Αν έχεις περίοδο, είναι αδύνατον να μη σού έχει συμβεί έστω μια φορά να συνειδητοποιήσεις ότι η επόμενη περίοδος σου θα σού έρθει στη διάρκεια των διακοπών σου ή και να τη νιώσεις ξαφνικά να έρχεται απροειδοποίητα, ενώ τις έχεις ήδη ξεκινήσει. Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι ό,τι πιο ευχάριστο και πιθανώς νιώθεις ότι σού χαλάει τα σχέδια. Ωστόσο, μπορείς με μερικά απλά βήματα να μην αφήσεις την περίοδο να σού χαλάσει το καλοκαίρι. 

Μπορείς να καθυστερήσεις την περίοδό σου; 

Υπάρχει τρόπος και αυτός είναι μέσω των αντισυλληπτικών σου. Στην ουσία, αυτό που πρέπει να κάνεις, είναι να μην σταματήσεις να τα παίρνεις την εβδομάδα, που περιμένεις να σού έρθει περίοδος, και να τα συνεχίσεις κανονικά. Με αυτόν τον τρόπο, θα την καθυστερήσεις, ενώ οι έρευνες έχουν δείξει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος από αυτή την πρακτική. Πρόσεξε μόνο μην πάρεις αντισυλληπτικό, στην περίπτωση που σού έρθει περίοδος. Εννοείται δεν κάνεις τίποτα, αν πρώτα δεν πάρεις το οκέι από τον γυναικολόγο σου. 

Τι ρούχα να πάρεις μαζί σου;  

Κατ’ αρχάς, πάρε ξεκάθαρα μαζί σου περισσότερα εσώρουχα απ’ όσα θα έπαιρνες, αν δεν είχες περίοδο. Δεν υπάρχει λόγος να περιοριστείς στα ρούχα σου, εκτός κι αν αγχώνεσαι πολύ ότι θα λερωθείς, οπότε απόφυγε φούστες, φορέματα, παντελόνια και σορτσάκια ανοιχτού χρώματος. 

Packing Suitcase GIF - Packing Suitcase Fail - Discover & Share GIFs

Τι πρέπει να πακετάρεις ειδικά για την περίοδο;

Αυτό εξαρτάται από πολλά πράγματα, όπως το πού θα πας διακοπές, αλλά και το πώς περνάς γενικά την περίοδό σου. Μερικά στάνταρ πράγματα, ωστόσο, είναι να πάρεις μαζί αρκετά από τα προϊόντα περιόδου προτίμησής σου, όπως σερβιέτες, και να μην ξεχάσεις φάρμακα, που σε βοηθάνε με τα συμπτώματα της περιόδου σου. Αν σε παίρνει από άποψη χώρου στη βαλίτσα σου, πάρε μαζί και το σνακ, που πάντα λιγουρεύεσαι όταν έχεις περίοδο, ή ακόμα και το αγαπημένο σου sex toy, μιας και αυτές τις μέρες η λίμπιντο είναι αρκετά ανεβασμένη. 

Τι να κάνεις στην παραλία; 

Το αν θα κολυμπήσεις, εξαρτάται απόλυτα από εσένα, μιας και μόνο εσύ ξέρεις πώς μπορεί να επηρεαστεί το σώμα σου και η περίοδός σου από το θαλασσινό νερό και το κολύμπι. Από εκεί και πέρα, αν γενικά χρησιμοποιείς σερβιέτες, σού προτείνουμε να τις αντικαταστήσεις είτε με ταμπόν είτε με κύπελλο περιόδου. Αν προτιμήσεις τα πρώτα, βάλε μερικά επιπλέον στην τσάντα σου, μαζί με παυσίπονα, ενώ σίγουρα προτίμησε ένα μαγιό σχετικά καλυπτικό στο κάτω μέρος, σκούρου χρώματος και στο οποίο γενικά νιώθεις άνετα. Πιθανώς, θα σε κάνει να νιώσεις ασφαλής και να το εντοπίσεις άμεσα πού ακριβώς βρίσκεται η πιο κοντινή τουαλέτα στην παραλία. 

Courtney Miller Black Bikini on Make a GIF

Τι να κάνεις αν το ταξίδι περιλαμβάνει πολλές ώρες στο αυτοκίνητο;

Προφανώς, η καλύτερη επιλογή είναι να κάνετε συχνές στάσεις για τουαλέτα. Αν αυτό, ωστόσο, δεν μπορεί να συμβεί, θα πρέπει να επιλέξεις τα σωστά προϊόντα περιόδου. Αντί για σερβιέτα, προτίμησε το κύπελλο περιόδου, που μπορεί να μην χρειάζεται αλλαγή έως και για 12 ώρες, ή ακόμα και ένα εσώρουχο περιόδου συνδυασμένο με κάποιο άλλο προϊόν, όπως το ταμπόν. 

Τι να κάνεις αν πας για κάμπινγκ; 

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν έχεις πρόσβαση σε τουαλέτες και σε αρκετά προϊόντα υγιεινής, όπως το σαπούνι. Φρόντισε, λοιπόν, να έχεις μαζί σου ένα αντισηπτικό, με το οποίο θα απολυμαίνεις τα χέρια σου πριν κάθε αλλαγή προϊόντος περιόδου σου. Αν σε παίρνει από άποψη χώρου στις αποσκευές σου, μπορείς να πάρεις μαζί σου και ιατρικά γάντια μίας χρήσης, για να χρησιμοποιείς. Αν έχεις κύπελλο περιόδου, τότε φρόντισε όταν το βγάζεις, να το ξεπλένεις με πόσιμο νερό ή να το σκουπίζεις με χαρτί υγείας και μετέπειτα να το αποστειρώνεις σε βραστό νερό. 

Filipa Areosa Camping GIF - Filipa Areosa Camping Beach - Discover & Share GIFs

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!