Ναι, φτάσαμε στην άνοιξη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε γλιτώσει από γρίπες και ιώσεις. Βασικά, ο καιρός αυτής της εποχής μπορεί να μάς κάνει και πιο επιρρεπείς σε αυτές. Τι γίνεται αν όντως αρρωστήσεις; Πολλά πράγματα είναι πιθανό να περάσουν από το μυαλό σου για το τι είναι επικίνδυνο και τι βοηθητικό. Ένα από αυτά είναι και το σεξ, με το θέμα να περιβάλλεται από πολλούς μύθους και παρανοήσεις. 

Τα σεξουαλικά υγρά δεν μεταδίδουν γρίπες και κρυώματα

Αν απλά έχεις ένα κρύωμα ή μία γρίπη, δεν υπάρχει κίνδυνος να τη μεταδώσεις στον άλλον μέσω του σπέρματος ή των κολπικών υγρών. Αυτά αποτελούν κίνδυνο, μόνο όταν έχεις κάποια συγκεκριμένη μόλυνση, που μεταδίδεται πιθανώς και αποκλειστικά από τα σεξουαλικά υγρά. 

Μπορείς να κολλήσεις μέσω του σεξ

Τα σεξουαλικά δεν είναι τα μόνα υγρά, που ανταλλάσσονται στη διάρκεια του σεξ. Το σάλιο και τα σωματίδια της αναπνοής είναι αυτά, που στάνταρ θα πάνε από τον έναν στον άλλον, ενώ είναι πιθανό και κάποια στιγμή να βήξεις ή να φτερνιστείς, αν έχεις γρίπη ή κρύωμα. Οπότε ειδικά αν έχεις πάνω από 38 πυρετό, μην το ρισκάρεις. 

Αυτό δεν αλλάζει ούτε αν έχεις κάτι στομαχικό. Όχι, δεν θα βοηθήσει αν στο μεταξύ έχεις πλυθεί. Ιδιαίτερα αν μιλάμε για γαστρεντερίτιδα, μην ρισκάρεις την υγεία του παρτενέρ σου, αφού τα μικρόβια της μπορούν να επιβιώσουν και έως και 72 ώρες εκτός του σώματος σου. 

Monica Seduction GIF - Monica Seduction Getwiththis - Discover & Share GIFs

Το σεξ δεν μειώνει τον πυρετό

Η θεωρία είναι ότι με το σεξ ιδρώνεις και ο ιδρώτας βοηθάει να πέσει ο πυρετός. Με την ίδια λογική, κάποιοι κάνουν γυμναστική, ενώ είναι άρρωστοι, ή τυλίγονται με πάρα πολλές κουβέρτες. Ωστόσο, αυτό όχι απλά είναι λάθος, αλλά μπορεί και να σε χειροτερέψει. Το σώμα σου είναι στη φάση, που παλεύει να κερδίσει μία μόλυνση. Με άλλα λόγια, ήδη καταπονείται αρκετά και δεν βοηθά να το καταπονείς ακόμα περισσότερο. Το καλύτερο, που μπορείς να κάνεις, είναι να επιτρέψεις στον οργανισμό σου να χαλαρώσει. 

Μπορείς να αυτοϊκανοποιηθείς όταν είσαι άρρωστος

Για κάποιον λόγο, έχει περαστεί η ιδέα ότι με τον αυνανισμό ο οργανισμός αφυδατώνεται και χάνει πολύτιμα μέταλλα, οπότε πρέπει να τον αποφεύγουμε όταν είμαστε άρρωστοι. Ωστόσο, για να φτάσεις σε σημείο ο αυνανισμός να έχει τόσο μεγάλη επίδραση, που στο τέλος θα σε χειροτερέψει, θα πρέπει να είναι τέτοιας έντασης και διάρκειας, ώστε στο τέλος να χρειάζεσαι έναν πεντάωρο ύπνο, για να συνέλθεις. Πίνε νερό και πάρε ό,τι βιταμίνες σού έχει συστήσει ο γιατρός σου και θα είσαι μια χαρά. 

Sick Ill GIF - Sick Ill Taking Medicine - Discover & Share GIFs