Τον περασμένο χρόνο, οι ζωές όλων μας επηρεάστηκαν και άλλαξαν σε πολύ μεγάλο βαθμό. Τόσο σε κάποια κοινά σημεία, όσο και σε κάποια πιο εξειδικευμένα. Τι εννοούμε πιο εξειδικευμένα; Για παράδειγμα, οι φαν του αθλητισμού και της γυμναστικής άρχισαν να έχουν λιγότερες επιλογές. Τα γυμναστήρια έκλεισαν και πολλά αθλήματα μπήκαν σε παύση. Αυτό τους οδήγησε σε περισσότερο ατομικές επιλογές, σε εξωτερικούς χώρους και σε αθλήματα με κανέναν ή με μόνο έναν αντίπαλο σε απόσταση.  

Η άνοδος του τένις

Όλα τα παραπάνω κριτήρια πληροί το τένις. Γι’ αυτό και είδαμε ένα τρομερό ποσοστό αύξησης αναφορικά με τη συμμετοχή σε αυτό. Σύμφωνα με τον USTA (U.S. Tennis Association), μόνο στις ΗΠΑ το 2020 21,5 εκατομμύρια άνθρωποι έπαιξαν τένις για ψυχαγωγία, με τους 3 εκατομμύρια από αυτούς να είναι νέοι παίχτες. Η αύξηση αυτή είναι 44% μεγαλύτερη σε σχέση με εκείνη του 2019. Όσο για τις πωλήσεις ρακετών, αυτές ανέβηκαν σχεδόν κατά 40%.  

Οι συμβουλές της Venus Williams

Το τένις, λοιπόν, έχει πολλούς νεοφερμένους. Δεν έχει σημασία που δεν πάνε για επαγγελματική καριέρα. Οι περισσότεροι θέλουμε να είμαστε καλοί, ακόμα κι αν κάτι το κάνουμε μόνο για χόμπι. Οπότε η οποιαδήποτε συμβουλή είναι χρήσιμη. Προφανώς, είναι ακόμα πιο χρήσιμη όταν προέρχεται από μία από τις masters του αθλήματος, με αρκετούς τίτλους Grand Slam στο βιογραφικό της.  

Ο λόγος για τη Venus Williams, που μιλώντας στο PopSugar έδωσε τρεις συμβουλές στους νέους τενίστες του κόσμου. Η πρώτη είναι “να μη φοβάσαι να αποτύχεις. Νομίζω ότι αυτό κρατάει πίσω τους ερασιτέχνες παίχτες. Στο δρόμο για το μεγαλείο, όμως, δεν υπάρχει πολύ μεγαλείο”. Η δεύτερη είναι “να είσαι τεχνικά άρτιος, γιατί το τένις κινείται γρήγορα. Δεν έχεις χρόνο να σκεφτείς, οπότε χρειάζεται να έχεις τις τεχνικές σου εκείνη την στιγμή”. Και η τρίτη είναι “όταν ο προπονητής σου ή κάποιος σου δείχνει πώς κάνεις κάτι με τον σωστό τρόπο, μην κολλήσεις σε αυτό που έκανες πριν, απλά ακολούθησέ τον. Θα εκπλαγείς ευχάριστα με το πόσο γρήγορα θα βελτιωθείς”.