Έχεις βρεθεί κι εσύ μέσα σε μια λίμνη άγχους σχετικά με το που πάει η καριέρα σου και τελικά και η ίδια σου η ζωή; Δεν είναι παράξενο. Στους τόσο αβέβαιους καιρούς που ζούμε, η πίεση που μπορεί να νοιώθουμε σχετικά με την δουλειά, την παραγωγικότητα και την καριέρα μας, δεν είναι καθόλου αμελητέα. Υπάρχει ανάγκη να είμαστε διαρκώς πιο παραγωγικοί, πιο δικτυωμένοι, πιο επίκαιροι και τελικά πιο επαρκείς σε πολλά πεδία της καθημερινότητας.

Ακόμα και με τις ανυπέρβλητες δυσκολίες που έριξε στον δρόμο μας η ζωή τα δύο τελευταία χρόνια, νοιώθουμε πίεση να είμαστε ταυτόχρονα καλοί επαγγελματίες, να ακολουθούμε προγράμματα γυμναστικής, να φροντίζουμε σώμα και μυαλό με διάφορες καθημερινές ρουτίνες και φυσικά να κάνουμε όλα εκείνα τα βήματα που θα εξασφαλίσουν το μέλλον μας.

Η κόπωση από όλα τα παραπάνω είναι απόλυτα φυσική και αναμενόμενη ενώ ο προσωπικός μας δρόμος μπορεί να θολώνει και να μην φαίνεται τόσο καθαρός μπροστά μας και φυσικά καθόλου εύκολος. Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν ώστε να ανταπεξέλθουμε χωρίς να μας καταπιεί όλο αυτό;

Σύμφωνα με μια χρήστη του to TikTok, την @tamillionaire4eva, υπάρχει ένας τρόπος να αντιμετωπίσουμε όλη αυτή την πίεση και τελικά να είμαστε πιο αποτελεσματικοί. Πρόκειται για την “μέθοδο των δύο μηνών”, την οποία περιέγραψε σε ένα βίντεο που μετράει 50,000 likes, στο οποίο την περιγράφει.

Όπως λέει η ίδια, όταν έχει μπροστά της μια δύσκολη απόφαση ή μια πιθανά στρεσογόνα κατάσταση να αντιμετωπίσει σχετικά με την καριέρα της, καταφεύγει σε αυτήν την μέθοδο για να βρει τις λύσεις που χρειάζεται. Ας δούμε τι λέει:

“Όταν έχετε τόνους άγχους για την καριέρα σας και δεν ξέρετε τι να κάνετε σχετικά, να τι ανακάλυψα εγώ, εδώ και δύο χρόνια, το οποίο με βοηθάει και έχει εντελώς αλλάξει την ζωή μου. Σε κάθε δεδομένη στιγμή, το μόνο στο οποίο επικεντρώνω την προσοχή μου είναι το διάστημα των επόμενων δύο μηνών. Δύο μήνες κάθε φορά. Αν για παράδειγμα σκέφτεστε να βρείτε ή να αλλάξετε δουλειά, περάστε τους επόμενους δύο μήνες ψάχνοντας να βρείτε ποιες εταιρίες σας ταιριάζουν και θα θέλατε να δουλέψετε εκεί, κάντε αίτηση σε ένα “χ” αριθμό από αυτές, και επικαιροποιήστε το βιογραφικό σας. Κάντε μόνο αυτό.”

@tamillionaire4eva

My 2 Month rule 💕💕 #adviceforgirls #careeradvice #entrepreneurmind #browngirl #relationshipadvice

♬ original sound – tamillionaire4eva

Συνεχίζει μάλιστα εξηγώντας ότι αν βάζουμε μπροστά μας μόνο ένα κομμάτι όσων θέλουμε να επιτύχουμε και δεν φορτωνόμαστε με περισσότερες σκέψεις, θα δούμε μεγάλο τμήμα του γενικότερου άγχους να φεύγει, γιατί πραγματικά δεν μπορούμε να τα πετύχουμε όλα μονομιάς.

“Ψάξε και βρες τι από όλα όσα θέλεις να πετύχεις μπορείς να κάνεις στο αμέσως επόμενο διάστημα και κάνε μόνο αυτά.”

Πρόκειται για μια απλή συμβουλή που μπορεί να αφαιρέσει ένα μεγαλύτερο βάρος από τους ώμους μας άμεσα.