Όπως γνωρίζει ο κόσμος όλος από πολύ μικρή ηλικία, για να υπάρξει εγκυμοσύνη χρειάζεται να έχει υπάρξει σεξ. Σωστά; Μμμμ, ίσως όχι.

Όπως φαίνεται, υπάρχουν γυναίκες που ισχυρίζονται ότι κάτι τέτοιο τους έχει συμβεί και έμειναν έγκυες χωρίς να έχει προηγηθεί διεισδυτικό σεξ και κάποιες μάλιστα, ενόσω ήταν παρθένες.

Η Sammi Isabel μοιράστηκε την ιστορία της σε ένα βίντεο στο TikTok που σύντομα έγινε viral. Σε αυτό εξηγεί ότι άρχισε κάποια στιγμή να νοιώθει κράμπες ενώ διαπίστωσε ότι είχε και μια βδομάδα καθυστέρηση. Έκανε ένα τεστ εγκυμοσύνης και βγήκε θετικό. “Κι έτσι τώρα έχω ένα 5χρονο αγόρι” έγραψε στην ανάρτησή της.

Σε επόμενη ανάρτησή της η Isabel επέμεινε ότι η ιστορία της είναι αληθινή, λέγοντας “Θέλω να το γνωρίζουν οι άνθρωποι ότι αυτό είναι πραγματικά πιθανό να συμβεί.”

Η Isabel δεν είναι η μόνη γυναίκα που είχε αυτήν την εμπειρία. Μια σχετική ανάλυση δεδομένων του 2013, βρήκε ότι ανάμεσα στις 7,870 γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα, 45 από αυτές ισχυρίστηκαν ότι έμειναν έγκυες ενόσω ήταν παρθένες. Η έρευνα μάλιστα διαπίστωσε ότι οι περισσότερες από αυτές τις γυναίκες είχαν δώσει όρκους αγνότητας ή είχαν γονείς που δεν τους είχαν μιλήσει σχεδόν καθόλου για το σεξ ή την αντισύλληψη.

Όπως λένε οι ερευνητές, το να μείνει κάποια έγκυος χωρίς διεισδυτικό σεξ δεν είναι κάτι εύκολο. Η γυναικολόγος και μαιευτήρας Lauren Streicher όμως, λέει ότι πολλοί μαιευτήρες έχουν βρεθεί μπροστά σε εγκυμοσύνες ενώ ο παρθενικός υμένας της γυναίκας ήταν άθικτος.

Αν και η χρήση της ύπαρξης του παρθενικού υμένα δεν θεωρείται πια δείγμα παρθενίας, διότι ο υμένας μπορεί να σκιστεί ή να χαλαρώσει από την χρήση των ταμπόν, της έντονης άσκησης ή ακόμα και από γυναικολογικές εξετάσεις. Αν όμως μια γυναίκα έχει έναν άθικτο παρθενικό υμένα και λέει ότι δεν έχει ποτέ της κάνει διεισδυτικό σεξ, τότε αυτό κάνει την ιστορία της για παρθενική σύλληψη, ακόμα πιο πιθανή.

“Ο κίνδυνος να μείνει κάποια έγκυος με αυτόν τον τρόπο είναι υπερβολικά μικρός, διότι το σπέρμα μπορεί να ζήσει μόνο λίγη ώρα έξω από το σώμα, παρότι είναι πιθανό και έχει συμβεί σε κάποιες γυναίκες” λέει η Streicher.

Ναι, αλλά πως γίνεται τελικά;

Για να προκύψει μια εγκυμοσύνη θα πρέπει να συναντηθούν το ωάριο και το σπέρμα, ανάμεσα σε άλλους παράγοντες που πρέπει να συντρέξουν. Αυτά τα δύο συμβαίνουν συνήθως με το διεισδυτικό σεξ, όπως λέει όμως η Dr Streicher, μπορεί να γίνουν και με απλές ερωτοτροπίες, αρκεί να υπάρξει εκσπερμάτιση.

“Αυτό μπορεί να συμβεί όταν το σπέρμα εισχωρεί στον κόλπο αν η εκσπερμάτιση έχει γίνει στα δάχτυλα ή σε κοντινό σημείο της περιοχής αυτής. Οι πρώτες μάλιστα σταγόνες του σπερματικού υγρού περιέχουν άφθονο σπέρμα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να βρουν τον τρόπο τα σπερματοζωάρια να κολυμπήσουν προς τα πάνω στον τράχηλο της μήτρας.”

Οι παρθενικές εγκυμοσύνες είναι πιθανότερο να συμβούν σε νεαρότερα άτομα που είναι συνήθως και πιο γόνιμα, προσθέτει η γιατρός και τονίζει ότι μια τέτοια πιθανότητα είναι υπαρκτή και εγκυμοσύνες προκύπτουν και με αυτόν τον τρόπο. Το μόνο που χρειάζεται είναι να υπάρξει σπέρμα στην είσοδο του κόλπου. Τα σπερματοζωάρια είναι πολύ καλοί κολυμβητές.

Τι μπορείς να κάνεις για να αποφύγεις μια παρθενική εγκυμοσύνη;

Για να είμαστε ειλικρινείς, αυτές είναι πολύ σπάνιες περιπτώσεις και δεν συμβαίνουν εύκολα, οπότε μπορείς να μην ανησυχείς για κάτι τέτοιο. Επειδή όμως δεν είναι και απίθανο, πάρε καλύτερα τις προφυλάξεις σου. Οι προφυλάξεις αυτές είναι όμοιες με εκείνες που θα λάμβανες αν το σεξ ήταν διεισδυτικό.

 

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!