Ότι η συστηματική άσκηση κάνει καλό στον οργανισμό σου γενικότερα, το γνωρίζεις από μικρό παιδί. Το ότι βοηθάει την σεξουαλική σου υγεία όμως, ίσως να μην το φανταζόσουν.
Έρευνες αποδεικνύουν ότι η άσκηση ενισχύει την libido, βελτιώνει την ερωτική ζωή και μειώνει την πιθανότητα να νοιώσεις πόνο κατά την διάρκεια του σεξ.

Ας δούμε με ποιους τρόπους:

Βελτιώνει την εικόνα που έχουμε για το σώμα μας


Ένα άτομο που ασκείται συστηματικά είναι πιθανό να έχει καλύτερη εικόνα για το σώμα του, απ’ ότι ένα άτομο που δεν γυμνάζεται. Η libido μας επηρεάζεται από την ιδέα που έχουμε για το κορμί μας. Άνθρωποι που δεν γυμνάζονταν παλαιότερα και ενέταξαν την άσκηση στην ζωή τους, είδαν το κορμί τους να λύνεται και να αποζητά περισσότερο την σεξουαλική επαφή. Αυτό που επίσης μας συμβαίνει είναι ότι αποκτάμε μεγαλύτερη επίγνωση της κατασκευής του ανθρώπινου σώματος, για το πως δουλεύουν οι μύες μας, ποια κίνηση μας δίνει χαρά και ποια όχι.

Αυξάνει την αυτοπεποίθηση

Γνωρίζουμε καλά ότι η αυτοπεποίθηση βοηθά τα άτομα στην διάρκεια του σεξ και η άσκηση είναι ένας λόγος για να έχει αυξηθεί η αυτοπεποίθηση μας. Όταν κάποιος νιώθει καλά με το σώμα του, είναι πιθανότερο να διεκδικήσει πιο αποτελεσματικά την απόλαυση κατά την διάρκεια της ερωτικής πράξης. Επίσης είναι λιγότερο πιθανό να απασχοληθεί με την εικόνα του κορμιού του ή με το πως τον βλέπει ο παρτενέρ του, αλλά να εστιάσει στην πράξη αυτή καθ’ αυτή.

Το σώμα διεγείρεται ευκολότερα

Σύμφωνα με την Dr. Cindy Meston, καθηγήτρια Κλινικής Ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο του Τέξας και διευθύντριας του Ινστιτούτου Γυναικείας Σεξουαλικής Υγείας, ακόμα και 20 λεπτά αεροβικής άσκησης όπως το κολύμπι ή το τρέξιμο, προετοιμάζει κατάλληλα το σώμα για σεξ. Η ροή του αίματος στην περιοχή των γεννητικών οργάνων αυξάνεται κατά 150% αμέσως μετά την άσκηση. Αυτό βοηθάει στη ευκολότερη διέγερση και λίπανση της περιοχής. Αυτά τα οφέλη παρατηρούνται τόσο την ώρα αμέσως μετά την άσκηση, όσο και μακροπρόθεσμα. Οι έρευνες δείχνουν ότι γυναίκες που κάνουν συστηματικά yoga ή Pilates παρατήρησαν ότι βελτιώθηκε η σεξουαλική τους υγεία και βίωναν δυνατότερη επιθυμία και συχνότερους οργασμούς.

Έχουμε περισσότερες ορμόνες της ευτυχίας


Ένα σωρό ορμονικές αλλαγές μας συμβαίνουν όταν γυμναζόμαστε. Τα επίπεδα των ορμονών μας ανεβαίνουν, όπως αυτά της κορτιζόλης, των οιστρογόνων, της προλακτίνης, της οξυτοκίνης και της τεστοστερόνης και όλες αυτές οι ορμόνες παίζουν τον ρόλο τους στην σεξουαλική μας ζωή. Η σεροτονίνη μας, που αυξάνεται επίσης με  την άσκηση, είναι εκείνη η ορμόνη που βοηθά να φεύγει η ένταση από το σώμα μας και να νοιώσουμε πιο ευτυχείς.

Το σώμα ξυπνάει με πολλούς τρόπους

Η καρδιά μας έχει πολύ να ωφεληθεί από την άσκηση. Ανεβάζοντας καρδιακούς παλμούς, το αίμα μας κινείται δυνατότερα μέσα στις φλέβες μας και αιματώνει καλύτερα όλες τις περιοχές του σώματος και φυσικά τα γεννητικά όργανα.
Η καλύτερη αιμάτωση των γεννητικών οργάνων έχει ως αποτέλεσμα στις γυναίκες την αύξηση της επιθυμίας, την καλύτερη λίπανση της περιοχής πριν και κατά την διάρκεια της επαφής και την μείωση του πόνου. Στους άνδρες καλύτερη αιμάτωση σημαίνει μεγαλύτερη και σταθερότερη διέγερση.
Το σημαντικό είναι ότι τα παραπάνω οφέλη μπορεί να τα βιώσει κάποιος χωρίς να χρειαστεί να επενδύσει πολύ χρόνο. 30 λεπτά άσκησης τρεις φορές την εβδομάδα μπορούν να κάνουν την διαφορά.