδανικό για τους Ζυγούς, αφού εκπληρώνει την ανάγκη τους για επικοινωνία και σύνδεση.

 

Σκορπιός / Μποξ

Ronda Rousey Fighting GIF by WWE

Ισως ένα από τα πιο δυναμικά ζώδια, ο Σκορπιός έχει ενέργεια για ξόδεμα το δίχως άλλο. Με όλη αυτή την ένταση, το μποξ, ή κάτι ανάλογο, όπως το Cross Fit, είναι η ιδανική μορφή άσκησης για να ξεδώσεις και βέβαια να αδειάσεις το μυαλό σου.

 

Τοξότης / Άσκηση με Περιπέτεια

Ως Τοξότης, ζεις για την περιπέτεια, όλοι το ξέρουν αυτό. Επομένως για σένα η καλύτερη μορφή άσκησης, δεν είναι κάποιου είδους γυμναστική, αλλά μια εμπειρία, μια απόδραση, που συνδυάζει και έντονη κίνηση. Σκέψου πεζοπορία στο βουνό, σέρφινγκ, ή κάτι ανάλογο.

Αιγόκερως / Μραθώνιος, Ορειβασία

Σου αρέσουν οι ασχολίες που είναι από τη μια αποτελούν σωματικά μια πρόκληση, και από την άλλη σου ανεβάζουν την διάθεση. Ενας συνδυασμός που σε βοηθάει να ηρεμήσεις τον εσωτερικό σου κριτή. Έχεις επίσης ανάγκη να ξεχωρίσεις και να καταφέρεις κάτι πολύ δύσκολο, ως ένα από τα πιο ανταγωνιστικά ζώδια του κύκλου. Δύσκολες αλλά σούπερ-ικανοποιητικές μορφές άσκησης όπως τρέξιμο για μαραθώνιο, και ορειβασία, είναι τα ιδανικά για εσένα.

Υδροχόος / Ποδήλατο

Ίσως το ζώδιο με την μεγαλύτερη ανάγκη για ελευθερία, ως Υδροχόος, το ποδήλατο είναι η ιδανική άσκηση για εσένα. Από την μια σου επιτρέπει να πας όπου θες, να αλλάξεις κατεύθυνση ανά πάσα στιγμή, και να σταματήσεις όποτε ακριβώς το θες, ενώ παράλληλα σου αφήνει τον χώρο και τον χρόνο να βρεθείς στο κόσμο σου και να χαθείς στις σκέψεις σου, το αγαπημένο σου πράγμα στον κόσμο.

 

Ιχθύς / Καγιάκ, SUP, κολύμπι

Σαν ζώδιο του νερού, είναι προφανές πως οτιδήποτε περιέχει το στοιχείο σου είναι για σένα το ιδανικό. Είναι προφανές πως σαν Ιχθύς λατρεύεις το κολύμπι, όπως η περιπετειώδης φύση σου αποζητάει σίγουρα και κάτι διαφορετικό. Σε αυτή την περίπτωση το SUP (Stand Up Paddleboard ), και το καγιάκ είναι δυο πολύ καλές ιδέες εσένα.