Μεγαλώνοντας έχουμε ακούσει εξαιρετικά πολλές θεωρίες και μύθους γύρω από το τι πρέπει και δεν πρέπει να κάνουμε στη διάρκεια της περιόδου μας. Ανάμεσά τους είναι και η ιδέα ότι το να μπαίνουμε στην μπανιέρα μας τις μέρες της δεν είναι υγειονομικά ορθό και ίσως μάς δημιουργήσει προβλήματα. Είναι αυτό, όμως, αλήθεια; Η απάντηση είναι όχι. Αρκεί, βέβαια, να ακολουθήσεις τα σωστά βήματα, ώστε το μπάνιο σου με περίοδο να μην καταλήξει να έχει αρνητικά επακόλουθα.

Αφαίρεσε το προϊόν περιόδου σου

Δεν θα συμβεί απολύτως τίποτα αν τρέξει αίμα στην μπανιέρα σου. Πριν μπεις, λοιπόν, σε αυτή βγάλε τη σερβιέτα, το ταμπόν σου, το κυπελλάκι περιόδου σου ή ό,τι άλλο χρησιμοποιείς. Αυτό θα σε βοηθήσει πραγματικά να πλύνεις και την περιοχή και να αποφύγεις τυχόν μολύνσεις. 

Happy Birthday With Music Images Gif - PNGDir | PNG Image Directory

Πλύσου δύο φορές τη μέρα

Ναι, όχι απλά το μπάνιο δεν σού κάνει κακό, όταν έχει περίοδο, αλλά και μπορεί να βοηθήσει. Συγκεκριμένα, αν ξεπλυθείς μία φορά το βράδυ και μία το πρωί, μειώνεις σημαντικά τις πιθανότητες να προκύψει κάποια μόλυνση στην περιοχή. Επιπλέον, σε περίπτωση που προσωπικά σε ενοχλεί η οσμή της περιόδου, θα δεις ότι αυτό θα σε βοηθήσει σημαντικά. 

Καθάρισε την μπανιέρα

Μόλις τελειώσεις το μπάνιο σου, φρόντισε να καθαρίσεις καλά την μπανιέρα, ώστε να απομακρύνεις τυχόν βακτήρια, που ίσως υπάρχουν στο αίμα της περιόδου. Εκτός αυτού, σε περίπτωση που αποφασίσεις να ξαπλώσεις και να χαλαρώσεις στην μπανιέρα σου, θα πρέπει να έχεις φροντίσει να έχει καθαριστεί και πριν. Στη διάρκεια της περιόδου μας, είναι μεγαλύτερος ο κίνδυνος βακτήρια να περάσουν στο σύστημά μας. Οπότε φρόντισε να απομακρύνεις όποιο μπορεί να έχει φωλιάσει στην μπανιέρα σου. 

megan-fox-long-hair-in-shower-gif

Μην χρησιμοποιήσεις προϊόντα με χημικά ή άρωμα στην περιοχή του αιδοίου

Γενικά, αυτές οι ουσίες είναι επικίνδυνες για το αιδοίο και είναι πιθανόν να οδηγήσουν σε αλλεργίες του ή σε μολύνσεις του. Όταν έχεις περίοδο, οι πιθανότητες να σού προκαλέσουν κάποια αντίδραση αυξάνονται σημαντικά. Για τον καθαρισμό της περιοχής, προτίμησε να χρησιμοποιήσεις μόνο νερό. 

Πλύνε το αιδοίο με τη σωστή φορά

Τι εννοούμε; Όταν θα ξεπλένεις την περιοχή με νερό, ξεκίνα με τη θέση του χεριού σου από μπροστά και πήγαινέ το προς τα πίσω. Με αυτόν τον τρόπο, θα καταφέρεις να μην μεταφερθούν βακτήρια από την περιοχή του πρωκτού στην περιοχή του αιδοίου, οπότε και να μην σού εμφανιστεί κάποια λοίμωξη. 

Πλύνε το αιδοίο μόνο εξωτερικά

Το αιδοίο εσωτερικά καθαρίζεται μόνο του. Αν προσπαθήσεις εσύ να το πλύνεις εσωτερικά, θα καταφέρεις πιθανώς μόνο να διαταράξεις τα επίπεδα pH της περιοχής και να έχεις ως αποτέλεσμα κάποια λοίμωξη. Οπότε περιορίσου στο να ξεπλύνεις με νερό το αιδοίο μόνο εξωτερικά. 

Singing In Shower GIFs - Get the best GIF on GIPHY

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!