Λίγο πολύ, όποιος έχει περίοδο βιώνει τουλάχιστον ένα σύμπτωμα, που τον κάνει να απεχθάνεται αυτές τις μέρες του μήνα. Κράμπες, πόνοι, πρηξίματα, πονοκέφαλοι, ακμή και υπνηλίες είναι μόνο κάποια από τα πιθανά συμπτώματα, που μπορεί να βιώνεις μηνιαίως. Όταν στην εξίσωση μπαίνει και ο καύσωνας, τα πράγματα μόνο καλύτερα δεν γίνονται. Πέρα της δυσφορίας και της κόπωσης, που αυτός προκαλεί, είναι πιθανό να δυσχεράνει και τα ήδη υπάρχοντα συμπτώματα της περιόδου. Φρόντισε, λοιπόν, να κάνεις όλες τις απαραίτητες κινήσεις, ώστε αυτό να περιοριστεί ή και να αποφευχθεί πλήρως. 

Κατανάλωσε πολλούς ηλεκτρολύτες

Όσο πιο πολύ ιδρώνεις, τόσο πιο απότομα και πολύ θα πέσουν τα επίπεδα ηλεκτρολυτών στον οργανισμό σου. Αυτό έχει σημασία για την περίοδο, μιας και ορισμένοι ηλεκτρολύτες βοηθούν στον περιορισμό του πρηξίματος της κοιλιάς, μειώνουν τους πόνους της περιόδου και εξισορροπούν την πεσμένη διάθεση λόγω περιόδου. Κατανάλωσε, λοιπόν, αυτές τις μέρες τροφές πλούσιες σε ηλεκτρολύτες, όπως σπανάκι, λαχανίδα, αβοκάντο, μπρόκολα, φασόλια, αμύγδαλα και νερό καρύδας. 

Eating Guac GIFs - Get the best GIF on GIPHY

Ρίξε όσο περισσότερο γίνεται τους ρυθμούς σου

Όταν έχουμε περίοδο, το σώμα μας ξοδεύει πολλή ενέργεια, για να αποβάλει τους ιστούς της μήτρας. Παράλληλα, όταν έχει καύσωνα, ξοδεύει επίσης πολλές ποσότητες ενέργειας, για να καταφέρει να ρίξει τη θερμοκρασία σου. Δεν χρειάζεται, λοιπόν, να ξοδέψεις πολλή ενέργεια και για άσχετους λόγους. Οργάνωσε το πρόγραμμά σου, έτσι ώστε τις μέρες της περιόδου να μην κάνεις τίποτα, που μπορείς να αναβάλεις για αργότερα. 

Kim Kardashian Bed GIF - Kim Kardashian Bed Kardashian - Discover & Share GIFs

Μείνε ενυδατωμένος

Με τον καύσωνα, χάνεις πολλά περισσότερα υγρά απ’ όσο συνήθως. Αν δεν ενυδατώνεσαι και αρκετά, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα αφυδατωθείς και θα καταλήξεις με συμπτώματα, όπως έντονη κόπωση, έλλειψη συγκέντρωσης και ατονία. Πιες, λοιπόν, μπόλικο νερό και κατανάλωσε τροφές, όπως καρπούζι, αγγούρι, πεπόνι, φράουλες, κολοκύθι, ντομάτες, σέλινο και κουνουπίδι. 

Watermelon Eating GIFs - Get the best GIF on GIPHY

Κατανάλωσε λιπαρά ψάρια

Τα λιπαρά ψάρια περιέχουν Ωμέγα-3. Γιατί αυτό έχει σημασία; Διότι η Ωμέγα-3 μπορεί να βοηθήσει με τη μείωση φλεγμονών και της ορμόνης προσταγλανδίνη, που έχουν συνδεθεί με τους πόνους της περιόδου. Μερικές επιλογές είναι ο σολομός, η σαρδέλα, η πέστροφα, ο τόνος, η ρέγγα και το χέλι. 

Ginger Tuna GIFs | Tenor

Πάρε βιταμίνη D

Έρευνες έχουν δείξει ότι όσοι περνάνε επίπονες περιόδους τείνουν να έχουν και χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D. Ο φυσικός τρόπος να τη βάλεις στον οργανισμό σου στην εποχή μας είναι μόνο μέσα του ήλιου. Ωστόσο, μία πιο ασφαλής επιλογή από την έκθεση στις ακτίνες του είναι, μετά από εξετάσεις αίματος και συνεννόηση με τον γιατρό σου, να πάρεις κάποιο συμπλήρωμα βιταμίνης D, αν πράγματι έχεις έλλειψη. 

Taking My Supplement Shea Whitney GIF - Taking My Supplement Shea Whitney Drinking My Vitamins - Descubre & Comparte GIFs

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!