Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν κι αυτό σημαίνει την επιστροφή εξαιρετικά πολλών αγαπημένων μας εορταστικών συνηθειών. Μία από αυτές; Το να βλέπουμε χριστουγεννιάτικες ταινίες. Βέβαια, πλέον αυτές είναι κυριολεκτικά αμέτρητες. Με άλλα λόγια, είναι εξαιρετικά πιθανό να μην προλάβουμε να δούμε όλες τις αγαπημένες μας. Τι είναι απαραίτητο να κάνουμε, λοιπόν; Να βάλουμε σε προτεραιότητα εκείνη την χριστουγεννιάτικη ταινία, που θα ευχαριστηθούμε περισσότερο. Πώς θα επιλέξεις; Βάσει ζωδίου είναι μία καλή λύση. 

Κριός: A Christmas Story

Όλη η ταινία κινείται γύρω από τον μικρό πρωταγωνιστή, που ανυπόμονα ζητά ξανά και ξανά ένα αεροβόλο, κι ας του λένε όλοι ότι, αν το αποκτήσει, θα χτυπήσει. Έτσι, είσαι κι εσύ. Ανυπόμονος αν αποφασίσεις ότι θέλεις κάτι και δεν σταματάς να το ζητάς μέχρι να στο δώσουν. Ναι, σου ταιριάζει ακόμα και το γεγονός ότι θες η επιθυμία σου να εκπληρωθεί, ακόμα κι αν ξέρεις ότι ίσως τελικά σε πληγώσει. 

Ταύρος: Home Alone

Είσαι αρκετά μοναχικός, ενώ λατρεύεις να κάθεσαι στο σπίτι σου. Για εσένα, ο Kevin έζησε το όνειρο. Είχε όλο το σπίτι για τον εαυτό του, άκουγε ό,τι μουσική ήθελε και χόρευε, είδε ό,τι του άρεσε στην τηλεόραση, χωρίς κανέναν να τον κρίνει, και έφαγε κυριολεκτικά ό,τι πιο απολαυστικό βρήκε στο σπίτι. Εκτιμάς αυτού του είδους τη μοναξιά και τη βουτιά στις απολαύσεις. Ωστόσο, όπως και ο Kevin, έτσι κι εσύ σύντομα ανακαλύπτεις ότι οι άνθρωποί σου σού λείπουν περισσότερο απ’ όσο περίμενες. 

Δίδυμος: The Holiday

Το δυαδικό στοιχείο είναι πολύ σημαντικό στη ζωή σου και πάντα το απολαμβάνεις. Τι καλύτερο, λοιπόν, από δύο παράλληλες ιστορίες δύο εντελώς διαφορετικών ανθρώπων; Επιπλέον, η ταινία έχει μπόλικη εξερεύνηση και περιπέτεια -αγαπημένα σου στοιχεία-, με τις πρωταγωνίστριες να γνωρίζουν έναν αρκετά αλλιώτικο τρόπο ζωής από αυτόν, που έχουν συνηθίσει στις δικές τους καθημερινότητες. 

Καρκίνος: A Charlie Brown Christmas

Πιθανώς, θα βιώσεις την απόλυτη ταύτιση με τον Charlie Brown σε αυτήν την ταινία. Ο μικρός πρωταγωνιστής νιώθει παραμερισμένος από τους φίλους του. Για να τους προσεγγίσει, αποφασίζει να κάνει μία χριστουγεννιάτικη παράσταση. Ωστόσο, απογοητεύεται ξανά όταν βλέπει ότι τα Χριστούγεννα έχουν στραφεί αποκλειστικά στην εμπορευματοποίηση, ενώ για εκείνον συμβολίζουν την παράδοση και την οικογένεια. Σου θυμίζει μήπως κάποιον, που βλέπεις καθημερινά στον καθρέφτη; 

Λέων: A Muppet Family Christmas

Πολλοί σε θεωρούν επιφανειακό. Κάποιες φορές είσαι. Ωστόσο, πολύ πιο συχνά είσαι γενναιόδωρος, γεμάτος χαρά και λατρεύεις να βρίσκεσαι ανάμεσα στους φίλους σου. Φυσικά, δεν μπορείς να ζήσεις και χωρίς υπερβολή και πάθος. Αυτή η ταινία θα σε καλύψει σε κάθε επίπεδο. Με τα Muppets να περνούν από αρκετά χαώδεις και υπερβολικές καταστάσεις, ώστε τελικά να γιορτάσουν όλοι μαζί τα Χριστούγεννα με τον πιο αγαπησιάρικο τρόπο. 

Παρθένος: Let It Snow

Εντάξει, η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσαμε να σου προτείνουμε σχεδόν κάθε χριστουγεννιάτικη Hallmark ταινία. Σχεδόν πάντα, εξάλλου, ένας εκ των πρωταγωνιστών τους είναι εργασιομανής, με υπερβολικά πολλές ασχολίες, που δεν σταματά σχεδόν ποτέ, για να πάρει μια ανάσα. Ακριβώς, δηλαδή, όπως είσαι κι εσύ. Όπως οι πρωταγωνιστές μας, έτσι κι εσύ θα πρέπει κάποια στιγμή να κάνεις διακοπές και να δώσεις στον εαυτό σου την ευκαιρία να χαλαρώσει. 

Ζυγός: Love Actually

Είσαι σταθερός υπέρμαχος της δικαιοσύνης και της ισορροπίας. Όλες οι ιστορίες του Love Actually περιλαμβάνουν κακή επικοινωνία, απώλειες ανθρώπων ή/και απογοητεύσεις. Ωστόσο, όλες με κάποιον τρόπο στο τέλος τους καταλήγουν στη δικαιοσύνη και την ισορροπία. Ακόμα κι αν σε κάποιες περιπτώσεις, αυτό δεν σημαίνει και λιγότερο πόνο. Φυσικά, είναι επίσης σημαντικό για εσένα ότι στο επίκεντρο και των εννέα ιστοριών βρίσκεται η αγάπη. 

Σκορπιός: The Nightmare Before Christmas

Ίσως είναι η πιο σκοτεινή χριστουγεννιάτικη ταινία. Οπότε, προφανώς, και θα την προτείνουμε σε εσένα, έναν άνθρωπο που λατρεύει το σκοτάδι, το μυστήριο και το μυστικιστικό. Σαν τον Jack, κι εσύ καμιά φορά κουράζεσαι, βέβαια, από τον πιο μαύρο κόσμο σου, αλλά δεν έχεις μάθει πώς να κυνηγάς κάτι άλλο. Επιπλέον, μπορείς να γίνεις αρκετά χειριστικός, οπότε θα σε βλέπαμε άνετα να απαγάγεις τον Άγιο Βασίλη. 

Τοξότης: Elf

Είσαι ένας γεννημένος ταξιδιώτης. Είσαι γεμάτος ενέργεια και περιέργεια και αυτό σε οδηγεί συνεχώς σε νέες περιπέτειες και εξερευνήσεις αυτού του κόσμου. Ο Buddy ταξίδεψε από τον Βόρειο Πόλο στη Νέα Υόρκη, προκειμένου να ανακαλύψει τις ρίζες του και γνώρισε έναν εντελώς νέο κόσμο, στον οποίο φάνταζε αταίριαστος. Τέτοιες καταστάσεις για εσένα θα μπορούσαμε απλά να πούμε ότι είναι ακόμα μία Τετάρτη. 

Αιγόκερως: It’s a Wonderful Life

Μάς θυμίζεις αρκετά τον George Bailey. Όλη σου τη ζωή κουβαλάς μία τεράστια αίσθηση καθήκοντος. Αυτό σε έχει εμποδίσει, βέβαια, από το να εκπληρώσεις πολλά από τα όνειρά σου και να τα αναβάλεις συνεχώς. Παράλληλα, ακριβώς αυτή η αίσθηση καθήκοντος, που έχεις, σε έχει κάνει μία ηγετική φιγούρα. Όχι μόνο επαγγελματικά, αλλά σε όλους τους τομείς και τις σχέσεις της ζωής σου. 

Υδροχόος: How the Grinch Stole Christmas!

Να είσαι ειλικρινής. Σε έχουν αποκαλέσει αρκετές φορές στη ζωή σου Grinch, έτσι; Δεν είναι τυχαίο. Είσαι αρκετά εγκεφαλικός άνθρωπος. Αυτό σημαίνει δύο πράγματα. Το ένα είναι ότι όσο ανθρωπιστής είσαι, τόσο εύκολα απομονώνεσαι από τους ανθρώπους, χαμένος μέσα στον δικό σου πνευματικό κόσμο. Το άλλο είναι πως σνομπάρεις και απεχθάνεσαι τα Χριστούγεννα, θεωρώντας τα μία καθαρά υλιστική γιορτή. Ωστόσο, αλλάζεις μέσα σου γνώμη κάθε φορά, που κάποιος σου θυμίζει τις αξίες, που τα περιβάλλουν. 

Ιχθύς: Miracle on 34th Street

Είσαι ο μεγάλος ονειροπόλος του ζωδιακού, που συχνά δεν καταφέρνει να διαχωρίσει την πραγματικότητα από το φανταστικό. Παράλληλα, αρνείσαι να εγκαταλείψεις το παιδί μέσα σου και όλα όσα αυτό πιστεύει. Κάπως έτσι, καταλήγεις να ταυτίζεσαι με τη μικρή πρωταγωνίστρια της ταινίας, που είναι σίγουρη ότι ο Άγιος Βασίλης του εμπορικού κέντρου είναι ο πραγματικός. Στο τέλος, δεν έχει σημασία αν τελικά είναι αλήθεια. Σημασία έχει η βαθιά πίστη σε κάτι. Και με αυτή την ιδέα ξέρουμε ότι μπορείς να ταυτιστείς απόλυτα. 

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!