Συνήθως παραπονιόμαστε και ψάχνουμε λύση για την πεσμένη μας λίμπιντο. Στην τελική, ποιος θέλει να μην του έρχεται σχεδόν ποτέ διάθεση για σεξ και κατά συνέπεια να μην το ευχαριστιέται όταν κάνει; Το άλλο άκρο, όμως, μπορεί να καταλήξει επίσης ενοχλητικό. Αν έχεις όλη την ώρα όρεξη για σεξ, τότε ξέρεις ότι δεν είναι ό,τι καλύτερο. Τόσο γιατί δεν μπορείς πάντα να την ικανοποιήσεις, όσο και επειδή σε κάποιες περιστάσεις είναι τουλάχιστον άβολο. Στο τέλος μένεις με μία απορία: Τι μου συμβαίνει;

Υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης

Η τεστοστερόνη είναι μία από τις ορμόνες, που συνδέονται άμεσα με την αύξηση της σεξουαλικής μας διάθεσης. Σύμφωνα με έρευνα του Archives of Sexual Behavior, λοιπόν, είναι απόλυτα φυσιολογικό τα αυξημένα επίπεδα της να μάς βάζουν σε μία μόνιμη επιθυμία για σεξ. Το ενδιαφέρον; Μπορεί εύκολα να δημιουργηθεί ένας φαύλος κύκλος. Το σεξ αυξάνει την τεστοστερόνη στον οργανισμό μας. Έτσι, αυξάνεται και η επιθυμία μας για σεξ. Αν αυτή ικανοποιηθεί, τότε η τεστοστερόνη θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο και η επιθυμία για σεξ θα επιστρέψει ξανά άμεσα. 

Testosterone GIF | Gfycat

Καταναλώνεις αφροδισιακές τροφές

Κάποιοι το κάνουν επί τούτου, ώστε να αυξήσουν την πεσμένη λίμπιντό τους. Ωστόσο, εσύ είναι πιθανόν να το κάνεις κατά λάθος. Εξάλλου, αφροδισιακά δεν είναι μόνο τα γνωστά, όπως τα στρείδια. Ο καφές, η κανέλα, η ρόκα, η γλυκοπατάτα, το σκόρδο, τα μήλα και ο σολομός είναι κάποιες μόνο από τις τροφές μίας εξαιρετικά μεγάλης λίστας, που μπορούν να σου ανεβάσουν κατακόρυφα τη διάθεση για σεξ. 

Garl GIFs - Get the best GIF on GIPHY

Αλκοόλ ή/και ναρκωτικά

Σύμφωνα με έρευνα του δημόσιου αποτοξινωτικού κέντρου της Ινδίας στο Μπανγκαλόρ, η κατανάλωση αλκοόλ ή ναρκωτικών ουσιών είναι δυνατόν να αυξήση την επιθυμία σου για σεξ. Ο λόγος είναι ότι ρίχνουν σε μεγάλο βαθμό τις αναστολές σου, οπότε σε κάνουν πιο ανοιχτό στο να εξερευνήσεις τις σεξουαλικές σου ορμές. 

Drink GIFs - Get the best GIF on GIPHY

Υπερσεξουαλικότητα

Έρευνα του Original Research Epidemiology & Risk Factors συμπέρανε οριστικά και επίσημα ότι ο καθένας μας έχει μοναδική και ξεχωριστή σεξουαλικότητα. Τι σημαίνει αυτό ουσιαστικά; Ότι κάποιοι εκ φύσεως δεν έχουν ποτέ ιδιαίτερη όρεξη για σεξ, ότι άλλοι είναι σε μέσα επίπεδα και ότι άλλοι έχουν συνεχώς διάθεση για σεξ. Υπάρχει, λοιπόν, οι πιθανότητα κανένας εξωγενής παράγοντας να μην σε έχει επηρεάσει και απλά να είσαι φύσει υπερβολικά σεξουαλικό άτομο. 

How Valentine's Day Feels When You're Single as Told by The Golden Girls | Decorate The Soul

Είσαι σε γόνιμες μέρες

Αν η συνεχής διάθεσή σου για σεξ εμφανίζεται συνήθως στη μέση του κύκλου σου ή περίπου 14 μέρες πριν ξεκινήσει η περίοδος σου, δεν είναι τυχαίο. Αυτές είναι οι μέρες της ωορρηξίας σου. Το σώμα σου, άσχετα με το τι θες εσύ, θεωρεί πως ήρθε η στιγμή να προσπαθήσεις να διαιωνίσεις το είδος. Με άλλα λόγια, η επιθυμία σου για σεξ αυξάνεται, γιατί το σώμα σου θέλει να μείνεις έγκυος.

Επίσης, αναφορικά με την περίοδό σου, είναι πιθανό να έχεις αυξημένη διάθεση για σεξ ακριβώς πριν σου έρθει. Ο λόγος είναι ότι η λεκάνη σου συσσωρεύει περισσότερο υγρό, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει σεξουαλικό ερεθισμό. 

How Long You Ovulate & When Is the Right Time to Have a Baby

Δεν πηγαίνεις τουαλέτα

Είσαι από τους ανθρώπους που κρατιούνται και δεν πηγαίνουν τουαλέτα μέχρι να φτάσουν στα όρια τους; Αυτό είναι γενικώς κακό για την υγεία σου, αλλά μπορεί να σου προκαλέσει και διάθεση για σεξ. Ο λόγος είναι απλός. Η ουρήθρα, το αιδοίο και η κλειτορίδα είναι σχεδόν κολλητά μεταξύ τους. Όταν, λοιπόν, η ουροδόχος κύστη σου είναι φουλαρισμένη επηρεάζονται όλα.

I Have To Pee GIFs - Get the best GIF on GIPHY