Πόσα είναι τα πράγματα που, παρ’ ότι δεν θέλεις να το παραδεχτείς, τα έμαθες πολύ αργά σε σχέση με άλλους ανθρώπους; Κάποιος μπορεί να είναι αγεωγράφητος και να μην έχει ιδέα στα 30 του έτη κατά που πέφτει πχ. η Βολιβία. Άλλος μπορεί στα 33 του να μην ξέρει ακόμα να βάζει πλυντήριο ή  στα 35 του το ποιος είναι ο Μικελάντζελο ή ο DaVinci. Ο καθένας έχει και από μερικά κενά, δεν είμαστε εμείς εδώ για να κρίνουμε. Υπάρχουν επίσης και μερικά πράγματα που (μείνετε μαζί μου) δεν γνωρίζαμε καν πως δεν τα ξέραμε, όπως ας πούμε ότι το μικρό τσεπάκι στην βάση κάθε γυναικείου εσωρούχου έχει μια πολύ συγκεκριμένη χρήση.

Season 4 Episode 3 GIF by Friends

Και έπειτα υπάρχουν και αυτές οι πληροφορίες παύλα μαθημένες συνήθειες για τις οποίες είμαστε τόσο σίγουροι, που με τίποτε δε μας περνάει από το μυαλό ότι μπορεί να έχουμε καταλάβει κάτι λάθος. Και για μια τέτοια θα μιλήσουμε σήμερα. Συγκεκριμένα, το θέμα μας εδώ είναι το αποσμητικό και το ότι μάλλον το εφαρμόζουμε όλα αυτά τα χρόνια με τον λάθος τρόπο.

Και θα ρωτήσεις δικαίως, πως στο καλό σκεφτήκαμε κάτι τέτοιο; Την όλη υπόθεση με το αποσμητικό και την χρήση του έφερε στο φως ο Sid Raz μέσα από τον λογαριασμό του στο TikTok (@sidneyraz) στα πλαίσια της σειράς βίντεο (που πλέον κάνει αποκλειστικά) με τίτλο “things i should’ve known before I was in my 30s” δηλαδή “πράγματα που θα έπρεπε να ξέρω πριν να πατήσω τα τριάντα.”

@sidneyraz

this is ridiculous #inmy30s #greenscreensticker #deoderant #lifetips #learnontiktok

♬ original sound – sidneyraz

Σε ένα από τα βιντεάκια του λοιπόν (που ας σημειωθεί εδώ πως είναι τρομερά εθιστικά), λέει “Ορίστε κάτι που δεν ήξερα μέχρι τα 30 μου. Το αποσμητικό πρέπει να εφαρμόζεται το βράδυ,” και συνεχίζει παραθέτοντας ένα άρθρο της Garnier, “ο καλύτερη ώρα να εφαρμόσεις το αποσμητικό είναι το βράδυ ακριβώς πριν τον ύπνο, ειδικά αν είναι ανθιδρωτικό αποσμητικό (σκέτο αποσμητικό=επιτρέπει τον ιδρώτα και αποτρέπει την οσμή, ανθιδρωτικό αποσμητικό=μπλοκάρει τον ιδρώτα εξ’ ολοκλήρου). Η θερμοκρασία του σώματος είναι χαμηλότερη και το δέρμα σου πιο στεγνό εκείνη την ώρα, οπότε το αποσμητικό θα έχει καλύτερη απόδοση.”

Μαθαίνοντας αυτή τη νέα πληροφορία επίσης πολύ κοντά στα τριάντα, και εμείς μαζί με τον Sid κάπως εκπλαγήκαμε. Είναι για όλους κάτι δεδομένο, μια αυτόματη συνήθεια να βάζουμε αποσμητικό το πρωί μετά το ντούς και ακριβώς πριν ντυθούμε. Την λύση λοιπόν στο κατά πόσο στέκει ο ισχυρισμός, ότι όλα αυτά τα χρόνια βάζουμε αποσμητικό την λάθος ώρα, έρχεται να δώσει το Buzzfeed και ο δερματολόγος Dr. Dustin Portela.

@sidneyraz

after years of accidentally spilling #inmy30s #learnontiktok #tipsandtricks #lifehacks #pour

♬ original sound – sidneyraz

 

Σύμφωνα με τον γιατρό ο Sid δεν έχει ακριβώς δίκιο αλλά δεν έχει και ακριβώς άδικο. Συγκεκριμένα ο Dr.Portela τονίζει την διαφορά που υπάρχει από οργανισμό σε οργανισμό. Δηλαδή, αναφέρει πως κάποιοι άνθρωποι δεν ιδρώνουν καθόλου στον ύπνο τους, ενώ άλλοι αντιθέτως ιδρώνουν μέτρια ως πολύ. Οπότε καταλήγει πως η “συμβουλή” του viral TikToker έχει μια βάση, μόνο όμως για όσους παρατηρούν εφίδρωση την ώρα που κοιμούνται.

@sidneyraz

Answer @im_siowei #inmy30s #lifehacks #tipsandtricks #travellife

♬ original sound – sidneyraz

 

Το τι ισχύει τελικά μπορεί να μην το μάθουμε ποτέ με σιγουριά. Οπότε εμείς προτείνουμε είτε βάλετε αποσμητικό αποβραδοίς είτε όχι, να κάνετε πρωινό ντουζάκι αντί για βραδινό, για βέβαια αποτελέσματα. Και μετά να ακολουθήσετε και τον Sid στο TikTok για να μάθετε πολλές ακόμα πληροφορίες που δεν ξέρατε ότι χρειάζεστε, και άλλες τόσες που πραγματικά δεν έχουν καμία χρήση αλλά έχουν όμως πλάκα.

 

 

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!