Η αλήθεια είναι ότι πιο συχνά ακούμε για ζευγάρια, που η ποσότητα του σεξ στη ζωή τους έχει μειωθεί ή που ο ένας από τους δύο δεν έχει τόση όρεξη για σεξ όσο ο άλλος. Ωστόσο, υπάρχει και η άλλη πλευρά. Κάποιοι θέλουν να κάνουν σεξ κάθε μέρα και κάνουν σεξ κάθε μέρα. Τα ταμπού της κοινωνίας, όμως, με το σεξ γεννούν ερωτήσεις, όπως “Είναι φυσιολογικό να κάνω κάθε μέρα σεξ;” και “Μήπως δεν μου κάνει καλό να κάνω κάθε μέρα σεξ;”. Η συνοπτική απάντηση είναι ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το καθημερινό σεξ. Υπάρχουν, βέβαια, κάποιες προϋποθέσεις. 

Πότε το σεξ κάθε μέρα δεν αποτελεί πρόβλημα;

Το καθημερινό σεξ ουσιαστικά δεν αποτελεί πρόβλημα όλες τις φορές, που και το σεξ γενικά δεν αποτελεί πρόβλημα. Δηλαδή; Αν δεν αισθάνεσαι κάποιον σωματικό πόνο, αν και οι δύο πλευρές συναινούν σε αυτό, αν παίρνετε όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις και αν κανένας δεν πιέζεται, τότε δεν υπάρχει κανένα θέμα με το να κάνεις σεξ κάθε μέρα ή γενικά όσο θέλεις. Στην ουσία, προϋποθέσεις είναι όλοι οι συμμετέχοντες να το θέλουν και να περνούν καλά με αυτό, χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τους. 

Πότε το σεξ κάθε μέρα δεν είναι καλό;

Βασικός παράγοντας είναι και οι δύο συμμετέχοντες στο σεξ να θέλουν να κάνουν κάθε μέρα και να μην πιέζονται με κάποιον τρόπο σε αυτό, συνειδητά ή και ασυνείδητα. Από εκεί και πέρα, πέραν του αν θέλουν και οι δύο ψυχολογικά, παίζει ρόλο και το αν είναι σε θέση σωματικά να το κάνουν. Και δεν εννοούμε απλά να ερεθιστούν τα γεννητικά τους όργανα. Σε πολλές περιπτώσεις, κάποια φλεγμονή ή κάποιος -ακόμα και ελαφρύς- τραυματισμός μπορούν να κάνουν τρομερά επίπονο το σεξ, ειδικά το καθημερινό. Εκτός λοιπόν από την επιθυμία για σεξ, θα πρέπει να βάλεις στην εξίσωση και το αν μπορείς να ανταπεξέλθεις σε αυτό τη δεδομένη στιγμή. 

Περισσότερο, από εκεί και πέρα, δεν πρέπει να σε προβληματίσει το αν κάνεις κάθε μέρα σεξ, αλλά το πόσο εμμονικά και συχνά το σκέφτεσαι. Αν το σεξ δεν φεύγει καθόλου από το μυαλό σου, σε σημείο να επηρεάζει αρνητικά τη ζωή σου, τότε καλό θα ήταν να μιλήσεις με κάποιον ειδικό ψυχολόγο ή σεξολόγο.